Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικοί φούρνοι μικροκυμάτων: Τι να προσέξετε στην αγορά τους

23
Sep
2021

Ό,τι επιχείρηση και αν έχετε και ανεξάρτητα από το είδος της κουζίνας σας, οι επαγγελματικοί φούρνοι μικροκυμάτων είναι απαραίτητο μέρος του επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά μοντέλα φούρνων μικροκυμάτων και το ποιο θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τον όγκο των πελατών που εξυπηρετείτε σε μια μέση μέρα και τον τύπο των τροφίμων που προετοιμάζετε.

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε μερικούς από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έναν επαγγελματικό φούρνο μικροκυμάτων για το εστιατόριο σας.

 

Ισχύς

Επαγγελματικός Φούρνος Μικροκυμάτων 1,85 kW 26 Λίτρων CM 1919A SAMSUNG Νότιας Κορέας

Η ισχύς των φούρνων μικροκυμάτων ξεκινάει από το 1 kW και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3 kW. Αυτό ουσιαστικά έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θέλετε να ζεσταίνονται τα τρόφιμα, αλλά φυσικά παίζει ρόλο και το μέγεθος του φούρνου. Όσο πιο μεγάλος είναι ο φούρνος, τόσο περισσότερα Watt χρειάζεται, για να ανταποκριθεί με ταχύτητα στην ανάγκη ζεστάματος.

Οι επαγγελματικοί φούρνοι μικροκυμάτων διαθέτουν και διάφορα επίπεδα λειτουργίας, όπως απόψυξη ή χαμηλή λειτουργία. Όσο μεγαλύτερη η ισχύς, τόσο ταχύτερα μπορεί να θερμάνει ακόμα και προϊόντα από την κατάψυξη.

 

Μέγεθος και χωρητικότητα

Προγραμματιζόμενος Επαγγελματικός Φούρνος Μικροκυμάτων 1 kW 22 Λίτρων ΝΕ1037 PANASONIC Ιαπωνίας

Το μέγεθος των φούρνων μικροκυμάτων μετριέται σε cm, ενώ η χωρητικότητα σε λίτρα. Προφανώς, είναι χαρακτηριστικά που συνδέονται, όμως υπάρχουν μοντέλα με εργονομικό σχεδιασμό που έχουν μεν μεγάλη χωρητικότητα, αλλά μικρότερο μέγεθος αναλογικά.

Η επιλογή της χωρητικότητας δεν είναι κάτι απλό. Αν είναι μεγαλύτερη από όσο χρειάζεστε, η ενεργειακή δαπάνη θα είναι υψηλή. Αν είναι μικρότερη, τότε δεν θα καλύπτονται εύκολα οι ανάγκες της κουζίνας, ενώ επιπλέον πάλι θα είναι υψηλή η ενεργειακή δαπάνη, καθώς ο φούρνος θα δουλεύει υπερωρίες (με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τη διάρκεια ζωής και τις βλάβες του).

Καλό είναι, λοιπόν, να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Έχετε χώρο στην κουζίνα; Σε ποιο σημείο θα μπει ο φούρνος;
  • Ποιες είναι οι ημερήσιες ανάγκες σε θέρμανση φαγητών;
  • Τι σκεύη θα μπαίνουν μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων;
  • Ποια θα είναι η ισχύς του φούρνου;

Για παράδειγμα, αν δεν υπάρχει επαρκής χώρος στην κουζίνα, μπορείτε να επιλέξετε έναν πιο μικρό φούρνο με μεγαλύτερη όμως ισχύ, ώστε να ολοκληρώνεται κάθε θέρμανση γρήγορα.

 

Δυνατότητα προγραμματισμού

Προγραμματιζόμενος Επαγγελματικός Φούρνος Μικροκυμάτων 2,1 kW 18 Λίτρων ΝΕ2153-2 PANASONIC Ιαπωνίας

Για να μη χάνετε πολύτιμο χρόνο στην κουζίνα, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν φούρνο που σας επιτρέπει να προγραμματίσετε διάφορες λειτουργίες εύκολα και γρήγορα. Στόχος είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα με το πάτημα ενός κουμπιού ακόμα και από τους πιο πολυάσχολους εργαζόμενους και να λειτουργεί με συγκεκριμένα, προεπιλεγμένα προγράμματα.

 

Ευκολία καθαρισμού

Τέλος, όπως γενικά ισχύει για τον επαγγελματικό εξοπλισμό, είναι απαραίτητο ο φούρνος μικροκυμάτων να καθαρίζεται εύκολα. Δηλαδή το κάθε ράφι να είναι αφαιρούμενο και ο πάτος να είναι από υλικά, όπως το κεραμικό, τα οποία είναι ανθεκτικά στα καθαριστικά και από τα οποία οι βρομιές αφαιρούνται χωρίς κόπο.

Στην Kitchen Pro θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε επαγγελματικούς φούρνους μικροκυμάτων με πληθώρα χαρακτηριστικών και σε εκτεταμένο εύρος τιμών, για να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες τις επιχείρησής σας.

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!