Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Τι εξοπλισμό κουζίνας χρειάζεται ένα εστιατόριο;

07
Jun
2022
 

Το άνοιγμα ενός εστιατορίου αποτελεί μια σημαντική επένδυση, καθώς ο εξοπλισμός του αποτελείται από πληθώρα συσκευών και μηχανημάτων. Επιπλέον, οι ποιοτικές προδιαγραφές του εξοπλισμού παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, οπότε δεν πρέπει κανείς να υπολογίζει μόνο την τιμή αλλά και πληθώρα άλλων χαρακτηριστικών που επηρεάζουν την απόδοση κάθε συσκευής.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για εστιατόριο και τι πρέπει να προσέξετε σε αυτόν.

Συσκευές κουζίνας

Οι συσκευές κουζίνας συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό -μαζί φυσικά και με την ποιότητα των υλικών και την εμπειρία του σεφ- στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα, οπότε είναι απαραίτητο να καλύπτουν τις ανάγκες της κουζίνας.

Οι επαγγελματικοί φούρνοι χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, καθώς υπάρχουν οι φούρνοι γενικής χρήσης αλλά και πιο εξειδικευμένοι φούρνοι, όπως φούρνοι πίτσας, Convection, Barbeque και Combi steamers που είναι απαραίτητοι για συγκεκριμένες παρασκευές, προσφέροντας στην προετοιμασία του φαγητού αυτό ακριβώς που θα χρειαστεί για να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Από εκεί και πέρα, σε συνεργασία με τον σεφ θα ορίσετε τις απαιτήσεις του μενού, ώστε να επιλέξετε και τις υπόλοιπες συσκευές προετοιμασίας φαγητού, όπως εστίες, γκριλ, φριτέζες, ψησταριές ή sous vide. 
 
Το να έχετε ένα καλό πλάνο είναι πολύ επιβοηθητικό, για να γνωρίζετε όχι μόνο ποιες συσκευές θα χρειαστείτε αλλά και ποια χαρακτηριστικά απόδοσης και μεγέθους πρέπει να έχει η κάθε μία.

Ψυγεία και καταψύκτες

Για τη συντήρηση των τροφίμων, θα χρειαστείτε επαγγελματικά ψυγεία, τα οποία μπορεί να είναι πάγκοι ή θάλαμοι. Η επιλογή τους έχει να κάνει με την απαιτούμενη χωρητικότητα σύμφωνα με τις ανάγκες της κουζίνας αλλά και με τη διαρρύθμιση του χώρου της. Το ίδιο ισχύει και για τους καταψύκτες.
 
Το βασικό είναι ο εξοπλισμός ψύξης και κατάψυξης να διέπεται από αυστηρά standards ποιότητας με διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προμηθειών που έχετε, έτσι ώστε είστε σίγουροι για την ασφάλεια και την υγιεινή των υλικών σας.

Καθαριότητα

Ανάλογα με τη δυναμική του εστιατορίου υπάρχουν διάφορες λύσεις για την καθαριότητα των σκευών, των πιάτων και των ποτηριών. Τα επαγγελματικά πλυντήρια προσφέρουν μια γρήγορη και αποδοτική λύση, κατάλληλη για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Επιπλέον, υπάρχουν και εξειδικευμένα πλυντήρια πιάτων, ποτηριών ή σκευών, ιδανικά για υψηλές απαιτήσεις που ολοκληρώνουν την πλύση ταχύτατα και είναι ειδικά διαμορφωμένα για τον εκάστοτε τύπο σκεύους.
 
Για μικρές κουζίνες, η καθαριότητα μπορεί να γίνει χειροκίνητα, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε λάντζες και νιπτήρες. Φυσικά, σε αυτή τη λύση θα πρέπει να υπολογίσετε το κόστος του προσωπικού και φυσικά να διασφαλίσετε το μέγιστο επίπεδο υγιεινής.

Ανοξείδωτες κατασκευές

Οι ανοξείδωτες κατασκευές χρησιμεύουν είτε για την καθαριότητα των σκευών, όπως οι λάντζες και οι νιπτήρες, είτε για την προετοιμασία του φαγητού με πάγκους προετοιμασίας και την οργάνωση της κουζίνας με αποθηκευτικούς χώρους, όπως ραφιέρες και ερμάρια.
 
Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι η επιφάνειά τους είναι αντιμικροβιακή, δεν λεκιάζει και καθαρίζεται εύκολα, οπότε οι κανόνες υγιεινής πληρούνται στο μέγιστο βαθμό, κάτι εξαιρετικά σημαντικό σε μια επαγγελματική κουζίνα.

Στην KitchenPRO θα βρείτε ολοκληρωμένα πακέτα επαγγελματικού εξοπλισμού για εστιατόρια που διασφαλίζουν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας και αποδοτικότητας για την επιχείρησή σας στις καλύτερες τιμές της αγοράς. 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!