Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Ο απαραίτητος επαγγελματικός εξοπλισμός για κρεοπωλείο

07
Jun
2022
 
Ο επαγγελματικός εξοπλισμός κρεοπωλείου επικεντρώνεται κυρίως γύρω από τη διατήρηση του χώρου καθαρού, ώστε να πληρούνται οι υψηλότερες προδιαγραφές υγιεινής, αλλά και τη συντήρηση των κρεάτων που προορίζονται προς άμεση πώληση ή πρόκειται να συντηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το βασικό είναι να βασίζεστε σε αξιόπιστο εξοπλισμό που δεν θα υπονομεύσει την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων σας, αλλά αντίθετα θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και την επίτευξη των καλύτερων standards για την προσέλκυση πελατών.
 

Ψυγεία και καταψύκτες

Τα επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες διατίθενται σε διάφορους τύπους ανάλογα με το μέγεθος και τον σχεδιασμό τους. Έτσι, υπάρχουν ψυγεία και καταψύκτες πάγκοι ή θάλαμοι, οπότε η επιλογή έχει να κάνει με τον διαθέσιμο χώρο του κρεοπωλείου αλλά και τις ανάγκες χωρητικότητας της επιχείρησης.
Το βασικό είναι να διαπιστώσετε ότι το κάθε μοντέλο καλύπτει το απαραίτητο εύρος θερμοκρασίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις συντήρησης των προϊόντων σας, αλλά και ότι έχει την κατάλληλη διαρρύθμιση για την αποθήκευσή τους.
 

Συσκευές επεξεργασίας τροφίμων

Στις συσκευές επεξεργασίας τροφίμων για κρεοπωλείο ανήκουν ορισμένα βασικά εργαλεία, όπως αποστειρωτές μαχαιριών και ακονιστές, καθώς και εξειδικευμένες μηχανές, όπως οι ζαμπονομηχανές, τα φορμαριστικά μπιφτεκιών, οι τυροτρίφτες, οι σνιτσελομηχανές και τρυφεροποιητές, οι πριονοκορδέλες, οι κρεατομηχανές, οι γεμιστές λουκάνικων και οι μηχανές κοπής για σουβλάκια.
 

Βιτρίνες παρουσίασης

Οι βιτρίνες ψυγεία κρεάτων παρουσίασης έχουν το πλεονέκτημα ότι διατηρούν φρέσκα τα προϊόντα που πρόκειται να πωληθούν μέσα στην ημέρα, ενώ παράλληλα αυτά παρουσιάζονται με ελκυστικό τρόπο στους πελάτες.
Στον απαραίτητο εξοπλισμό για κρεοπωλείο ανήκουν τόσο οι ψυχόμενες όσο και οι θερμαινόμενες βιτρίνες. Οι πρώτες χρησιμεύουν για το έτοιμο μαγειρεμένο κρέας, εφόσον προσφέρετε τέτοιο. Οι δεύτερες είναι απαραίτητες για το νωπό κρέας, τα αλλαντικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Βέβαια, οι βιτρίνες λειτουργούν στα πλαίσια συντήρησης, μιας και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εξοπλισμό θέρμανσης ή ψύξης. Έτσι, τα βρώσιμα προϊόντα μπορούν να παραμένουν σε αυτές για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
\

Εξοπλισμός ζύγισης και συσκευασίας

Η ακριβής ζύγιση στο κρεοπωλείο γίνεται με ζυγαριές που συνεργάζονται με ετικετέζα για αυτόματη εκτύπωση της ποσότητας και της τιμής. Έτσι, το προϊόν δίνεται στην τελική του μορφή στον καταναλωτή, έτοιμο για την ασφαλή μεταφορά του.
 

Ανοξείδωτες κατασκευές

Οι ανοξείδωτες κατασκευές, όπως οι ραφιέρες και τα ερμάρια, χρησιμεύουν καταρχάς για την αποθήκευση όλων των απαραίτητων προμηθειών σε ένα κρεοπωλείο, παρέχοντας πληθώρα λύσεων για την καλύτερη διαχείριση του διαθέσιμου χώρου.
Από εκεί και πέρα, χρήσιμοι είναι και οι ανοξείδωτοι πάγκοι, οι οποίοι είναι οι πλέον κατάλληλοι για την προετοιμασία των κρεατικών, καθώς η επιφάνειά τους καθαρίζεται εύκολα και είναι αντιμικροβιακή. Επιπλέον, το ανοξείδωτο ατσάλι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, δεν γρατζουνίζεται και δεν σπάει, οπότε μπορεί να αντέξει κάθε πιθανή επιβάρυνση.
Οι λάντζες και οι νιπτήρες έχουν επίσης τα παραπάνω χαρακτηριστικά και γι’ αυτό χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των σκευών και των εργαλείων που είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ένα κρεοπωλείο.


Στην KitchenPRO θα βρείτε ολοκληρωμένα πακέτα επαγγελματικού εξοπλισμού για κρεοπωλεία που διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία και τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας για την επιχείρησή σας στις καλύτερες τιμές της αγοράς.


 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!