Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Για ποιους λόγους αξίζει να επιλέξετε ανοξείδωτες κατασκευές στην επιχείρηση σας

25
Jul
2023

Άνδρας σεφ σε επαγγελματική κουζίνα εστιατορίου με ανοξείδωτες κατασκευές
Κουζίνα εστιατορίου με ανοξείδωτες κατασκευές / unsplash.com

Αν πρόκειται να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση, ο εξοπλισμός της είναι ίσως το βασικότερο κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να επενδύσετε. Εκτός από την επιλογή επαγγελματικών ψυγείων, φούρνων, πλυντηρίων κ.α, πολλοί επαγγελματίες, ειδικότερα στο χώρο της εστίασης, ξεκινούν τον εξοπλισμό της επιχείρησης τους από τις ανοξείδωτες κατασκευές.

Οι κατασκευές αυτές πρέπει να είναι αποκλειστικά φτιαγμένες από ανοξείδωτο χάλυβα, υλικό ιδιαίτερα ανθεκτικό στη φθορά που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και προτιμάται στις επαγγελματικές κουζίνες αφού είναι το πιο ασφαλές υλικό στην παραγωγή φαγητού. Από αυτό το υλικό είναι κατασκευασμένα τα ερμάρια, οι λάντζες, οι χοάνες απορροφητήρα, τα τραπέζια αλλά και οι πάγκοι προετοιμασίας καλύπτοντας όλες τις απαραίτητες ανάγκες στη λειτουργία κάθε επαγγελματικής κουζίνας. Παρακάτω μπορεί κανείς να δει αναλυτικά όλες τις ιδιότητες του υλικού αυτού και τους λόγους για τους οποίους προτιμούνται οι ανοξείδωτες κατασκευές στις επιχειρήσεις.

Ασφάλεια και υγιεινή

Είναι γεγονός πως η υγιεινή αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό σε κάθε επαγγελματική επιχείρηση εστίασης. Τα καταστήματα θα πρέπει να τηρούν με σχολαστικότητα όλους τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι ανοξείδωτες κατασκευές χαρακτηρίζεται ως μη πορώδες. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι ικανό να απορροφά υγρασία όπως για παράδειγμα το ξύλο και επομένως δεν αναπτύσσει μικρόβια και βακτήρια. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά τις ανοξείδωτες κατασκευές ιδιαίτερα ασφαλή επιλογή για επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Ανθεκτικότητα και αντοχή στη θερμοκρασία

Οι ανοξείδωτες κατασκευές παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στις επαγγελματικές κουζίνες. Εξαιτίας του χρωμίου που περιέχουν δεν διαβρώνονται στο πέρασμα των χρόνων σε αντίθεση με άλλα υλικά όπως το γυαλί ή το ξύλο.

Ευκολία καθαρισμού

Ο ανοξείδωτος χάλυβας αποτελεί ένα υλικό το οποίο δεν είναι ικανό να απορροφήσει βακτήρια και μικρόβια ή οσμές από τα φαγητά γι’ αυτό και παρουσιάζεται ως ένα από τα πιο κατάλληλα υλικά υγιεινής στην αγορά γενικότερα και στις επιχειρήσεις εστίασης ειδικότερα. Οι ανοξείδωτες κατασκευές μπορούν πολύ εύκολα να καθαριστούν με ένα μαλακό καθαριστικό πανί. Επιπλέον, στο εμπόριο υπάρχουν πολλά καθαριστικά γυαλίσματος και βαθύτερου καθαρισμού σε μεγάλο εύρος τιμών ανάλογα με την ποιότητα και τον σκοπό που επιθυμείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Δεν αλλοιώνει τα φαγητά

Οι ανοξείδωτες κατασκευές αλλά και όλα τα σκεύη που συναντά κανείς σε μια κουζίνα και είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή που μπορεί να έρθει σε επαφή με την παρασκευή τροφίμων. Εκτός από το γεγονός πως δεν γίνονται εστίες μολύνσεων, η επεξεργασία τροφίμων με ανοξείδωτα εργαλεία δεν επηρεάζει την ποιότητα και τη γεύση τους.

Συνεπώς, οι ανοξείδωτες κατασκευές στις επιχειρήσεις εγγυώνται αποδοτική λειτουργία σε βάθος χρόνων χωρίς υψηλό κόστος συντήρησης. Ειδικότερα στις επαγγελματικές κουζίνες, η χρήση τους μπορεί να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς κανέναν επιπλέον κίνδυνο. Αν λοιπόν επιθυμείτε να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση, οι ανοξείδωτες κατασκευές θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

 

Επιλέξτε ανοξείδωτες κατασκευές

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!