Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

5 συμβουλές για ένα επιτυχημένο εστιατόριο που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε

09
May
2022

Στη σημερινή εποχή, κατά την οποία μέσα σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα μιας σύγχρονης πόλης συνυπάρχουν εκατοντάδες εστιατόρια όλων των ειδών και τύπων κουζίνας και ο καταναλωτής πλέον είναι όλο και απαιτητικότερος, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.

Η επιβίωση και η κερδοφορία ενός εστιατορίου δεν είναι κάτι απλό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η σωστή προετοιμασία, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και γεύσεων καθώς και η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού που θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης παίζουν κομβικό ρόλο στην τελική επιτυχία.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες επιτυχίας, ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι πρέπει να προσέξετε στη συναρπαστική διαδικασία δημιουργίας της δικής σας επιχείρησης εστίασης.

Χαρακτήρας εστιατορίου

Το εστιατόριο πρέπει να έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα, ώστε να ξεχωρίσει και να προτιμηθεί από το κοινό για αυτό ακριβώς που είναι. Θα είναι ψητοπωλείο – σουβλατζίδικο; Ιταλικό εστιατόριο; Steak house; Πιτσαρία;

Είναι πολύ βασικό να απαντήσετε από νωρίς και ξεκάθαρα σε αυτό το ερώτημα, ώστε να διαμορφώσετε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα στοιχεία του εστιατορίου με βάση αυτό. Στην εποχή της απόλυτης εξειδίκευσης και των υψηλών απαιτήσεων, αν το εστιατόριο κάνει λίγο από όλα, δεν θα επιβιώσει. Το παν είναι ό,τι κάνετε να το κάνετε άριστα.

Μενού

Αφού ξεκαθαρίσετε τον χαρακτήρα του εστιατορίου, το επόμενο βήμα είναι να διαμορφώσετε ένα πρωτότυπο μενού που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου. Στην Ελλάδα δυστυχώς μεγάλο μέρος των εστιατορίων αντιγράφει το ένα το άλλο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, κάτι που οδηγεί σε μειωμένο τζίρο.

Η πρωτοτυπία και η τακτική ανανέωση της κάρτας του μενού σε συνδυασμό με τη συνεργασία με κάποιον έμπειρο και επιτυχημένο σεφ του είδους της κουζίνας για το στήσιμό της είναι βασικοί παράγοντες επιτυχίας.

Άριστες πρώτες ύλες

Ακόμα και οι πιο ευφάνταστες συνταγές, αν δεν βασίζονται σε ποιοτικές πρώτες ύλες, δεν θα μπορέσουν να αναδειχθούν. Και αντίστροφα, ένα συνηθισμένο πιάτο μπορεί να απογειωθεί γευστικά, αν περιέχει πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας.

Σχεδιασμός επαγγελματικής κουζίνας

Αφού ολοκληρώσετε τις παραπάνω διεργασίες, σειρά έχει ο σωστός σχεδιασμός της επαγγελματικής κουζίνας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της. Φυσικά, δεν είναι κάθε επαγγελματική κουζίνα το ίδιο. Ο διαθέσιμος χώρος και οι ανάγκες του μενού είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά που θα καθορίσουν τις κατευθυντήριες γραμμές στον αποδοτικό σχεδιασμό.

Η κατάλληλη διαρρύθμιση του χώρου, η διάταξη των μηχανημάτων και η οριοθέτηση των λειτουργιών θα βοηθήσουν το προσωπικό να εργάζεται πιο άνετα και αποδοτικά, μειώνοντας τα λάθη και αυξάνοντας την υγιεινή, τη λειτουργικότητα και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού

Αφού ολοκληρωθεί και ο σχεδιασμός της κουζίνας, έρχεται η ώρα της επιλογής του επαγγελματικού εξοπλισμού κουζίνας εστιατορίου. Το συχνότερο λάθος που γίνεται σε αυτό το στάδιο είναι ότι επιλέγονται μηχανήματα και εγκαταστάσεις μόνο με βάση την τιμή τους, κάτι που σε επόμενη φάση μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες, δυσλειτουργίες και κακή απόδοση.

Το βασικότερο είναι να επιλέγετε τον εξοπλισμό με βάση τις ανάγκες του εστιατορίου και με στόχο την αποδοτικότητά του, την οικονομία στη χρήση και την άριστη υλοποίηση του μενού.

 

Στην KitchenPRO διαθέτουμε εμπειρότατο σχεδιαστικό τμήμα που έχει ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία εκατοντάδες επαγγελματικές κουζίνες και προσφέρει τον ποιοτικότερο εξοπλισμό της αγοράς στις καλύτερες τιμές.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!