Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Ο κατάλληλος επαγγελματικός εξοπλισμός που θα χρειαστείτε για το άνοιγμα ενός εστιατορίου

16
Jun
2023

Εστιατόριο με θέα στη θάλασσα
Εστιατόριο στην Ιταλία / unsplash.com

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός στο χώρο της εστίασης ολοένα και μεγαλώνει. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι επαγγελματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις υπηρεσίες που διαθέτουν προς το κοινό.

Συγκεκριμένα σε ένα εστιατόριο, η κουζίνα θα πρέπει να αποτελεί το κέντρο της επιχείρησής σας. Η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού του εστιατορίου θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή στοχεύοντας στην υψηλή ποιότητα αλλά και στην αντοχή στις πιέσεις της καθημερινής χρήσης. Εάν λοιπόν σκέφτεστε να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση εστίασης, τα παρακάτω μηχανήματα αποτελούν τον βασικό κορμό ενός επαγγελματικού εξοπλισμού εστιατορίου και συμβάλλουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επαγγελματικοί φούρνοι και ψησταριές

Βασικό μηχάνημα στον εξοπλισμό του εστιατορίου αποτελούν οι επαγγελματικοί φούρνοι. Το είδος του φούρνου που θα επιλέξετε εξαρτάται από το είδος των φαγητών που επιθυμείτε να προσφέρει η επιχείρησή σας. Για παράδειγμα σε ένα ιταλικό εστιατόριο, ο φούρνος πίτσας είναι απαραίτητος για το σωστό ψήσιμο της ζύμης. Για τον εξοπλισμό εστιατορίου, οι επαγγελματικοί φούρνοι κάνουν τη διαφορά αφού σε αντίθεση με τους οικιακούς πετυχαίνουν υψηλότερες θερμοκρασίες ψήνοντας τα φαγητά ομοιόμορφα σε μικρότερο χρόνο και με τη μέγιστη αποδοτικότητα.

Παράλληλα με την εγκατάσταση των φούρνων, στον εξοπλισμό ενός εστιατορίου θα πρέπει απαραίτητα να προστεθεί ο σωστός εξαερισμός. Σε αυτό συμβάλλουν οι ειδικές φούσκες - χοάνες απορροφητήρα, οι οποίες τοποθετούνται πάνω από τους φούρνους τις ψησταριές και τα μηχανήματα μαγειρέματος γενικά και απορροφούν την υγρασία, την θερμότητα και τα λίπη μέσω ειδικών φίλτρων που διαθέτουν εξασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία της κουζίνας.

Επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες

Βασική αγορά που καλείστε να κάνετε για τον εξοπλισμό του εστιατορίου σας αποτελεί η μονάδα ψύξης. Τα ψυγεία και οι καταψύκτες είναι απαραίτητα μηχανήματα σε μια κουζίνα αφού εμποδίζουν την αλλοίωση των τροφίμων, τα διατηρούν φρέσκα και συμβάλλουν στην υγιεινή τους. Ανάλογα με τον χώρο που διαθέτετε, μπορείτε να επιλέξετε είτε ψυγεία πάγκους είτε ψυγεία θαλάμους. Υπάρχουν βέβαια ακόμη πιο εξειδικευμένα ψυγεία για συγκεκριμένα τρόφιμα προσφέροντας ιδανικές συνθήκες διατήρησης ανάλογα με τις απαιτήσεις των προϊόντων. Καλό θα ήταν επίσης να σκεφτείτε την αγορά ενός ψυγείου ταχείας ψύξης τσιλερ - blast chiller με το οποίο θα μπορείτε να οργανώσετε χρόνο και μαγείρεμα άριστα. Σε κάθε περίπτωση μια μονάδα ψύξης είναι απαραίτητη για την επιχείρησή σας γι’ αυτό θα ήταν σκόπιμο να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό τόσο για την εγκατάσταση όσο και για τη συντήρηση της.

Επαγγελματικά πλυντήρια

Τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων και ποτυριών μπορούν να πλύνουν ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες σε μικρότερο χρόνο και συγχρόνως να αποστειρώσουν τα πιάτα - ποτήρια και σκεύη από μικρόβια, ιούς και βακτήρια και σύμφωνα πάντα με τους κανόνες που επιτάσσουν οι υγειονομικές αρχές. Έτσι όταν ο φόρτος εργασίας είναι ιδιαίτερα μεγάλος και το ζητούμενο είναι η απόλυτη καθαριότητα, η ύπαρξη ενός επαγγελματικού πλυντηρίου συμβάλλει κατά πολύ στην εύρυθμη λειτουργία της κουζίνας. Υπάρχουν ειδικά επαγγελματικά πλυντήρια για πλύση πιάτων και ποτηριών καθώς και εδικά επαγγελματικά πλυντήρια πλύσης σκευών για μεγάλα σκεύη, ταψιά, κατσαρόλες κλπ

Ανοξείδωτοι πάγκοι και κατασκευές

Οι ανοξείδωτες κατασκευές, πάγκοι προετοιμασίας και οι επιφάνειες κοπής αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός εξοπλισμού εστιατορίου. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε διάφορα μεγέθη, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε εταιρία που να έχει την δυνατότητα κατασκευής ανοξείδωτων κατασκευών ειδικά και επί μέτρο για τον χώρο σας, ωστόσο εκεί που θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη βάση είναι το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένες αυτές οι επιφάνειες. Οι ανοξείδωτοι πάγκοι είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση και αντέχουν στη θερμότητα αλλά και στα βαριά καθαριστικά που χρησιμοποιούνται στις επαγγελματικές κουζίνες. Γι' αυτό και οι επιφάνειες από αυτό το υλικό μπορούν να διατηρηθούν σε βάθος χρόνου χωρίς να χρειάζεται να τις αντικαταστήσετε. Στην kitchenPRO κατασκευάζουμε κάθε είδους ανοξείδωτες κατασκευές επί μέτρο και από ανοξείδωτο χάλυβα βαρέως τύπου AISI 304, 18/10.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!