Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Εξοπλισμός κουζίνας: Πώς θα πετύχετε υψηλή λειτουργικότητα και αποδοτικότητα

23
Apr
2021

Για να πετύχει μια επιχείρηση εστίασης, απαιτούνται πολλοί διαφορετικοί παράγοντες, όπως η διαφήμιση, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η καλή συνεργασία του προσωπικού. Μεγάλο ρόλο παίζει, επίσης, και ο επαγγελματικός εξοπλισμός που επιλέγει κάθε επιχειρηματίας. Ο εξοπλισμός κουζίνας συναρτάται όχι μόνο με την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων, αλλά και με την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.

Η καλή οργάνωση, η λειτουργικότητα και γενικά η σωστή διαρρύθμιση μέσα στην κουζίνα επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό το τελικό αποτέλεσμα καθώς και την εξοικονόμηση πόρων. Διαβάστε παρακάτω έναν πλήρη οδηγό για το πώς να πετύχετε τη μέγιστη αποδοτικότητα μέσα στην κουζίνα σας.

Στην kitchenPRO, με πάνω από 300 ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις κουζινών επαγγελματικής εστίασης, εξειδικευόμαστε και αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό και μελέτη παντός είδους επαγγελματικής κουζίνας, από την μικρότερη καντίνα και café, μέχρι και νοσοκομεία & ξενοδοχεία 5*.

Σχεδιάζουμε σε CAD σύμφωνα με τους εγχώριους και διεθνής οργανισμούς, όπως ΕΦΕΤ, HACCP, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του χρήστη.

 

Διαρρύθμιση στον χώρο της κουζίνας

Προτού προχωρήσετε στην αγορά του επαγγελματικού εξοπλισμού για την κουζίνα, θα πρέπει να έχετε μελετήσει προσεκτικά τον διαθέσιμο χώρο. Οι δυνατότητες και οι ανάγκες του χώρου της κουζίνας θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το κάθε τι και να αποφασίσετε ποιες συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν και πού.

Με βάση αυτή τη μελέτη, θα αποφασίσετε ποιες συσκευές θα αγοράσετε, ποιο πρέπει να είναι το μέγεθος και ο τύπος τους (π.χ. αν ο καταψύκτης θα είναι μπαούλο ή ντουλάπα) και τη διαρρύθμιση των συσκευών και των επίπλων. Στόχος είναι η μείωση του χρόνου και των εμποδίων για κάθε εργασία στην κουζίνα.

 

Ροή εργασίας μέσα στην επιχείρηση

Για να γίνεται η μέγιστη αξιοποίηση του χρόνου και των πόρων σας, καλό είναι να επιλέξετε μια διάταξη στην κουζίνα και συνολικά στην επιχείρηση που διευκολύνει τη ροή της εργασίας και την κατανομή των καθηκόντων. Έτσι, η κουζίνα θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στην αποθήκη, το σημείο παράδοσης των χρησιμοποιημένων πιάτων θα πρέπει να είναι κοντά στα πλυντήρια, ενώ το σημείο προετοιμασίας των γευμάτων καλό είναι να είναι κοντά στο σημείο παράδοσης στους σερβιτόρους.

Με αυτούς τους απλούς τρόπους, ελαχιστοποιείται ο χρόνος, αλλά και οι ζημιές μέσα στην κουζίνα.

 

Χαρακτηριστικά εξοπλισμού κουζίνας

Ο απαραίτητος εξοπλισμός κουζίνας δεν είναι ίδιος σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης. Πέρα από τα διαφορετικά είδη συσκευών (π.χ. ο φούρνος για πίτσες απευθύνεται προφανώς σε συγκεκριμένο τύπο εστιατορίου), καλό είναι να συνυπολογίζονται και άλλες παράμετροι.

Για παράδειγμα, το μέγεθος των συσκευών είναι κάτι που θέλει προσοχή και συναρτάται με τη μελέτη για την αναμενόμενη λειτουργία της επιχείρησης. Αν οι συσκευές είναι πιο μικρές από όσο πρέπει, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη ροή των εργασιών. Αν είναι πιο μεγάλες απ’ όσο χρειάζεται, θα υπάρξει υψηλή και αχρείαστη κατανάλωση ενέργειας. Όλα αυτά είναι ζητήματα που καλό είναι να έχουν αποφασισθεί πριν την αγορά του εξοπλισμού.

 

Επιλογή συσκευών με ενεργειακή απόδοση

Κριτήριο για την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού κουζίνας, εκτός από το είδος των συσκευών, την εγγύηση και την ποιότητα της κατασκευής, αποτελεί και η ενεργειακή απόδοση. Μπορεί η τιμή αυτού του εξοπλισμού να είναι λίγο υψηλότερη, όμως επέρχεται σύντομα απόσβεση λόγω της εξοικονόμησης της δαπάνης στην κατανάλωση ενέργειας.

Στο Kitchen Pro, μπορείτε να δείτε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό κουζίνας που θα χρειαστείτε ανά επιχείρηση και με όλα τα χαρακτηριστικά του, ώστε να μπορέσετε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

 

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!