Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικά ψυγεία ταχείας ψύξης: Τα 4 εντυπωσιακά πλεονεκτήματά τους για ένα εστιατόριο

09
Apr
2021

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια επιχείρηση εστίασης που προσφέρει φαγητό είναι η διατήρηση φρέσκων των τροφίμων που σερβίρει. Η φρεσκάδα δεν έχει να κάνει μόνο με τη γεύση και την ποιότητα του φαγητού, αν και φυσικά αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό στον έντονο ανταγωνισμό της εποχής. Έχει να κάνει με κάτι ακόμα σημαντικότερο που αφορά το μέλλον του εστιατορίου. Την ασφάλεια των τροφίμων.

Τα επαγγελματικά ψυγεία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στον εξοπλισμό εστίασης ακριβώς για αυτό το λόγο, καθώς η σωστή συντήρηση των τροφίμων εξαρτάται άμεσα από αυτά. Έχουν, όμως, ακόμη και τα επαγγελματικά ψυγεία ορισμένους περιορισμούς. Αυτούς ακριβώς τους περιορισμούς έρχονται σε μεγάλο βαθμό να λύσουν τα ψυγεία ταχείας ψύξης (Blast Chillers).

Τι ακριβώς είναι τα επαγγελματικά ψυγεία Blast Chillers; Η βασική ιδέα πίσω από τη λειτουργία τους είναι ότι ψύχουν τα τρόφιμα πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα συμβατικά ψυγεία. Αυτό συμβαίνει έτσι ώστε να διατηρούνται σε πολύ καλύτερη κατάσταση τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και να αναστέλλεται η ανάπτυξη των βακτηρίων.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι αξιοπρόσεκτο προσφέρουν τα επαγγελματικά ψυγεία ταχείας ψύξης.

Ασφάλεια τροφίμων

Στη διατήρηση των τροφίμων, υπάρχει η λεγόμενη ζώνη κινδύνου, δηλαδή το διάστημα που το τρόφιμο παραμένει σε θερμοκρασία 5 βαθμών Κελσίου. Το πόσο γρήγορα θα αλλοιωθεί το τρόφιμο από την παραμονή του σε θερμοκρασία υψηλότερη της ψύξης εξαρτάται φυσικά από το είδος του. Άλλες αντοχές απέναντι στην ανάπτυξη βακτηριδίων έχουν τα λαχανικά και τα φρούτα και άλλες το τυρί ή το νωπό κρέας.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι όσο περισσότερο μένει το τρόφιμο σε υψηλή θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερες αλλοιώσεις θα επέλθουν σε αυτό. Μπορεί αυτές οι αλλοιώσεις να μην είναι ικανές να το καταστρέψουν, ώστε να χρειάζεται πέταμα, όμως επιδρούν αρνητικά στη φρεσκάδα του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στα απλά ψυγεία, στα οποία ο χρόνος ψύξης είναι σαφώς μεγαλύτερος, τα τρόφιμα δεν διατηρούνται και τόσο φρέσκα. Γιατί πολύ απλά, όταν πιάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία, έχουν ήδη αλλοιωθεί έστω και λίγο.

Αντίθετα, στα ψυγεία ταχείας ψύξης το τρόφιμο καταφέρνει να πιάσει τη θερμοκρασία των 5 βαθμών μέσα σε μερικά λεπτά, ανάλογα φυσικά με την αρχική θερμοκρασία του. Έτσι, είναι απόλυτα ασφαλές για μελλοντική κατανάλωση.

Μικρότερη απώλεια τροφίμων

Ένα σοβαρό πρόβλημα στις επιχειρήσεις εστίασης, το οποίο έχει και οικονομικές επιπτώσεις, είναι η απώλεια των προμηθειών λόγω μη κατανάλωσής τους. Με τα ψυγεία ταχείας ψύξης, μπορείτε να μειώσετε δραστικά την ποσότητα των τροφίμων που αναγκάζεστε να πετάξετε λόγω της καλύτερης διατήρησης και την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής τους.

Υψηλότερη ποιότητα των συστατικών

Οπωσδήποτε, η γεύση και η υφή του φαγητού εξαρτώνται σε τεράστιο βαθμό από την ικανότητα του σεφ, όμως δεν αρκεί μόνο αυτή. Η ποιότητα και η αρχική φρεσκάδα των πρώτων υλών παίζουν επίσης τεράστιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, η γρήγορη ψύξη έχει εκπληκτικό αποτέλεσμα στην ποιότητα των συστατικών και των φαγητών που δημιουργούνται με αυτά. Στα συμβατικά ψυγεία που ψύχουν το φαγητό πολύ πιο αργά, σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου στην κυτταρική δομή των τροφίμων. Ως αποτέλεσμα, όταν οι κρύσταλλοι λιώνουν, τα κυτταρικά τοιχώματά τους υφίστανται ρήξη, οπότε βγαίνει υγρό από το φαγητό. Έτσι, το βάρος, η γεύση και τα θρεπτικά του συστατικά αλλοιώνονται, ενώ λόγω της αφυδατωμένης επιφάνειάς του χαλάει και η υφή του και το χρώμα του.

Τα επαγγελματικά ψυγεία ταχείας ψύξης μειώνουν με γρήγορο ρυθμό τη θερμοκρασία του φαγητού, οπότε δεν δημιουργούνται εμφανείς κρύσταλλοι. Αντίθετα, η ψύξη συμβαίνει με τρόπο που δεν καταστρέφει τη δομή των κυττάρων, αφήνοντας άθικτη την ποιότητα των τροφίμων.

Οργάνωση κουζίνας

Χάρη στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των τροφίμων και στη διατήρησή τους φρέσκων, τα επαγγελματικά ψυγεία ταχείας ψύξης είναι χρήσιμα για την καλύτερη οργάνωση και αποδοτικότητα της κουζίνας. Ο σεφ μπορεί να παραγγείλει όσες προμήθειες χρειάζεται στον χρόνο που τις χρειάζεται, ώστε να μην υπάρχει ποτέ έλλειψη. Επιπλέον, μπορεί να ετοιμάσει πολλά πιάτα, κυρίως σαλάτες, εκ των προτέρων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τη φρεσκάδα και την ασφάλειά τους.

Δείτε όλα τα επαγγελματικά ψυγεία Blast Chillers της Kitchen Pro εδώ.

 

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!