Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικά ψυγεία: Οι κυριότεροι τύποι & τα χαρακτηριστικά τους

26
Aug
2025

Η διαφορά των επαγγελματικών συσκευών από τις οικιακές είναι ότι βγαίνουν σε πολλούς διαφορετικούς τύπους με ποικιλία χαρακτηριστικών, έτσι ώστε να καλύψουν με ακρίβεια τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Κάθε τύπος έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, οπότε είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιες είναι οι απαιτήσεις της κουζίνας σας, ώστε να επιλέξετε τον πλέον κατάλληλο για εσάς.

Τα επαγγελματικά ψυγεία χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία ως προς το μέγεθος, το σχέδιο και τη χωρητικότητά τους, όμως κάθε τύπος ταιριάζει σε διαφορετικές ανάγκες. Ας δούμε παρακάτω τι ισχύει για τον καθένα και για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται.

 

Όρθια ψυγεία

Επαγγελματικό όριο ψυγείο

Ίσως η πιο κοινή μορφή επαγγελματικού ψυγείου, τα όρθια ψυγεία ή αλλιώς ψυγεία-θάλαμοι έχουν το πλεονέκτημα του ύψους, επιτρέποντας στα λεπτά μοντέλα να ταιριάζουν σε μικρές κουζίνες, όπου η αξιοποίηση του κάθετου χώρου είναι απαραίτητη. Φυσικά, βγαίνουν και σε μοντέλα με μεγάλο πλάτος, ώστε να προσφέρουν τεράστια χωρητικότητα, ειδικά στην έκδοση με διπλή πόρτα.

Επιπλέον, παρέχουν εύκολη πρόσβαση κοντά στα σημεία προετοιμασίας των γευμάτων, ενώ έχουν και ρυθμιζόμενα ράφια για την αποθήκευση ογκωδών αντικειμένων.

 

Ψυγεία-πάγκοι

Επαγγελματικό Ψυγείο Πάγκος - Συντήρηση

Τα ψυγεία-πάγκοι έχουν χαμηλό επίπεδο, αλλά μεγάλο πλάτος, οπότε μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και κάτω από ράφια ή να χρησιμοποιηθούν τα ίδια ως πάγκοι. Η επιφάνειά τους κατασκευάζεται από ανθεκτικά υλικά, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, έτσι ώστε να μπορούν να αποτελέσουν στέρεο πάγκο για άλλες μικρές συσκευές κουζίνας.

Στα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του τύπου είναι η ευελιξία του, αφού διαθέτει συρτάρια, πόρτες ή και συνδυασμό τους, ενώ βγαίνει και σε διάφορα μεγέθη. Ωστόσο, δεν ενδείκνυται για πολύ ογκώδη αντικείμενα, όπως τα ψυγεία-θάλαμοι.

 

Τροχήλατα ψυγεία

 Κάντε κλικ για μεγέθυνση Κάντε κλικ για μεγέθυνση  Τροχήλατο Ψυγείο Banquet

Τα τροχήλατα ψυγεία αποτελούν τις ιδανικές συσκευές για εύκολη μετακίνηση, όπου αυτό απαιτείται, όπως σε εκδηλώσεις. Είναι όρθια ψυγεία, τα οποία φυσικά δεν έχουν μεγάλο ύψος και πλάτος, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια χάρη στα ροδάκια, στα οποία στηρίζονται.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματά τους είναι η ευελιξία τους με πολλά ράφια και η δυνατότητα μετακίνησής τους, όμως σαφώς είναι συμπληρωματικά ψυγεία, αφού λειτουργούν σε συνδυασμό με τους κύριους τύπους για τις ανάγκες μιας επιχείρησης.

 

Ψυχόμενες βιτρίνες

Ψυγείο Βιτρίνα Αλλαντικών - Τυριών

Ένας ιδιαίτερος τύπος επαγγελματικών ψυγείων είναι οι ψυχόμενες βιτρίνες, οι οποίες διατίθενται σε διάφορους τύπους, όπως βιτρίνες αναψυκτικών, κρασιών, κρεάτων και τυριών, επιτραπέζια ψυγεία κλπ. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των ψυγείων είναι ότι διαθέτουν κρύσταλλο, από το οποίο ο πελάτης μπορεί να δει τα προϊόντα, τα οποία φυσικά είναι οργανωμένα και όμορφα παρουσιασμένα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα μεγέθη και τα σχέδιά τους, καθώς οι βιτρίνες αναψυκτικών και κρασιών είναι όρθια ψυγεία με ανοιγόμενη πόρτα με κρύσταλλο, ενώ οι βιτρίνες κρεάτων, αλλαντικών και τυριών είναι ψυγεία-πάγκοι, όπου υπάρχει πρόσβαση στα προϊόντα από πίσω. Κύριο πλεονέκτημά τους είναι φυσικά η δυνατότητα παρουσίασης των προϊόντων στον πελάτη, όμως έχουν το μειονέκτημα ότι απαιτούν σημαντική ενεργειακή δαπάνη, για να διατηρήσουν σταθερή τη θερμοκρασία τους.

Δείτε όλα τα επαγγελματικά ψυγεία της Kitchen Pro εδώ.

Συχνές Ερωτήσεις για Επαγγελματικά Ψυγεία

 

1. Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι επαγγελματικών ψυγείων;

Οι βασικοί τύποι είναι τα ψυγεία βιτρίνας, τα ψυγεία πάγκου, τα καταψύκτες και τα ψυγεία αποθήκευσης, με διαφορές σε χωρητικότητα, θερμοκρασία και χρήση.

 

2. Τι είναι ψυγείο plug‑in;

Το plug‑in ψυγείο έχει ενσωματωμένο μηχανισμό ψύξης και τοποθετείται εύκολα χωρίς εξωτερική μονάδα, ιδανικό για μικρούς χώρους.

 

3. Τι είναι ψυγείο remote;

Το remote ψυγείο διαθέτει εξωτερική μονάδα ψύξης, μειώνοντας τον θόρυβο και τη θερμότητα στον χώρο πώλησης, κατάλληλο για μεγάλες εγκαταστάσεις.

 

4. Ποιο επαγγελματικό ψυγείο είναι πιο οικονομικό στην κατανάλωση;

Τα ψυγεία ενεργειακής κλάσης Α ή Α+ με τεχνολογία inverter καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και μειώνουν το λειτουργικό κόστος.

 

5. Πόσο συχνά χρειάζεται συντήρηση ένα επαγγελματικό ψυγείο;

Συνιστάται ετήσια τεχνική συντήρηση και καθαρισμός φίλτρων/συμπυκνωτή κάθε 3–6 μήνες για βέλτιστη απόδοση.

 

6. Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για επαγγελματικό ψυγείο;

Συνήθως κυμαίνεται από +1°C έως +5°C για συντήρηση τροφίμων, ανάλογα με τον τύπο προϊόντων.

 

7. Πώς επιλέγω το σωστό μέγεθος επαγγελματικού ψυγείου;

Υπολόγισε τον όγκο προϊόντων, τη συχνότητα αναπλήρωσης και τον διαθέσιμο χώρο εγκατάστασης.

 

8. Ποια είναι η διαφορά στατικού και βεβιασμένου αέρα;

Ο στατικός αέρας ψύχει φυσικά, ενώ ο βεβιασμένος χρησιμοποιεί ανεμιστήρα για ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλο τον θάλαμο.

 

9. Πώς επηρεάζει η τοποθέτηση την απόδοση;

Η τοποθέτηση μακριά από πηγές θερμότητας και με επαρκή αερισμό γύρω από τον συμπυκνωτή βελτιώνει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής.

 

10. Τι ισχύει για την εγγύηση επαγγελματικών ψυγείων;

Οι περισσότερες καλύπτουν 1–2 χρόνια για μηχανικά μέρη, με δυνατότητα επέκτασης μέσω συμβολαίου συντήρησης.

 

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2025. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

PRO DEALS!