Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Εξοπλισμός κουζίνας: Οδηγός αγοράς για μπλέντερ

15
Jun
2021

Ο εξοπλισμός κουζίνας αποτελείται από πολλές διαφορετικές συσκευές. Όταν καταλήξετε στις βασικές από αυτές, όπως τα ψυγεία και τους φούρνους, τότε έρχεται η σειρά των μικρότερων και πιο περιφερειακών, αλλά εξίσου σημαντικών συσκευών.

Μια συσκευή που συχνά υποτιμάται στις επιχειρήσεις εστίασης είναι το μπλέντερ. Ωστόσο, το μπλέντερ μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ποικιλία πιάτων στο μενού με διάφορα ξεχωριστά στοιχεία και παρασκευές.

Η επιλογή του κατάλληλου μπλέντερ σχετίζεται τόσο με τις δυνατότητές του όσο και με διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που εγγυώνται τη λειτουργικότητά του. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε έναν ολοκληρωμένο οδηγό αγοράς, για να επιλέξετε την ιδανική συσκευή για την επιχείρησή σας.

 

Μέγεθος / χωρητικότητα

Blender 2,5 Λίτρων Pro

Η χωρητικότητα αναφέρεται στον όγκο του υγρού που μπορεί να έχει η κοιλότητα του μπλέντερ. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον όγκο των παραγγελιών αλλά και το είδος των βρώσιμων προϊόντων που επεξεργάζεστε με το μπλέντερ. Για παρασκευές φαγητού με λαχανικά και άλλα φαγώσιμα, συνήθως απαιτείται μεγαλύτερο μπλέντερ, για να τα χωράει. Από την άλλη, αν το μπλέντερ χρησιμοποιείται για ποτά, κοκτέιλ, χυμούς κλπ, τότε το επιθυμητό μέγεθος εξαρτάται κυρίως από τις δόσεις που θέλετε να βγάζετε σε κάθε χρήση.

 

Υλικό

Τα δοχεία των μπλέντερ συνήθως είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή ανοξείδωτο ατσάλι. Σημαντικό κριτήριο για να επιλέξετε θα πρέπει να είναι και η αισθητική με βάση τη διαμόρφωση της κουζίνας ή του μπαρ. Βέβαια, η χρήση που θα γίνεται στο μπλέντερ παίζει τον βασικότερο ρόλο. Αν το χρησιμοποιείτε για θραύση πάγου σε κοκτέιλ, τότε το πλαστικό δεν είναι κατάλληλο, γιατί θα γρατζουνιστεί αμέσως.

Όσον αφορά στη βάση της συσκευής, αυτή συνήθως είναι φτιαγμένη από χρώμιο, ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικό. Οπωσδήποτε, το χρώμιο και το ανοξείδωτο ατσάλι έχουν πιο όμορφη και επαγγελματική εμφάνιση και ανθεκτικότητα από το πλαστικό, όμως υπάρχει ο κίνδυνος να χτυπηθούν ή να σκουριάσουν με την πάροδο του χρόνου λόγω της υγρασίας.

 

Ισχύς

Blender 2 Λίτρων

Η ισχύς των μπλέντερ κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 300 έως 1.500 Watt. Γενικά, για σκληρά προϊόντα, όπως ο πάγος που χρησιμοποιείται στα μπαρ, θα πρέπει να επιλέξετε τη μέγιστη δυνατή ισχύ, γιατί αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να καεί το μοτέρ μετά από επαναλαμβανόμενες χρήσεις. Για εφαρμογή στη μαγειρική, καλό είναι να βρείτε την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην υψηλή ισχύ αλλά και την κατανάλωση ενέργειας. Συχνά, η υψηλή ισχύς δεν είναι απαραίτητη, όταν στο μπλέντερ πολτοποιούνται μαλακά φρούτα και λαχανικά.

 

Ταχύτητα

Blender 1,9 Λίτρων REVOLUTION HBS1200 HAMILTON BEACH

Υπάρχουν διάφορες επιλογές ταχύτητας στα μπλέντερ. Στα πιο απλά μοντέλα, οι ρυθμίσεις μπορεί να είναι μόνο 2-3 (χαμηλή, μεσαία, υψηλή ταχύτητα), όμως σε πιο εξελιγμένα οι ρυθμίσεις δεν αφορούν μόνο το ύψος της ταχύτητας αλλά και άλλα χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα, η ρύθμιση PULSE παρέχει ένα σύντομο γρήγορο πρόγραμμα, ιδανικό για ομοιομορφία στο μείγμα. Από την άλλη, η πολύ χαμηλή ταχύτητα χρησιμοποιείται για ανακάτεμα και όχι τεμαχισμό και έτσι καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν και μεγάλη ποικιλία στις υψηλές ταχύτητες, ώστε να επιλέξετε διάφορες υφές στο μείγμα, από υγρό μέχρι πουρέ

.

Θόρυβος λειτουργίας

Σε πολλές επιχειρήσεις, ανοικτά bars & cafe σημαντικός παράγοντας είναι ο θόρυβος που παράγεται και ενοχλεί τους πελάτες, για τον σκοπό αυτό υπάρχουν τα λεγόμενα silent blenders, αθόρυβα δηλαδή μηχανήματα με κανάτα που λειτουργεί μέσα σε μονωμένο θόλο.

 

Δείτε όλες τις επιλογές σε μπλέντερ για εξοπλισμό κουζίνας εδώ.

 

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!