Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματική παγωτομηχανή: Πως θα επιλέξετε την κατάλληλη για την επιχείρηση σας

10
Jul
2023

Χέρι κρατάει παγωτό μηχανής με κόσμο στο φόντο
Παγωτό μηχανής / unsplash.com

Τώρα που το καλοκαίρι επιτέλους έφτασε, το γλύκισμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί του, το παγωτό, κάνει την εμφάνιση του σε κάθε κατάστημα. Εκτός από το παραδοσιακό παγωτό που μπορεί να βρει κάποιος εύκολα στο εμπόριο, το παγωτό μηχανής ή αλλιώς soft ice cream προτιμάται από τους περισσότερους φανατικά ανά τον κόσμο.

Για να παράγουμε το φρέσκο και μαλακό αυτό παγωτό χρειαζόμαστε μια ειδική και αξιόπιστη επαγγελματική παγωτομηχανή που να ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησης μας. Η γκάμα των επαγγελματικών παγωτομηχανών είναι τεράστια και στο εμπόριο θα βρει κανείς πληθώρα μοντέλων που διαφοροποιούνται ως προς την τιμή, το μέγεθος αλλά και τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους. Θα χρειαστεί λοιπόν να κάνετε μια προσεκτική έρευνα προτού προβείτε στην αγορά μιας μηχανής παγωτού.

Κόστος αγοράς και συντήρησης

Κάθε φορά που πρόκειται να πραγματοποιήσουμε μια αγορά, το βασικότερο στοιχείο που μας απασχολεί είναι το κόστος αυτής ειδικά όταν αυτό αφορά επαγγελματικό μηχάνημα. Ανάμεσα στις διάφορες επαγγελματικές παγωτομηχανές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μπορείτε εύκολα να βρείτε εκείνη που ταιριάζει στο budget που διαθέτετε χωρίς να κάνετε οποιαδήποτε έκπτωση στην ποιότητα.

Πέρα από το κόστος της αγοράς η συντήρηση της επαγγελματικής μηχανής παγωτού θα πρέπει να συνυπολογιστεί. Ένα μηχάνημα καλής ποιότητας φτιαγμένο από ανθεκτικά υλικά θα σας εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία σε βάθος χρόνου, με τα έξοδα της συντήρησης να είναι πολύ λιγότερα.

Χωρητικότητα και μέγεθος παγωτομηχανής

Πριν προχωρήσετε στην αγορά της επαγγελματικής σας παγωτομηχανής θα χρειαστεί να σκεφτείτε πόσο παγωτό επιθυμείτε να παράγετε και να σερβίρετε στους πελάτες σας. Το μέγεθος και η χωρητικότητα των επαγγελματικών παγωτομηχανών μπορούν να διαφοροποιηθούν ανά λίτρο. Το συνηθέστερο μέγεθος που μπορεί να βρει κανείς στα επαγγελματικά παγωτατζίδικα κυμαίνεται περίπου στα δέκα λίτρα. Ωστόσο αν οι ανάγκες της επιχείρησης σας σε παραγωγή είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες είναι εύκολο να βρεθεί η επαγγελματική παγωτομηχανή που θα τις καλύπτει απόλυτα.

Κατανάλωση ενέργειας

Σημαντική προϋπόθεση στην επιλογή της κατάλληλης επαγγελματικής παγωτομηχανής θα πρέπει να είναι και η κατανάλωση ενέργειας. Καθώς οι επιχειρήσεις έχουν αυξημένη κατανάλωση ρεύματος, στόχος είναι να βρεθεί η αποδοτικότερη μηχανή με το δυνατότερο μειωμένο κόστος. Συνήθως οι επαγγελματικές παγωτομηχανές καταναλώνουν περίπου 2 με 3KW την ώρα, όταν δουλεύουν, δηλαδή όταν παράγουν παγωτό. Τον υπόλοιπο χρόνο οι περισσότερες από αυτές τις μηχανές μπαίνουν σε λειτουργία stand by. Ουσιαστικά η παγωτομηχανή μπαίνει σε αναμονή και συντηρεί το μείγμα χωρίς να χρειάζεται να δουλεύει και να καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα.

Ευκολία στη χρήση

Προκειμένου να αναβαθμίσετε την επιχείρηση σας με την αγορά μιας επαγγελματικής μηχανής παγωτού χρειάζεστε ένα μηχάνημα εύκολο στη χρήση του. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σπαταλήσετε χρόνο στην εκπαίδευση του προσωπικού σας και η παγωτομηχανή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους στο κατάστημα. Επιλέξτε λοιπόν την μηχανή εκείνη που θα συνοδεύεται από σαφείς οδηγίες. Καθώς η παγωτομηχανή θα χρειάζεται καθάρισμα, χρήσιμο θα ήταν να βρείτε μία της οποίας τα εξαρτήματα θα είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθούν και να συναρμολογηθουν εκ νέου.

Αν επιθυμείτε να αναβαθμίσετε την επιχείρηση σας η αγορά μιας επαγγελματικής παγωτομηχανής είναι αυτό που χρειάζεστε. Κάντε την έρευνα σας και σίγουρα θα καταλήξετε σε εκείνη που είναι περισσότερο ταιριαστή στις ανάγκες σας.

 

Βρείτε τον δικό σας εξοπλισμό παγωτού

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!