Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Τα 5 κυριότερα οφέλη ανανέωσης του επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης

18
Feb
2022

Γυναίκα με σκούφο μπροστά επαγγελματική κεφετιέρα
Καινούργιος επαγγελματικός εξοπλισμός εστίασης / Unsplash.com

Η ανανέωση του επαγγελματικού εξοπλισμού σε μια επιχείρηση εστίασης είναι κάτι που απασχολεί τους επιχειρηματίες, όμως συχνά αναβάλλεται ως μία δαπάνη που δεν είναι άμεσης προτεραιότητας. Οπωσδήποτε, η αγορά νέων συσκευών και μηχανημάτων απαιτεί ένα σημαντικό μέρος του budget μιας επιχείρησης, όμως αυτό που συχνά παραγνωρίζεται είναι ότι η συγκεκριμένη επένδυση μπορεί να έχει άμεση απόσβεση.

Αυτό ισχύει χάρη στα πολλαπλά πλεονεκτήματα που προσφέρει ο καινούριος επαγγελματικός εξοπλισμός εστίασης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Πρόκειται για οφέλη που επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα την οικονομική αποδοτικότητα και την καλή φήμη της επιχείρησης.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Υψηλότερη αποδοτικότητα και εξοικονόμηση

Όσο πιο καινούρια είναι μια συσκευή, τόσο πιο ενεργειακά αποδοτική είναι, αφού έχει σχεδιαστεί με βάση τις νέες προδιαγραφές αποδοτικότητας που ανανεώνονται συνεχώς. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι η συσκευή λειτουργεί καλύτερα, ταχύτερα και αδιάλειπτα καταναλώνοντας χαμηλότερη ενέργεια.

Έτσι, όταν η επιχείρηση διαθέτει καινούριο επαγγελματικό εξοπλισμό, μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά στις μηνιαίες δαπάνες ενέργειας, είτε η παροχή είναι ηλεκτρική είτε φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα η απόσβεση της αγοράς του νέου εξοπλισμού να έρχεται πολύ γρήγορα.

Γυναίκα χρησιμοποιεί επαγγελματική καφετιέρα
Αποδοτική λειτουργία των επαγγελματικών μηχανημάτων εστίασης / Pexels.com

Λιγότερες ανάγκες συντήρησης και επισκευής

Ένα ζήτημα με τον παλαιό εξοπλισμό είναι οι ανάγκες για συντήρηση και επισκευή του. Μάλιστα, αυτές οι ανάγκες είναι αυξημένες ήδη μετά από λίγα χρόνια λειτουργίας του λόγω της ιδιαίτερα απαιτητικής χρήσης του στα επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Συνεπώς, είναι βασικό να γίνει ενδελεχής υπολογισμός των δαπανών αυτών, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν όντως σας συμφέρει να προχωρήσετε σε αυτή τη συντήρηση ή να αγοράσετε καινούριο εξοπλισμό.

Παράλληλα, ένα πρόβλημα με τον παλιό επαγγελματικό εξοπλισμό είναι ότι εμφανίζει συχνά βλάβες, οι οποίες απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Και βεβαίως, έχουν έμμεσο οικονομικό αντίκτυπο σε αυτή ακριβώς λόγω αυτών των προβλημάτων στη λειτουργία της.

Δύο άνδρες σε επαγγελματική κουζίνα πίσω από πάγκο
Χώρος εστίασης με λειτουργικό επαγγελματικό εξοπλισμό / Pexels.com

Βελτίωση της λειτουργικότητας της επαγγελματικής κουζίνας

Όσο πιο καινούριος είναι ο επαγγελματικός εξοπλισμός, τόσο πιο προσαρμοστικός είναι στις ανάγκες της σύγχρονης κουζίνας. Οι επιπλέον δυνατότητες αυτοματισμού και εξατομίκευσης στις ξεχωριστές σας ανάγκες, αλλά και οι υψηλές προδιαγραφές συνδεσιμότητας και συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέρη του εξοπλισμού εξασφαλίζουν ότι κάθε εργασία γίνεται ταχύτερα, αποδοτικότερα και με ελάχιστο περιθώριο λάθους.

Έτσι, η οργάνωση της κουζίνας και η ανάληψη των καθηκόντων μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο το ανθρώπινο δυναμικό, διορθώνοντας τυχόν ατέλειες και ελλείψεις στον συντονισμό.

Μηχάνημα κοπής ζυμαρικών με αλεύρι
Εύρυθμη διεκπεραίωση διαδικασιών σε επαγγελματική κουζίνα / Unsplash.com

Αυξημένη ασφάλεια

Και όταν λέμε ασφάλεια, την εννοούμε με τη διπλή έννοια. Αφενός με την αποφυγή ατυχημάτων που προκαλούνται από παλιές συσκευές και μηχανήματα, τα οποία ξαφνικά δυσλειτουργούν, προκαλώντας στην καλύτερη περίπτωση μόνο υλικές ζημιές.

Αφετέρου με τη μέγιστη ασφάλεια των βρώσιμων προϊόντων που προσφέρονται στους πελάτες. Διότι ο παλιός επαγγελματικός εξοπλισμός, ειδικά όταν δεν γίνεται απόλυτα σωστά και τακτικά η συντήρησή του, μπορεί να έχει άμεση επίπτωση λόγω της διάβρωσης των εξαρτημάτων του στην ποιότητα και τη σύσταση του φαγητού της επιχείρησης.

Πίτσα επάνω σε ξύλινη επιφάνεια μπροστά σε επαγγελματικό φούρνο
Εύγευστες δημιουργίες με τον σωστό εξοπλισμό / Unsplash.com

Καλή φήμη της εταιρείας

Η καλή φήμη προκύπτει όχι μόνο από την επικοινωνιακή προώθηση της ανανέωσης του εξοπλισμού που παρουσιάζει προς τα έξω μια υπεύθυνη και μοντέρνα επιχείρηση. Συνδέεται επίσης και με τις επιπλέον δυνατότητες που αποκτά η επαγγελματική κουζίνα χάρη στον νέο εξοπλισμό και την καλύτερη ποιότητα που παρέχει στην προετοιμασία των φαγητών.

Αν ενδιαφέρεστε για την ανανέωση του επαγγελματικού σας εξοπλισμού, η KitchenPRO με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της είναι δίπλα σας, για να σας βοηθήσει να κάνετε τις καλύτερες επιλογές σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές και ολοκληρωμένα πακέτα για κάθε επιχείρηση.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!