Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματική κουζίνα: Μια βασική λίστα με τα πρέπει

11
Apr
2024

Εσωτερική όψη του εστιατορίου Deli Meditarenean στο Ντουμπάι
Το Mediterranean Fusion στην Doha του Qatar / KitchenPRO

Ποια είναι η συνταγή για μια ολοκληρωμένη και υψηλής απόδοσης εμπορική κουζίνα; Όλα τα σωστά υλικά, φυσικά! Αυτό ξεκινά με την κατοχή του σωστού εξοπλισμού και συνεχίζει με την εφαρμογή των σωστών διαδικασιών και πολιτικών σε όλα, από την προετοιμασία μέχρι τον καθαρισμό.

Όπως γνωρίζει όποιος έχει εργαστεί ποτέ σε μια εμπορική κουζίνα, η οργάνωση είναι το παν. Αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να οργανωθείτε, η υιοθέτηση μιας προληπτικής προσέγγισης για να το κάνετε αυτό μπορεί να διευκολύνει μια ομαλή και ασφαλή ροή εργασίας. Εν τω μεταξύ, αφήστε ένα σημαντικό στοιχείο έξω ή αποτύχετε να λάβετε υπόψη ένα κοινό πρόβλημα και οι λειτουργίες του εστιατορίου σας μπορεί να σταματήσουν.

Στη σημερινή έντονα ανταγωνιστική επιχείρηση εστιατορίων, υπάρχει ελάχιστος χώρος για λάθη. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήσαμε αυτήν τη συλλογή κοινών εμπορικών αναγκών κουζίνας για να διασφαλίσουμε ότι το εστιατόριό σας έχει όλα τα σωστά «συστατικά» στη θέση του.

1. Συσκευές μαγειρέματος

Μια επαγγελματική κουζίνα εστιατορίου δε γίνεται να μην διαθέτει όλες τις συσκευές που είναι απαραίτητες για το μαγείρεμα των γευμάτων.

Οι συσκευές για μαγείρεμα είναι το κυριότερο κομμάτι εξοπλισμού ενός εστιατορίου. Πιο συγκεκριμένα, αυτές είναι οι εξής:

  • Πλατό και γκριλ
  • Εστίες μαγειρικής
  • Φριτέζες
  • Τηγάνια
  • Βραστήρες
  • Επιφάνειες INOX

Επιπλέον, εκτός από αυτές τις συσκευές, υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό, ανάλογα με τον τύπο κουζίνας που θέλετε να υποστηρίξετε. Για παράδειγμα, οι κοτοπουλιέρες ή οι συσκευές για γύρο είναι απαραίτητες σε σουβλατζίδικα ή ψησταριές, ενώ οι συσκευές sous vide είναι χρήσιμες σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας.

2. Επαγγελματικοί φούρνοι

Φυσικά, για ένα ποιοτικό και αποτελεσματικό μαγείρεμα γευμάτων, απαραίτητοι σε μια επαγγελματική κουζίνα είναι και οι επαγγελματικοί φούρνοι.

Σύμφωνα με τον τύπο της επιχείρησής σας θα επιλέξετε τους αντίστοιχους επαγγελματικούς φούρνους που χρειάζεστε. Οι πιο συνηθισμένοι είναι οι κυκλοθερμικοί φούρνου αερίου ή ρεύματος, combi steamers.

Επαγγελματικοί φούρνοι της Giorik στο gatsby Hotel στο Σύνταγμα, Αθήνα
Επαγγελματικοί φούρνοι της Giorik στο Gatsby Hotel στο Σύνταγμα, Αθήνα / KitchenPRO

3. Επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες

Η σωστή διατήρηση των υλικών και των προϊόντων είναι αυτή που θα τα κρατήσει φρέσκα και υγιεινά για τις διάφορες παρασκευές στην κουζίνα.

Γι αυτό, είναι σημαντικό να προτιμήσετε κορυφαία επαγγελματικά ψυγεία και καταψύκτες INOX, ώστε να διατηρήσετε τα τρόφιμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Κάτι ακόμα που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι και η διαρρύθμιση της κουζίνας, ο διαθέσιμος ελεύθερος χώρος, αλλά και η χωρητικότητα αυτών των συσκευών πριν προχωρήσετε σε αγορά. Μερικές συσκευές που πρέπει να σκεφτείτε είναι οι εξής:

  • Ψυγεία-πάγκοι με συρτάρια
  • Ψυγεία-πάγκοι χαμηλού προφίλ
  • Θάλαμοι ψύξης και κατάψυξης με ράφια ή χωρίς

4. Δοχεία αποθήκευσης και ανοξείδωτες κατασκευές

Στην καρδιά κάθε επαγγελματικής κουζίνας βρίσκεται η αποτελεσματικότητα και η οργάνωση. Για να επιτευχθεί αυτό, η χρήση ανθεκτικών και πρακτικών δοχείων αποθήκευσης και ανοξείδωτων κατασκευών είναι απαραίτητη. Από τον εξοπλισμό μιας επαγγελματικής κουζίνας δεν πρέπει να λείπουν τα εξής:

  • Ερμάρια για την τοποθέτηση μαγειρικών συσκευών και άλλων σκευών
  • Λάντζες για την πρόπλυση σκευών μαγειρικής
  • Τραπέζια εργασίας για την προετοιμασία και διαχείρηση του φαγητού
  • Ποτηριέρες για την αποθήκευση ποτηριών
  • Ντουλάπες σκευών για την αποθήκευση δοχείων και σκευών μαγειρικής
  • Επιτραπέζιες ή επιτοίχιες ραφιέρες για οργάνωση της κουζίνας
  • Φούσκες για τον σωστό εξαερισμό της κουζίνας

5. Επαγγελματικά πλυντήρια

Στις περισσότερες επαγγελματικές κουζίνες, οι λάντζες είναι απαραίτητες για την πρόπλυση των μαγειρικών σκευών, όπως αναφέραμε παραπάνω. Η κύρια πλύση όμως απαιτεί ένα επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων για τον αποτελεσματικό καθαρισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα επαγγελματικά πλυντήρια προσφέρουν κάποιες επιπλέον λειτουργίες όπως η πλύση ποτηριών ή αντλία γυαλίσματος.

Δείτε Εξοπλισμό για τη Δική σας Κουζίνα

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!