Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικά στεγνωτήρια: Πως θα αντιμετωπίσετε τις βλάβες που προκύπτουν

14
Sep
2023

Μπροστινή όψη επαγγελαμτικών στεγνωτηρίων και πλυντηρίων ρούχων

Επαγγελματικά στεγνωτήρια και πλυντήρια ρούχων / Unsplash.com

Τα επαγγελματικά στεγνωτήρια αποτελούν βασική συσκευή στον επαγγελματικό εξοπλισμό για επιχειρήσεις όπως εστιατόρια και ξενοδοχεία. Βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία αυτού του είδους των επιχειρήσεων αποτελεί η υγιεινή και η καθαριότητα και οι συγκεκριμένες συσκευές εγγυώνται την υψηλότερη απόδοση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Τα επαγγελματικά στεγνωτήρια, όπως και όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούνται καθημερινά με εντατικούς ρυθμούς, είναι πιθανό να εμφανίσουν κάποιες βλάβες. Ευτυχώς τα στεγνωτήρια είναι σχετικά απλά και εύκολα στη χρήση μηχανήματα και πολλά από τα προβλήματα που τυχόν θα εμφανιστούν μπορούν εύκολα να επιδιορθωθούν.

Το στεγνωτήριο δεν θερμαίνεται

Κάποια στιγμή κατά τη χρήση του στεγνωτηρίου σας μπορεί να συμβεί να βγάλετε τα ρούχα σας τόσο βρεγμένα όσο τα βάλατε. Αυτό σημαίνει πως το στεγνωτήριο δεν θερμαίνεται όπως πρέπει για διάφορους πιθανούς λόγους. Το αρχικο στοιχείο που θα πρέπει να ελεγχθεί είναι οι ρυθμίσεις του στεγνωτηρίου, αφού η επιλογή υφάσματος, χρονικής διάρκειας και θερμοκρασίας είναι κομβικής σημασίας.

Εάν όλες οι ρυθμίσεις είναι σωστές, τότε θα πρέπει να ελεγχθεί το θερμαντικό στοιχείο. Το θερμαντικό στοιχείο μοιάζει με πηνίο σύρματος, οπότε μπορεί να διαπιστωθεί αν έχει σπάσει σε κάποιο σημείο και να αντικατασταθεί. Σε διαφορετική περίπτωση χρήσιμο θα ήταν να καλέσετε τον τεχνικό για την επισκευή του.

Αν το στεγνωτήριο είναι αερίου και δεν θερμαίνεται, θα πρέπει να ελεγχθεί ο καυστήρας. Σε αυτή την περίπτωση το πηνίο μοιάζει με μαύρο κύλινδρο και διαθέτει καλώδια τα οποία βγαίνουν από την κορυφή του. Εάν ο καυστήρας λειτουργεί σωστά, η φλόγα θα πρέπει να είναι μπλε και καθαρή.

Το τελευταίο που θα πρέπει να ελεγχθεί είναι η θερμική ασφάλεια. Αυτή η ασφάλεια λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας και κλείνει το στεγνωτήριο σε περίπτωση που αυτό υπερθερμαίνεται. Προστατεύεται από λευκό πλαστικό περίβλημα και βρίσκεται συνήθως στον αγωγό εξαγωγής στο πίσω πλαίσιο του στεγνωτηρίου. Ωστόσο, πριν την αντικαταστήσετε καλό θα ήταν να καθαρίσετε το σημείο από τυχόν χνούδι και σκόνη.

Ο κάδος δεν περιστρέφεται

Εάν θέσατε το στεγνωτήριο σας σε λειτουργία και ο κάδος δεν περιστρέφεται τότε πιθανότατα η συσκευή να χρήζει άμεσα επισκευή. Προτού καλέσετε τον εξειδικευμένο τεχνικό, θα πρέπει να ελέγξετε αν κάποιος ιμάντας του στεγνωτηρίου δεν έχει φθαρεί από την πάροδο του χρόνου. Μόλις προμηθευτείτε έναν καινούριο ιμάντα αντικατάστασης, παρατηρείστε τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένος ο παλιός και στη συνέχεια αφαιρέστε τον ώστε να μπορέσετε να τοποθετήσετε τον νέο όπως ακριβώς πρέπει. Αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί ενδέχεται να υπάρχει βλάβη στον κινητήρα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε στον εξειδικευμένο τεχνικό.

Οι ενδείξεις του στεγνωτηρίου δεν λειτουργούν

Εάν προσπαθείτε να βάλετε σε λειτουργία το στεγνωτήριο σας και αυτό δεν λειτουργεί, οι ενδείξεις στο ταμπλό δεν ανάβουν, τότε το πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να ελέγξετε είναι η σωστή λειτουργία της πρίζας στην οποία αυτό είναι συνδεδεμένο. Αν όλα λειτουργούν σωστά και δεν έχει πέσει κάποια ασφάλεια στον ηλεκτρολογικό πίνακα, τότε η βλάβη έγκειται στη συσκευή.

Τα επαγγελματικά στεγνωτήρια είναι κατά αρκετά εύκολα στη χρήση τους και παρουσιάζουν μεγάλη ανθεκτικότητα ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, με την πάροδο του χρόνο είναι πιθανό να δημιουργηθούν βλάβες άλλοτε απλές και άλλοτε αρκετά πιο σύνθετες. Σε κάθε περίπτωση αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να τις επισκευάσετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο τεχνικό ώστε το πρόβλημα να μη γίνει μεγαλύτερο και το στεγνωτήριο σας χρειαστεί αντικατάσταση.

Δείτε αξιόπιστα στεγνωτήρια ρούχων

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!