Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικά Ψυγεία: 10 Συμβουλές Καθαρισμού και Συντήρησης

13
Nov
2023

Εξωτερικός καθαρισμός ψυγείου από γυναίκα
Καθαρισμός ψυγείου / pexels.com

Τα επαγγελματικά ψυγεία είναι αναπόσπαστο μέρος ενός εστιατορίου. Είναι το εργαλείο που διατηρεί τα τρόφιμα στην κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πελατών που τα καταναλώνουν.

Για να διατηρήσετε τα επαγγελματικά ψυγεία σας σε άριστη κατάσταση αλλά και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, ακολουθήστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές καθαρισμού και συντήρησης.

  1. Απενεργοποιήστε το ρεύμα: Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό ή τη συντήρηση, βεβαιωθείτε πως το ψυγείο είναι απενεργοποιημένο και αποσυνδεδεμένο από την παροχή ρεύματος.
     
  2. Καθαρίστε τακτικά: Αφαιρέστε όλα τα τρόφιμα και τα ράφια, και έπειτα καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο υγρό καθαριστικό και μια μαλακή πετσέτα για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα.
     
  3. Προσοχή στις λεπτομέρειες: Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθαρίστε και τις ράβδους, τις τσιμούχες και στεγνώστε τα προσεκτικά. Αυτά τα μέρη συνήθως συγκρατούν υγρασία και μυρωδιές.
     
  4. Αποφύγετε τον πάγο: Προσπαθήστε να μη συσσωρεύεται πάγος στον πάτο του ψυγείου. Απαλλαγείτε από τον πάγο στα επαγγελματικά ψυγεία κάνοντας απόψυξη ή αφαιρώντας τον πάγο με μια πλαστική ξύστρα.
     
  5. Αποθηκεύστε σωστά τα τρόφιμα: Τοποθετείτε πάντα τα τρόφιμα σε κλειστά δοχεία ή πλαστική μεμβράνη ώστε να αποφύγετε τη διαρροή οσμών, αλλά και να διατηρήσετε τη φρεσκάδα.
     
  6. Ελέγξτε τις θερμοκρασίες: Βεβαιωθείτε πως οι θερμοκρασίες στα επαγγελματικά ψυγεία και τους καταψύκτες είναι στα σωστά επίπεδα. Στα επαγγελματικά ψυγεία η θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 4°C, ενώ στους καταψύκτες -18°C.
     
  7. Συντηρήστε τα συστήματα ψύξης: Ελέγχετε τα συστήματα ψύξης τακτικά, όπως τους συμπυκνωτές και τους ανεμιστήρες για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητά τους.
     
  8. Δώστε προσοχή στη στεγανότητα: Βεβαιωθείτε πως οι πόρτες κλείνουν σωστά και δεν υπάρχουν διαρροές αέρα. Οι διαρροές αέρα μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση ενέργειας.
     
  9. Αντικαταστήστε τα φίλτρα: Αν υπάρχουν φίλτρα αέρα ή νερού, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την έγκαιρη και σωστή αντικατάστασή τους.
     
  10. Μην αμελείτε την επαγγελματική συντήρηση: Συνίσταται να προγραμματίζετε τακτικά έλεγχο και συντήρηση στα επαγγελματικά ψυγεία από επαγγελματίες τεχνικούς. Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη προβλημάτων και στη διατήρηση της απόδοσης του ψυγείου.

Σε κάθε επιχείρηση που χειρίζεται τρόφιμα, η καθαριότητα και η σωστή συντήρηση των επαγγελματικών ψυγείων είναι ουσιώδεις παράγοντες για την ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, συμβάλλει στην αποφυγή απώλειας εσόδων λόγω βλάβης ή δυσλειτουργίας.

Ο καθαρισμός και η συντήρηση των επαγγελματικών ψυγείων δεν αποτελούν απλώς ρουτίνα εργασίας, αλλά κατοχυρώνουν και την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων που προσφέρετε στους πελάτες σας. Επιπλέον, η σωστή συντήρηση των ψυγείων μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην εξοικονόμηση χρημάτων στο μέλλον.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε την άριστη λειτουργία στα επαγγελματικά ψυγεία της επιχείρησής σας, και την άριστη διατήρηση των τροφίμων σας, προσφέροντας πάντα την καλύτερη δυνατή ποιότητα τροφίμων στους πελάτες σας και εξοικονομώντας πόρους στην επιχείρησή σας.

Δείτε Επαγγελματικά Ψυγεία

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!