Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Οι πιο συχνές απορίες σχετικά με τον εξοπλισμό εστίασης

21
Apr
2023

 

Ο εξοπλισμός εστίασης αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι για κάθε επιχείρηση στον χώρο της εστίασης. Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας, αποτελεί αναγκαίο εργαλείο για να παρασκευάσετε ποιοτικά πιάτα σας και να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές απορίες σχετικά με τον εξοπλισμό εστίασης και πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Στο παρόν άρθρο, θα απαντήσουμε στις πιο συχνές απορίες σχετικά με τον εξοπλισμό εστίασης.

Ποιος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός για το εστιατόριό μου;

Η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού εξαρτάται από το μέγεθος και τις ανάγκες του εστιατορίου σας. Για παράδειγμα, ένα μικρό εστιατόριο μπορεί να χρειάζεται έναν μικρό φούρνο, μια κουζίνα με με 4 εστίες και μία φριτέζα. Από την άλλη πλευρά, ένα μεγάλο εστιατόριο με πολλούς πελάτες μπορεί να χρειάζεται έναν μεγάλο επάγγελματικό φούρνο με δυνατότητα ατμίσματος, μια επαγγελματική κουζίνα με πολλές εστίες, σχαριέρες, ψησταριές grill, πλατώ ψησίματος, χώρους προετοιμασίας και παρασκευής σαλατών, χώρους αποθήκευσης και πλύσης σκευών και πιάτων με ειδικά επαγγελματικά πλυντήρια, πολλαπλά επαγγελματικά ψυγεία και καταψύξεις και ένα σύστημα αναγγελίας για παραγγελίες. Επιλέγοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση και την αποτελεσματικότητα του εστιατορίου σας.

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για την κουζίνα σας;

Η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού για την κουζίνα σας είναι σημαντική για την παρασκευή των πιάτων σας. Πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος της κουζίνας σας, τη συχνότητα χρήσης και τον τύπο των πιάτων που θα παρασκευάζετε, τον αριθμό των μαγείρων, και τον τρόπο διαρρύθμισης του χώρου. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα μικρό χώρο, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε εξοπλισμό που μπορεί να τοποθετηθεί σε στήλη η και να ενσωματωθεί σε τραπέζια και πάγκους εργασίας. Αντίθετα, αν έχετε μια μεγάλη κουζίνα, μπορείτε να επιλέξετε μεγαλύτερο εξοπλισμό που μπορεί να χωρέσει περισσότερα πιάτα και σκεύη. Επιπλέον, πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο των πιάτων που θα παρασκευάζετε. Για παράδειγμα, αν στο μενού σας υπάρχουν πολλά φαγητά που χρειάζονται μαγείρεμα στο φούρνο, μπορεί να χρειάζεστε έναν μεγάλο φούρνο. Αντίθετα, αν τα πιάτα σας περιλαμβάνουν περισσότερο τη χρήση της φριτέζας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε μια επαγγελματική φριτέζα. Εάν παρασκευάζετε πολλά ζυμαρικά θα χρειαστείτε βραστήρα ζυμαρικών ή μηχανή παραγωγής φρέσκων ζυμαρικών. Στην kitchenpro με εμπειρία σε εκατοντάδες επαγγελματικές κουζίνες και ειδικό και έμπειρο σχεδιαστικό τμήμα, μπορούμε να σας βοήσουμε να σχεδιάσετε την ιδανική κουζίνα για τις ανάγκες σας.

Ποιος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός για το μπαρ μου;

Το μπαρ είναι ένα σημαντικό κομμάτι του εστιατορίου σας και πρέπει να εξοπλιστεί κατάλληλα. Ανάλογα με το μέγεθος του μπαρ και τα ποτά που προσφέρετε, θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ο βασικός εξοπλισμός που θα χρειαστείτε περιλαμβάνει Ειδικά ψυγεία bar & back bar, bar stations, παγομηχανή, έναν επαγγελματικό μίξερ - φραπίερα - blender, επαγγελματικό πλυντήριο ποτηριών και ειδικές ανοξείδωτες κατασκευές. Επιπλέον, αν στο μπαρ σας προσφέρετε κρασί, θα χρειαστείτε ψυγεία συντηρητές κρασιών με ειδικές θερμοκρασίες για λευκά και κόκκινα κρασιά. Στην kitchenpro με εμπειρία σε εκατοντάδες bars και ειδικό και έμπειρο σχεδιαστικό τμήμα, μπορούμε να σας βοήσουμε να σχεδιάσετε το ιδανικό bar για τις ανάγκες σας.

Ποιος είναι ο καλύτερος εξοπλισμός για το κατάστημα fast food μου;

Το κατάστημα fast food απαιτεί εξοπλισμό που μπορεί να χειριστεί την παρασκευή και την πώληση γρήγορων πιάτων. Ανάλογα με το μενού σας, θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Για παράδειγμα, αν στο μενού σας περιλαμβάνονται burgers και hot dogs, τότε θα χρειαστείτε μια επαγγελματική γκριλ, επαγγελματικές πλάκες και πλατώ ψησίματος, σαλαμάνδρες, επαγγελματικές φριτέζες, επαγγελματικά ψυγεία αποθήκευσης. Αν προσφέρετε σαλάτες και σάντουιτς, θα χρειαστείτε ψυγεία βιτρίνες και ψυγεία τοστ με ειδικά λεκανάκια υλικών, επαγγελματικές τοστιέρες, και έναν επαγγελματικό φούρνο για ψωμάκια. Επιπλέον, ένας καλός εξοπλισμός για το κατάστημα fast food σας είναι ένα σύστημα παραγγελιοληψίας και παράδοσης, ώστε να μπορείτε να εξυπηρετείτε τους πελάτες σας με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Επιλέγοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό εστίασης για το εστιατόριό σας μπορεί να σας βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας των πιάτων που προσφέρετε και στην αύξηση της απόδοσης της επιχείρησής σας. Λαμβάνοντας υπόψη την συχνότητα χρήση, το μέγεθος του καταστήματος, τον αριθμό πελατών και τον τύπο των πιάτων που παρασκευάζετε, μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για την επιχείρησή σας.

Μην ξεχνάτε να λάβετε υπόψη τη συντήρηση και τις ρυθμίσεις ασφαλείας και υγιεινής που χρειάζεστε, ώστε να διασφαλίσετε ότι ο εξοπλισμός σας λειτουργεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

 

Βρειτε τα πάντα για τον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης στην ιστοσελίδα μας kitchenpro.gr 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!