Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικοί φούρνοι πίτσας: 7 σημεία για τη σωστή αγορά

10
Jun
2021

Οι επαγγελματικοί φούρνοι χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.

  1. Τους συμβατικούς φούρνους που ουσιαστικά είναι ένα ακόμα μηχάνημα από ανοξείδωτο χάλυβα και μπορούν να λειτουργούν με ηλεκτρισμό η αέριο αναλόγως παραγγελίας.
  2. Τους χτιστούς παραδοσιακούς θολωτούς φούρνους πίτσας, πρόκειται για μεγάλες χτιστές κατασκευές που ομοιάζουν με τους φούρνους που είχαμε παλαιότερα στα χωριά μας για μαγείρεμα. Οι φούρνοι αυτοί συνήθως είναι αερίου και ξύλου δηλαδή μπορούν να ψήσουν με αέριο μόνο ή με συνδυασμό αέριου και ξύλου που δίνει στην πίτσα μας την μυρωδιά του ξύλου καθώς και παραδοσιακή υφή Ιταλικής πίτσας.

Οι φούρνοι πίτσας στο εσωτερικό τους έχουν πάτωμα από πυρόπετρα (πυρόπλακα) που μας επιτρέπει να ψήνουμε την πίτσα απευθείας πάνω σε αυτήν.

Στους φούρνους πίτσας εκτός από πίτσα μπορούμε να ψήσουμε μία σειρά από μαγειρευτά φαγητά ή πίτες σε ταψί.

Αποτελούν σαφώς μια εξαιρετική προσθήκη στον εξοπλισμό κουζίνας των επιχειρήσεων εστίασης.

Εφόσον αποφασίσετε να προχωρήσετε στην αγορά του, καλό είναι να προσέξετε τα ακόλουθα.

 

Τύπος ισχύος

Είτε χρησιμοποιείτε αέριο είτε ρεύμα, βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας ταιριάζει με τη ρύθμιση της κουζίνας σας. Οι ηλεκτρικοί φούρνοι πίτσας είναι συνήθως διαθέσιμοι σε μονοφασικές ή τριφασικές εκδόσεις, ενώ οι αερίου μπορούν να λειτουργήσουν είτε με φυσικό αέριο είτε με προπάνιο από φιάλη ή δεξαμενή. Επίσης όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω υπάρχει και η επιλογή παραδοσιακού χτιστού φούρνου με ξύλο/αέριο.

 

Μέγεθος

φούρνος πίτσας 2 επιπέδων

Οι φούρνοι πίτσας βγαίνουν σε μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών. Το μέγεθος ενός φούρνου πίτσας μετράτε με τον αριθμό Πιτσών που χωράει. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγξετε τις διαστάσεις και τις ανάγκες σας πριν την αγορά, για να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται να χωρέσει στην κουζίνα σας αλλά και να παράγει σύμφωνα με τις ανάγκες σας, χωρίς να εμποδίσει τη ροή και τη λειτουργικότητά της.

 

Τοποθέτηση / Εγκατάσταση

Οι επαγγελματικοί φούρνοι πίτσας παράγονται είτε ως επιδαπέδιοι, είτε για να εγκατασταθούν πάνω σε πάγκο, ερμάριο ή ψυγείο, Αν επιλέξετε τον πρώτο τύπο, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει μαζί και την βάση, πάνω στο οποίο θα στερεωθεί η πίτσα. Συνήθως η βάση πωλείται ξεχωριστά ως αξεσουάρ.

 

Απόδοση/χωρητικότητα

φούνος πίτσας με αέριο

Μια πιτσαρία ένα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο χρειάζεται προφανώς πολύ μεγαλύτερη απόδοση στον φούρνο από ότι μια καφετέρια. Η απόδοση του φούρνου έχει να κάνει με την χωρητικότητα του φούρνου σε πίτσες αλλά και με τον χρόνο ψησίματος της πίτσας το οποίο εξαρτάται και από το είδος και την ισχύ του φούρνου αλλά και από τον τύπο πίτσας που ετοιμάζεται στο κατάστημά σας. Αν δηλαδή παράγετε Ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη και λίγα υλικά ο χρόνος ψησίματος είναι πολύ μικρότερος από ότι αν παράγετε πίτσα με χοντρή ζύμη και πολλά υλικά. Αυτή η επιλογή σχετίζεται με τη ζήτηση, όμως θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το κόστος λειτουργίας. Υψηλότερη αποδοτικότητα σημαίνει υψηλότερη θερμοκρασία, κάτι που μπορεί να είναι βολικό τις ημέρες με πολύ κόσμο, αφού το ψήσιμο γίνεται γρηγορότερα, όμως συνεπάγεται και μεγαλύτερο κόστος ενέργειας.

 

Εγγύηση

Όλοι οι επαγγελματικοί φούρνοι συνοδεύονται από εργοστασιακή εγγύηση ενός έτους.

Επιπλέον χαρακτηριστικά

Εκτός από τα παραπάνω βασικά χαρακτηριστικά, καλό είναι να λάβετε υπόψη και τα ακόλουθα:

  • Χρονοδιακόπτης: Ορισμένα μοντέλα φούρνων έχουν ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, ώστε να κλείνουν αυτόματα όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
  • Οθόνη θερμοκρασίας: Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τη θερμοκρασία του φούρνου χωρίς τη χρήση θερμόμετρου. Έτσι, μόλις τελειώσει η μία πίτσα μπορείτε αμέσως να ψήσετε την επόμενη με ακρίβεια.
  • Γυάλινη πόρτα: Τόσο εσείς όσο και οι πελάτες μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαδικασία του ψησίματος. Αυτό βοηθάει και στην αποφυγή της σπατάλης ενέργειας, αφού δεν χρειάζεται να ανοίγετε συνεχώς την πόρτα.
  • Μέγιστη θερμοκρασία: Ορισμένοι φούρνοι μπορούν να επιτύχουν θερμοκρασίες 500°C, θερμοκρασία που χρειάζεται εάν σκοπεύετε να ψήσετε πίτσα Ιταλικού τύπου η οποία χρειάζεται ελάχιστο χρόνο ψησίματος σε πολύ μεγάλη θερμοκρασία.

Δείτε όλους τους επαγγελματικούς φούρνους πίτσας από την Kitchen Pro.

 

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!