Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Εξοπλισμός κουζίνας: Τι να προσέξετε στην επιλογή ζαμπονομηχανής

29
Jun
2021

Δεν είναι κάθε εξοπλισμός κουζίνας ίδιος. Σε ορισμένες συσκευές, πρωταρχικό κριτήριο επιλογής είναι η άνεση και η αισθητική. Σε μερικές άλλες, όμως, όπως η ζαμπονομηχανή, η ασφάλεια παίζει τον κυριότερο ρόλο και έπειτα η απόδοση.

Οι ζαμπονομηχανές αποτελούν ένα κλασικό παράδειγμα συσκευής, όπου πρέπει να γνωρίζετε από την αρχή τι χρήση θα της κάνετε και υπό ποιες συνθήκες. Η αγορά ενός ακατάλληλου μοντέλου όχι μόνο δεν θα είναι βολική, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και θα χαλάσει αμέσως.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε.

Τρόπος μετάδοσης κίνησης

Οι ζαμπονομηχανές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες βάση του τρόπου μετάδοσης της κίνησης από το μοτέρ στο μαχαίρι κοπής:

  • Μετάδοση με ιμάντα, ιδανικές για κοπή μόνο αλλαντικών.
  • Μετάδοση κίνησης με γρανάζι, ιδανικές για κοπή αλλαντικών και τυριών.

Μέγεθος μαχαιριού / Ιπποδύναμη

Οι περισσότερες ζαμπονομηχανές παράγονται με μαχαίρι διαμέτρου από 19 έως 35 εκατοστά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι ακριβώς έχετε σκοπό να κόβετε με την μηχανή σας καθώς και τα μεγέθη τους ώστε να επιλέξετε μηχανή κοπής με την κατάλληλη διάμετρο μαχαιριού.

Οι πιο απλές ζαμπονομηχανές, αυτές δηλαδή που έχουν τη μικρότερη ιπποδύναμη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο 1-2 ώρες τη μέρα. Οι μεσαίου τύπου 3-6, ενώ οι πιο εξελιγμένες με τη μέγιστη ιπποδύναμη για όλη την ημέρα. Επιπλέον, μπορούν να κόψουν διάφορα είδη βρώσιμων προϊόντων, όπως λαχανικά και κατεψυγμένα τρόφιμα.

 

Καθάρισμα

Ζαμπονομηχανή Red Line VS30 BERKEL

Είναι βασικό η ζαμπονομηχανή να έχει αφαιρούμενο δίσκο. Έτσι, θα είναι πολύ πιο εύκολο και ασφαλές να καθαριστεί. Άλλωστε, το καθάρισμα πρέπει να γίνεται συχνά. Αν κόβετε το ίδιο είδος προϊόντος όλη μέρα, τότε γίνεται στο τέλος της μέρας. Αν κάνετε όμως εναλλαγή, θα πρέπει όταν τελειώνετε με το ένα προϊόν και πριν προχωρήσετε στο άλλο, να την καθαρίζετε.

 

Ασφάλεια

Ζαμπονομηχανή Super Start Auto

Η ασφάλεια είναι ίσως το σημαντικότερο που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά μιας ζαμπονομηχανής. Η συσκευή θα πρέπει να διαθέτει προστατευτικό κάλυμμα στο σημείο κοπής, το οποίο θα αφαιρείται μόνο κατά τη χρήση.

 

Αυτόματες ή χειροκίνητες

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όσον αφορά την κατασκευή είναι εάν θέλετε αυτόματη ή χειροκίνητη λειτουργία. Στις αυτόματες, η κοπή μπορεί να γίνει χωρίς την παρουσία χειριστή, κάτι που είναι ιδανικό στη συνεχή χρήση για μεγάλο όγκο προϊόντων, όπως για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ. Το καλό με τις αυτόματες ζαμπονομηχανές είναι ότι έχουν τη δυνατότητα για αλλαγή της λειτουργίας τους, ώστε να γίνει χειροκίνητα.

Φυσικά, το θέμα με τις αυτόματες ζαμπονονηχανές είναι το αρκετά μεγαλύτερο κόστος αγοράς τους, καθώς και ότι πρέπει να προσέξετε μια σειρά χαρακτηριστικών, όπως το μέγεθος του δίσκου, τη στιβαρότητα της λαβής κρέατος για τη μέγιστη ασφάλεια, το πάχος της λεπίδας καθώς και τη δαπάνη συντήρησης.

Από την άλλη, οι χειροκίνητες ζαμπονομηχανές όχι μόνο είναι φθηνότερες αλλά και έχουν μικρότερο όγκο, οπότε δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην κουζίνα. Επιπλέον, διαθέτουν διαφόρων ειδών λεπίδες, ώστε -ανάλογα και με την ισχύ της συσκευής- να μπορείτε να κόψετε διάφορα άλλα προϊόντα, όπως αυγά, τυριά, φρούτα και αλλαντικά.

Δείτε όλες τις επιλογές σε εξοπλισμό κουζίνας και ζαμπονομηχανές εδώ.

 

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!