Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Εξοπλισμός πιτσαρίας: Όλες οι συσκευές που θα χρειαστείτε

18
Jul
2023

Πίτσα επάνω σε μακριά σπάτουλα πίτσας σε ένα εστιατόριο πίτσας με χτιστό φούρνο στο βάθος
Πιτσαρία με χτιστό φούρνο / unsplash.com

Είναι γεγονός πως η πίτσα κατέχει κυρίαρχη θέση στις προτιμήσεις του κόσμου εδώ και αρκετά χρόνια. Όλο και περισσότερες πιτσαρίες κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε γωνιά της χώρας. Γι’ αυτό, αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση και να διαφοροποιηθείτε από όλες τις υπόλοιπες, θα πρέπει να το κάνετε με τον σωστό τρόπο.

Πέρα από την ποιοτική πρώτη ύλη και τα φρέσκα υλικά που ωφέλιμο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε, ο εξοπλισμός της πιτσαρίας είναι το βασικότερο στο οποίο θα πρέπει να επενδύσετε. Πως όμως θα κάνετε τη σωστή επένδυση στον εξοπλισμό πιτσαρίας ώστε να επωφεληθείτε και όχι να χάσετε άσκοπα τα χρήματα σας; Παρακάτω θα βρείτε τη λίστα με όλες τις βασικές συσκευές που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση.

Φούρνος πίτσας

Βασικό κομμάτι του εξοπλισμού πιτσαρίας δεν μπορεί να είναι άλλο από έναν επαγγελματικό φούρνο πίτσας. Στο εμπόριο θα βρείτε διάφορα είδη φούρνων που εξυπηρετούν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Χαρακτηριστικό αυτών των φούρνων είναι ότι αναπτύσσουν υψηλή θερμοκρασία σε μικρό χρονικό διάστημα, πετυχαίνοντας έτσι το αποτελεσματικότερο ψήσιμο της πίτσας.

Οι φούρνοι πίτσας διακρίνονται σε διάφορα μεγέθη ως προς τη χωρητικότητα τους. Ανάλογα με την ενέργεια που χρησιμοποιούν, μπορείτε να εξοπλίσετε την πιτσαρίας με κάποιον ηλεκτρικό φούρνο είτε με έναν φούρνο αερίου, ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος σίγουρα θα κάνει τη διαφορά και θα λειτουργήσει ως βιτρίνα του καταστήματος σας. Επίσης υπάρχει και φούρνος αερίου στον οποίο μπορούμε συνδυαστικά να ψήσουμε και με ξύλα.

Επαγγελματικά ψυγεία πίτσας

Από τον εξοπλισμό πιτσαρίας σίγουρα δεν θα πρέπει να απουσιάζουν τα επαγγελματικά ψυγεία πίτσας. Τα ψυγεία αυτά είναι κατάλληλα για την αποθήκευση και συντήρηση όλων των απαραίτητων υλικών της πίτσας ενώ ταυτόχρονα διατηρούν τη φρεσκάδα τους αναλλοίωτη στις κατάλληλες συνθήκες. Τα περισσότερα από αυτά είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χώρου. Διαθέτουν δηλαδή επιφάνεια εργασίας, λεκανάκια υλικών, πόρτες για αποθήκευση αλλά και ουδέτερα συρτάρια για την ωρίμανση της ζύμης. Τα επαγγελματικά ψυγεία ζύμης διαθέτουν όλες τις προδιαγραφές ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα.

Ζυμωτήρια και επαγγελματικά μίξερ

Το μυστικό επιτυχίας της πίτσας σίγουρα κρύβεται στη ζύμη της. Αν επιθυμείτε να ανοίξετε τη δική σας πιτσαρία, η καλύτερη και νοστιμότατη ζύμη θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την πελατεία σας. Γι’ αυτό τον λόγο από τον εξοπλισμό της πιτσαρίας σας δεν θα πρέπει να παραλείψετε τα ζυμωτήρια ή τα επαγγελματικά μίξερ. Ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο εκείνα με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα και ισχύ που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Φροντίστε επίσης να βρείτε ζυμωτήρια με εξαρτήματα που αφαιρούνται εύκολα για το καθάρισμα τους.

Ανοξείδωτοι πάγκοι εργασίας

Προετοιμασία πίτσας για ψήσιμο επάνω σε ανωξείδωτο πάγκο κουζίνας
Προετοιμασία πίτσας επάνω σε ανοξείδωτο πάγκο inox / unsplash.com

Οι ανοξείδωτοι πάγκοι εργασίας αποτελούν εξίσου βασικό κομμάτι του εξοπλισμού πιτσαρίας αλλά και κάθε επαγγελματικής κουζίνας γενικότερα. Σε αυτές τις κατασκευές ως υλικό προτιμάται συνήθως το ατσάλι πετυχαίνοντας την ανθεκτικότητα τους στις απαιτητικές συνθήκες των επαγγελματικών κουζινών σε βάθος χρόνων. Επίσης είναι ιδιαίτερα εύκολες στον καθαρισμό τους αφού δεν συγκεντρώνουν μικρόβια τηρώντας έτσι όλους τους κανόνες υγιεινής. Στην αγορά θα βρείτε διάφορα μεγέθη αλλά και τη δυνατότητα προσαρμογής μεγέθους ανάλογα με τον χώρο που διαθέτετε στην επιχείρηση σας.

 

Επιλέξτε εξοπλισμό πιτσαρίας

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!