Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικά ψυγεία ξηρής ωρίμανσης: Τι είναι & γιατί είναι απαραίτητα

07
Sep
2021

Υπάρχουν πολλές απόψεις και οδηγοί για το πώς το κρέας με την κατάλληλη προετοιμασία μπορεί να ωριμάσει σε ένα συμβατικό ψυγείο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά αμφίβολη εναλλακτική λύση, η οποία κρύβει πολλούς κινδύνους. Διότι για να επιτευχθεί η σωστή ξηρά ωρίμανση, δεν απαιτούνται μόνο χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και απόλυτα καθαρό περιβάλλον. Έτσι, σε ένα κλασικό ψυγείο υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης του κρέατος και τελικά αχρήστευσής του.

Συνεπώς, για εμπορική χρήση είναι απαραίτητα τα επαγγελματικά ψυγεία Dry Ager, τα οποία εγγυώνται τη σωστή και ασφαλή ωρίμανση του κρέατος, έτσι ώστε να μπορεί να προσφερθεί στους πελάτες στην υψηλότερη ποιότητα.

Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς κάνουν και γιατί είναι απαραίτητα τα ψυγεία ξηρής ωρίμανσης.

 

Τι είναι ένα ψυγείο ξηρής ωρίμανσης;

Επαγγελματικό Ψυγείο Ωρίμανσης Κρεάτων 1500 STG MEAT GLASS EVERLASTING Ιταλίας

Τα επαγγελματικά ψυγεία ξηρής ωρίμανσης είναι θάλαμοι, μέσα στους οποίους το κρέας ωριμάζει σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. Η ωρίμανση του κρέατος γίνεται με βάση φυσικές διεργασίες, δηλαδή την απώλεια της υγρασίας και τη διάσπαση του συνδετικού ιστού μέσω των φυσικών ενζύμων. Έτσι, το κρέας γίνεται πολύ πιο γευστικό και μαλακό.

Πρόκειται για μια διεργασία που γίνεται εδώ και αιώνες, όμως σε ένα ψυγείο Dry Ager μπορεί να γίνει με ελεγχόμενο τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία απώλεια και κίνδυνος μόλυνσης. Τα κρέατα τοποθετούνται μέσα στο ψυγείο με συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους, ώστε να κυκλοφορεί επαρκώς ο αέρας, ο οποίος είναι ξηρός, για να αφαιρείται η υγρασία του κρέατος. Διατηρούνται σε θερμοκρασία μεταξύ 1,5-2 βαθμών Κελσίου.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του ψυγείου ξηρής ωρίμανσης;

Επαγγελματικό Ψυγείο Ωρίμανσης Κρεάτων Meat 1500 Panorama EVERLASTING Ιταλίας

Οι διαφορές ενός ψυγείου ξηρής ωρίμανσης σε σχέση με ένα συμβατικό ψυγείο είναι αρκετά σημαντικές:

  • Για την επιτυχημένη ξηρή ωρίμανση του κρέατος απαιτούνται χαμηλές θερμοκρασίες, μεταξύ + 1,5 ° C και + 2 ° C. Ένα συμβατικό ψυγείο έχει υψηλότερη θερμοκρασία, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν τη διατηρεί απόλυτα σταθερή. Ο θερμοστάτης του, δηλαδή, επιτρέπει ένα αρκετά μεγάλο εύρος, το οποίο μπορεί να εμποδίσει τη σωστή ξηρή ωρίμανση. Επιπλέον, ένα απλό ψυγείο ανοίγει συχνά, κάτι που δε βοηθάει στη διατήρηση της θερμοκρασίας σταθερής, αλλά ούτε και σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο περιβάλλον.
  • Το ψυγείο ξηρής ωρίμανσης δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες μέσω συστήματος που απομακρύνει την υγρασία, κάτι που δεν υπάρχει στο συμβατικό ψυγείο.
  • Η επαρκής κυκλοφορία του αέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την ωρίμανση του κρέατος χωρίς να αναπτυχθούν μικρόβια και μούχλα. Ο αέρας είναι αποστειρωμένος, χωρίς περιττή υγρασία και κυκλοφορεί γύρω από τα κομμάτια κρέατος, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές θέσεις. Σε ένα συμβατικό ψυγείο, δεν υπάρχει επαρκής κυκλοφορία αέρα ούτε έλεγχος της υγρασίας.
  • Σε ένα ψυγείο ξηρής ωρίμανσης δεν ωριμάζει μόνο βοδινό και μοσχαρίσιο κρέας. Μπορούν να ωριμάσουν, επίσης, και τα αλλαντικά. Επιπλέον, χάρη στις αποστειρωμένες και καθαρές συνθήκες του, ένα τέτοιο ψυγείο μπορεί να χρησιμεύσει και για την παράταση της ζωής των φρούτων, των αλλαντικών και των μπαχαρικών.

Δείτε όλες τις επιλογές σε επαγγελματικά ψυγεία ξηρής ωρίμανσης από την Kitchen Pro σε ένα μεγάλο εύρος τιμών ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!