Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων: Τα κύρια χαρακτηριστικά τους & η διαφορά τους από τα οικιακά

07
May
2021

Κατά το στάδιο της προετοιμασίας ενός εστιατορίου, ο εξοπλισμός εστίασης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δαπάνες, καθώς περιλαμβάνει πλήθος επαγγελματικών συσκευών. Είναι, λοιπόν, λογικό ορισμένοι επιχειρηματίες να σκέφτονται, αν μπορούν κάποιες από αυτές τις συσκευές να τις αντικαταστήσουν με οικιακά μοντέλα.

Φυσικά, κανείς δεν θα σκεφτεί να αντικαταστήσει τους επαγγελματικούς φούρνους με οικιακούς, όμως τα πλυντήρια αποτελούν μία συχνή κατηγορία προβληματισμών. Και αυτό επειδή υπάρχει ο μύθος ότι τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων και ποτηριών προσφέρουν απλώς μεγαλύτερο μέγεθος και τίποτα παραπάνω σε σχέση με τα οικιακά. Οπότε δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται ότι μπορούν να περικόψουν έξοδα από αυτή τη συσκευή.

Ο μύθος αυτός όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά είναι και επικίνδυνος για την υγιεινή και την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Ας δούμε παρακάτω ποια ακριβώς είναι τα χαρακτηριστικά των επαγγελματικών πλυντηρίων που τα διαφοροποιούν από τα οικιακά.

 

Οικονομικότερη λειτουργία

Επαγγελματικό Πλυντήριο Πιάτων και Ποτηριών

Μια κεντρική διαφορά μεταξύ επαγγελματικών και οικιακών πλυντηρίων πιάτων είναι ότι τα πρώτα θερμαίνουν το νερό σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, κάτι που έχει θετικές συνέπειες σε πολλά σημεία. Επειδή τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων διαθέτουν τροφοδοσία ζεστού νερού, θερμαίνουν το νερό με ενεργειακά αποδοτικό τρόπο. Συνεπώς, η λειτουργία τους είναι πολύ πιο οικονομική από τα οικιακά, κάτι που μακροπρόθεσμα προσφέρει απόσβεση του αρχικά υψηλότερου κόστους αγοράς.

Άριστη υγιεινή

Χάρη στην υψηλότερη θερμοκρασία που αναπτύσσεται στα επαγγελματικά πλυντήρια, η άριστη υγιεινή των πιάτων, των ποτηριών και των σκευών είναι εγγυημένη. Αυτό σχετίζεται όχι μόνο με την εμφανή καθαριότητα, κάτι το οποίο φυσικά είναι τεράστιας σημασίας, καθώς βρόμικο πιάτο ή ποτήρι δε νοείται να παρουσιαστεί σε πελάτη. Έχει, όμως, σχέση και με την γενικότερη υγιεινή, αφού εξαλείφονται όλα τα μικρόβια και παρέχεται 100% εγγύηση της ασφάλειας των σερβιριζόμενων αντικειμένων.

Υψηλή ταχύτητα

Ένα οικιακό πλυντήριο απαιτεί περίπου 1-2 ώρες για έναν κύκλο πλύσης. Αυτό σε ένα εστιατόριο ή μια καφετέρια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα έλλειψης ποτηριών και πιάτων τις ώρες αιχμής. Το πρόβλημα λύνεται με το επαγγελματικό πλυντήριο, το οποίο έχει σαφώς υψηλότερη ταχύτητα και απόδοση. Το μέσο επαγγελματικό πλυντήριο ολοκληρώνει έναν κύκλο πλύσης σε λίγα λεπτά (2-10 ανάλογα τον τύπο του), κάτι που όχι μόνο είναι πιο οικονομικό, αλλά και πολύ πιο χρήσιμο για τη λειτουργία της επιχείρησης.

 

Χωρητικότητα και κατηγοριοποίηση των σκευών

Επαγγελματικό Πλυντήριο Πιάτων και Ποτηριών Διπλών Τοιχωμάτων Καλάθι

Τα επαγγελματικά πλυντήρια έχουν καταρχήν μεγαλύτερη χωρητικότητα από τα οικιακά, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Βγαίνουν σε πολλά μεγέθη, οπότε μια μικρή επιχείρηση μπορεί να επιλέξει ένα μικρότερο πλυντήριο ανάλογα με τις ανάγκες της.

Επιπλέον, τα επαγγελματικά πλυντήρια βγαίνουν σε πολλούς τύπους, όπως μικρών και μεγάλων ποτηριών, σκευών κλπ, έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη εξειδίκευση με βάση τις απαιτήσεις σε κάθε επιχείρηση.

Δείτε τους διαφορετικούς τύπους σε επαγγελματικά πλυντήρια εστίασης και διαβάστε τον οδηγό αγοράς για επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων από την KitchenPRO.

 

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!