Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

4 συμβουλές συντήρησης επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης

18
Nov
2021

Χώρος επαγγελαμτικής κουζίνας

Επαγγελματική κουζίνα / Unsplash.com

Όποιος διατηρεί επιχείρηση εστίασης γνωρίζει καλά ότι είναι απαραίτητο όλες οι συσκευές που συνιστούν τον εξοπλισμό της κουζίνας να λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Διότι μια ξαφνική βλάβη μπορεί να απορυθμίσει ολόκληρη την επιχείρηση και να έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές δαπάνες. Από την άλλη, ακόμα και οι σιωπηλές βλάβες, όπως όταν μια συσκευή δε λειτουργεί όσο αποδοτικά θα έπρεπε, έχουν επιπτώσεις στο κόστος της επιχείρησης και τη λειτουργικότητα της επαγγελματικής κουζίνας.

Συνεπώς, το να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στη συντήρηση του επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης είναι εξαιρετικά σημαντικό, έτσι ώστε να αποφύγετε έξοδα και δυσλειτουργίες που μπορεί να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Γι’ αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε παρακάτω τις πιο χρήσιμες συμβουλές για τη συντήρηση του επαγγελματικού εξοπλισμού σας, έτσι ώστε κάθε τι να λειτουργεί σωστά και με απόλυτη ακρίβεια.

Μην παραμελείτε τα ψυγεία και τους καταψύκτες

Τα επαγγελματικά ψυγεία συντήρησης και ψύξης σηκώνουν όλο το βάρος της διατήρησης φρέσκων των προμηθειών σας. Μια βλάβη σε αυτά σημαίνει ότι οι προμήθειες θα καταστραφούν, αλλά πρόβλημα είναι επίσης και αν για καιρό δε λειτουργούν αποδοτικά.

Καλό είναι, λοιπόν, να επιθεωρείτε μία φορά το μήνα το ψυγείο και τον καταψύκτη ότι διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία. Ο καθαρισμός των πηνίων και των αεραγωγών είναι βασικός για να αποδίδουν σωστά χωρίς να καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Αν βλέπετε ότι τα τρόφιμα μαζεύουν πάγο στην επιφάνειά τους ή το χαλάνε πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε τεχνικό, καθώς πιθανότατα υπάρχει βλάβη στον θερμοστάτη.

Μια ακόμα εύκολη ρουτίνα συντήρησης είναι να τσεκάρετε το λάστιχο γύρω από την πόρτα. Το λάστιχο βοηθάει την πόρτα να κλείνει αεροστεγώς, ώστε να μην υπάρχει απώλεια θερμότητας. Αν έχει ρωγμές ή έχει χάσει την ελαστικότητά του, τότε η πόρτα δε θα κλείνει καλά και η ψύξη θα είναι δυσκολότερο να διατηρηθεί.

Καθαρίστε συχνά τις συσκευές μαγειρικής

Οι επαγγελματικοί φούρνοι, οι εστίες και οι φριτέζες σε μια επαγγελματική κουζίνα συσσωρεύουν μεγάλη ποσότητα βρομιάς και ξεραμένου λίπους στο εσωτερικό τους. Ο καθημερινός καθαρισμός τους απομακρύνει αυτά τα υπολείμματα, κάτι που είναι αναγκαίο όχι μόνο για να μην επηρεάζεται η γεύση του φαγητού, αλλά και για να μην φράσσουν τα εξαρτήματά τους. Παράλληλα, τα υπολείμματα αυτά αυξάνουν και τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην κουζίνα.

Επαγγελματικά σκεύη σε κουζίνα
Επαγγελματικά σκεύη κουζίνας / Unsplash.com

Επισκευάστε οποιοδήποτε χαλασμένο εξάρτημα

Αν χαλάσει κάποιο εξάρτημα στον εξοπλισμό εστίασης είναι λογικό να σκέφτεστε το κόστος της επισκευής ή της αντικατάστασής του. Όμως, η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα, αν η βλάβη δεν επισκευαστεί ή δεν αντικατασταθεί το εξάρτημα. Ο επαγγελματικός εξοπλισμός υπόκειται σε βαριά χρήση, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι η βλάβη θα επεκταθεί γρήγορα και μπορεί να επηρεάσει και άλλα μέρη.

Ελέγξτε την εγγύηση

Καλό είναι να γνωρίζετε τις προϋποθέσεις και το χρονικό διάστημα της εγγύησης για κάθε συσκευή, πριν καν παρουσιαστεί το πρόβλημα. Έτσι, θα μπορείτε να την ανανεώσετε αν αυτό χρειαστεί και γενικά να κάνετε τις σωστές επιλογές ανάλογα με το εύρος κάλυψης και τη δυνατότητα δωρεάν επισκευής ή αντικατάστασης κάποιας συσκευής ή εξαρτήματός της.

Η KitchenPRO παρέχει άμεση τεχνική υποστήριξη στον επαγγελματικό εξοπλισμό σας. Μάθετε περισσότερα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!