Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικά ψυγεία-βιτρίνες: Τα 3 στοιχεία που πρέπει να προσέξετε για τη σωστή αγορά

17
Apr
2021

Τα επαγγελματικά ψυγεία βγαίνουν σε διάφορους τύπους ανάλογα με το προϊόν, το οποίο συντηρούν. Πρόκειται για τον σημαντικότερο ίσως κρίκο στην αλυσίδα της διατήρησης των τροφίμων αναλλοίωτων, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη υγιεινή του καταστήματος.

Οι τύποι και τα σχέδια των επαγγελματικών ψυγείων δεν έχουν να κάνουν μόνο με την κατηγορία των βρώσιμων προϊόντων προς συντήρηση, αλλά και με τη λειτουργία τους. Υπάρχουν, δηλαδή, ψυγεία τα οποία βρίσκονται στην αποθήκη ή την κουζίνα με μόνο στόχο τη συντήρηση των προϊόντων, και άλλα τα οποία χρησιμεύουν και για την παρουσίαση των προϊόντων.

Αυτά είναι τα λεγόμενα ψυγεία-βιτρίνες, τα οποία βρίσκονται στον χώρο της υποδοχής των πελατών και έχουν γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκά, snacks, αναψυκτικά και κρασιά. Τα βρίσκουμε στα se κάθε είδους επιχείρηση μαζικής εστίασης, όπως ψητοπωλεία, εστιατόρια ταχυφαγείας, café, σούπερ μάρκετ και τα μίνι μάρκετ, τα ζαχαροπλαστεία, τις κάβες κλπ. Αυτά τα επαγγελματικά ψυγεία έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, καθώς ανοίγουν συνεχώς από τους πελάτες, οπότε η αποδοτικότητα της ψύξης βρίσκεται στο επίκεντρο.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τους τρεις παράγοντες που πρέπει να συνυπολογίσετε, όταν αγοράζετε ψυγείο-βιτρίνα, για να έχετε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Σωστή μόνωση

Επειδή η πόρτα στα ψυγεία-βιτρίνες ανοίγει συνεχώς, πρέπει να δοθεί προσοχή στο πώς θα διατηρείται ικανοποιητικά η θερμοκρασία. Αυτό έχει να κάνει τόσο με τη μόνωση στο ένα τυφλό σημείο, όσο και την ποιότητα και το πάχος του κρυστάλλου που καλύπτει τις άλλες τρεις πλευρές του ψυγείου.

Χωρίς καλή μόνωση, τα προϊόντα δεν θα διατηρούνται αναλλοίωτα, αλλά θα συμβεί και κάτι ακόμα. Το ψυγείο θα καίει στο μέγιστο της ισχύος του, ώστε να καλύψει τις απώλειες, με αποτέλεσμα η κατανάλωση ενέργειας να είναι υψηλή και να οδηγεί σε μεγάλες δαπάνες.

Μέγεθος και λειτουργικότητα

Το μέγεθος εξαρτάται από τον τύπο του ψυγείου, το πόσες πόρτες έχει, αν αυτές είναι ανοιγόμενες ή συρόμενες, καθώς και το αν πρόκειται για κάθετη ή οριζόντια ψυχόμενη βιτρίνα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να σας απασχολεί μόνο το μέγεθος που έχει σχέση με τη συνολική χωρητικότητα του ψυγείου.

Μεγάλο ρόλο παίζουν και άλλα χαρακτηριστικά, όπως οι επιμέρους διαστάσεις (ύψος, πλάτος και βάθος), αλλά και ο αριθμός των ραφιών. Όλα αυτά συμβάλλουν στη λειτουργικότητα του ψυγείου και πρέπει να τα λάβετε υπόψη ανάλογα με το μέγεθος, το είδος και την ποσότητα των προϊόντων που θέλετε να παρουσιάσετε στο ψυγείο-βιτρίνα.

Θερμοκρασία – Τύπος Ψύξης

Ένα χαρακτηριστικό που επηρεάζει την τιμή των ψυγείων είναι η θερμοκρασία που μπορεί να φτάσουν, με ορισμένα ψυγεία να αγγίζουν θερμοκρασίες ακόμα και υπό το μηδέν, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, όταν πρόκειται για ψύξη και όχι κατάψυξη, καθώς επίσης και ο τύπος της ψύξης, αν θα είναι δηλαδή στατική ή βεβιασμένη με ανεμιστήρα. Το είδος των προϊόντων που πρόκειται να εκθέσουμε στις βιτρίνες καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το είδος ψύξης της.

Η θερμοκρασία θα πρέπει να συνυπολογίζεται μαζί με άλλα χαρακτηριστικά. Σε ένα ψυγείο-βιτρίνα με καλή μόνωση, στο οποίο η θερμοκρασία διατηρείται σωστά και χωρίς αυξομειώσεις, δεν χρειάζεται να στοχεύουμε σε ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η χαμηλότερη θερμοκρασία πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστον +2 βαθμοί Κελσίου.

Δείτε όλα τα επαγγελματικά ψυγεία - βιτρίνες της Kitchen Pro μαζί με τα συγκεντρωτικά χαρακτηριστικά τους και τις εκπτώσεις που τρέχουν αυτή την περίοδο.

 

 

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!