Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Ο απαραίτητος επαγγελματικός εξοπλισμός για ιχθυοπωλείο

07
Jun
2022
 
Ο επαγγελματικός εξοπλισμός για ιχθυοπωλείο - ψαράδικο είναι αρκετά απλός, μιας και κυρίως επικεντρώνεται στη σωστή ψύξη και διατήρηση των ψαριών και των θαλασσινών καθώς και στην καθαριότητα του χώρου, ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα επίπεδα υγιεινής.
Το βασικό, λοιπόν, είναι να επενδύσετε σε εξοπλισμό υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών που θα εγγυάται την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης υπό όλες τις συνθήκες.
Ας δούμε παρακάτω ποιος είναι ο απαραίτητος επαγγελματικός εξοπλισμός ιχθυοπωλείου και τι πρέπει να προσέξετε σε αυτόν.
 

Ψυγεία και καταψύκτες

Σε ένα ιχθυοπωλείο, ο εξοπλισμός ψύξης και κατάψυξης παίζει τον σημαντικότερο ρόλο, ώστε να προσφέρετε φρέσκα και καλοσυντηρημένα προϊόντα ακόμα και υπό συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας στο περιβάλλον.
Έτσι, είναι βασικό να έχετε ψυγεία αποθήκευσης των ψαριών και πολύ βολικά είναι τα ψυγεία - ψαριερες, τα οποία έχουν πολλαπλά ράφια για τα διάφορα προϊόντα και διατηρούν τα ψάρια στην ιδανική θερμοκρασία. Τα περισσότερα ψυγεία διατίθενται είτε σε μορφή πάγκου είτε θαλάμου ανάλογα με τις ανάγκες χωρητικότητας της επιχείρησής σας και τον διαθέσιμο χώρο.
Οι καταψύκτες για τη μακρά συντήρηση των θαλασσινών και των ψαριών επίσης κατασκευάζονται σε διάφορα μεγέθη και τύπους, όπως μπαούλα, θάλαμοι και πάγκοι. Είναι πολύ σημαντικό να διαπιστώσετε την αποδοτικότητα και το εύρος θερμοκρασιών αυτών των συσκευών, ώστε να είστε σίγουροι ότι ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.
 

Ψυχόμενες βιτρίνες

Οι ψυχόμενες βιτρίνες ψαριών είναι πολύ καλές διότι διατηρούν τα ψάρια φρέσκα και αναλλοίωτα, ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα παρουσίασής τους στο κοινό.
Με αυτόν τον τρόπο, η πώλησή τους γίνεται ευκολότερη, όμως τα ψάρια δεν μπορούν να μείνουν για πολλή ώρα στις βιτρίνες. Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία τους είναι υψηλότερη από αυτή την ψυγείων, κυρίως λόγω του κρυστάλλου αλλά και του συχνού ανοίγματος.
Σε κάθε περίπτωση, έχει σημασία ο τύπος ψύξης της βιτρίνας να είναι κατάλληλος και επαρκής για το είδος των προϊόντων που θέλετε να συντηρήσετε για κάποιες συγκεκριμένες ώρες.
 

Εξοπλισμός συσκευασίας και ζύγισης

Στον εξοπλισμό ιχθυοπωλείου ανήκουν και οι συσκευές ζύγισης και συσκευασίας, έτσι ώστε να προσφέρετε στους πελάτες σας έτοιμο το προϊόν μετά την επιλογή του. Οι ζυγαριές είναι συνήθως συνδεδεμένες με ετικετέζες, οι οποίες εκτυπώνουν πάνω στη συσκευασία το βάρος και την τιμή του τελικού προϊόντος.
 

Ανοξείδωτες κατασκευές και καθαριότητα

Οι ανοξείδωτες κατασκευές χρησιμεύουν για την παρουσίαση των ψαριών, εφόσον αυτά δεν βρίσκονται σε ψυχόμενες βιτρίνες, αλλά σε ερμάρια με παγοτρίμμα.
Οι ανοξείδωτες κατασκευές έχουν το πλεονέκτημα ότι παρέχουν τη μέγιστη υγιεινή και καθαριότητα, καθώς καθαρίζονται εύκολα και έχουν αντιβακτηριδιακή επιφάνεια χάρη στο ανοξείδωτο ατσάλι τους. Έτσι, χρησιμοποιούνται και ως λάντζες για το πλύσιμο των ψαριών και των σκευών.
 

Μηχανή παγοτρίμματος

Τέλος, στον απαραίτητο εξοπλισμό ιχθυοπωλείου ανήκει και η μηχανή παγοτρίμματος, ώστε να μπορείτε να παράγετε μόνοι σας τον πάγο που χρειάζεστε για τα ερμάρια. Το είδος και η τιμή της μηχανής εξαρτώνται κυρίως από την ποσότητα του παγοτρίμματος που πρέπει να παραχθεί, όμως είναι μια επένδυση, της οποίας η απόσβεση έρχεται γρήγορα, καθώς η αγορά έτοιμου παγοτρίμματος εκτός από χρονοβόρα και αναποτελεσματική είναι και πολύ πιο ακριβή μακροπρόθεσμα.


Στην KitchenPRO θα βρείτε ολοκληρωμένα πακέτα επαγγελματικού εξοπλισμού για ιχθυοπωλεία που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία και τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας για την επιχείρησή σας στις καλύτερες τιμές της αγοράς.
Βρείτε εδώ επαγγελματικο εξοπλισμό ιχθυοπωλειου - ψαράδικου

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!