Ψυγείο πίτσας και εξοπλισμός πιτσαρίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ανοίξετε την επιχείρησή σας
Ο εξοπλισμός μιας πιτσαρίας δεν είναι απλή υπόθεση. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με την πίτσα ως πρωταγωνιστή, πρέπει να λάβετε αρκετά πράγματα υπόψιν, όπως η τοποθεσία, ο εξοπλισμός, η έρευνα αγοράς, και λοιπά.
Ας δούμε ένα ένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όσον αφορά τον εξοπλισμό της επιχείρησής σας για να προσφέρετε άριστης ποιότητας προιόντα στους πελάτες σας, κάθε φορά!
Έρευνα αγοράς εξοπλισμού
Μια πιτσαρία χρειάζεται ειδικό επαγγελματικό εξοπλισμό, όπως ψυγείο πίτσας, φούρνο πίτσας,ανοξείδωτες κατασκευές, και άλλα πολλά. Όπως είναι φυσικό, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να επενδύσετε αρκετά μεγάλο κεφάλαιο ώστε να εξοπλίσετε το κατάστημά σας κατάλληλα. Για να μειώσετε λοιπόν το κόστος, αλλά και ταυτόχρονα να είστε σίγουροι για την ποιότητα των προϊόντων που θα διαθέσετε στο κοινό, αρχικά κάντε μια έρευνα σε εταιρίες επαγγελματικού εξοπλισμού αλλά και σε ηλεκτρονικά καταστήματα στο διαδίκτυο. Σκοπός είναι να πάρετε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και κατόπιν προσφορά για τον εξοπλισμό σας.
Κάντε μια λίστα με τα είδη του εξοπλισμού που χρειάζεστε
Το σημαντικότερο είδος επαγγελματικού εξοπλισμού που καλείστε να επιλέξετε σε μία πιτσαρία είναι ο φούρνος της πίτσας. Αρχικά θα πρέπει να καταλήξετε στο είδος τού φούρνου, αν θα είναι δηλαδή κλασικός στατικός ταμπανωτός φούρνος πίτσας, αν θα είναι χτιστός θολωτός ξυλόφουρνος αερίου, ή αν θα είναι φούρνος πίτσας τούνελ με κυλιόμενο ιμάντα
Ένα επίσης δημοφιλές είδος επαγγελματικού εξοπλισμού που είναι απαραίτητο σε μια πιτσαρία είναι το ψυγείο πίτσας. Η σταθερή θερμοκρασία για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στις πίτσες σας είναι κομβικής σημασίας για την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Επίσης σημαντικό είναι να έχει επιφάνεια από γρανίτη για εύκολη επεξεργασία της ζύμης, αλλά και ψυχόμενα λεκανάκια υλικών για την πίτσα. Επίσης ορισμένα ψυγεία πίτσας διαθέτουν και ουδέτερα συρτάρια για το ζυμάρι
Μην ξεχνάτε τα μικρότερα μηχανήματα
Τα επαγγελματικά μίξερ, επαγγελματικά ζυμωτήρια και ανοικτικά ζύμης για την παρασκευή και επεξεργασία της ζύμης είναι επίσης πολύ απαραίτητα. Η διαφορά της ποιότητας στην πίτσα σας που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό βρίσκεται στην λεπτομέρεια!
Επιπλέον, πρέπει να σκεφτείτε και τις ανοξείδωτες κατασκευές όπως χοάνες, ερμάρια, τραπέζια λάντζες κλπ
Υπολογίστε τις ανάγκες της επιχείρησής σας
Για να εξετάσετε ποια είδη επαγγελματικού εξοπλισμού θα χρειαστείτε για την πιτσαρία σας, θα πρέπει να υπολογίσετε πολύ προσεκτικά ποιες ανάγκες μπορεί να προκύψουν μετά από κάποιους μήνες έως και δύο χρόνια. Δηλαδή, σκεφτείτε να έχετε διαθέσιμο χώρο στην κουζίνα για έναν δεύτερο φούρνο ή ένα ψυγείο πίτσας, αλλά και σε τι μέγεθος θα πρέπει να είναι αυτά.
Όλα αυτά μπορούν να προβλεφθούν σωστά έχοντας εξ αρχής ένα ολοκληρωμένο σχέδιο - μελέτη του χώρου της επαγγελματικής κουζίνας. Στην kitchenPRO με 25 και πλέον έτη εμπειρίας μπορούμε να αναλάβουμε όλα τα παραπάνω
Προτιμήστε την ποιότητα αντί της ποσότητας
Δεν θα θέλατε να επενδύσετε σε πολλά κομμάτια για τον εξοπλισμό της πιτσαρίας σας που στην πορεία δεν θα σας εξυπηρετούν ή να μην σας χρειαστούν καθόλου. Κινδυνεύετε να αφιερώσετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε εξοπλισμό αχρείαστο κοινώς.
Δώστε βάση στην αγορά συγκεκριμένων, καλής κατασκευής και αντοχής κομματιών εξοπλισμού, από εγκεκριμένους εμπόρους και μην κάνετε συμφωνίες με κερδοσκόπους ή αποφύγετε την αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού. Για παράδειγμα, ένα μεταχειρισμένο ψυγείο πίτσας μπορεί να σας «προδώσει» μετά από μερικούς μήνες χρήσης και να χρειαστεί να κάνετε ξανά μια χρηματική επένδυση, αλλά και να χάσετε πολύτιμο χρόνο στην διαδικασία παρασκευής.




































