Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικοί φούρνοι Μαγειρικής & Γαστρονομίας: Πώς θα επιλέξετε τους καλύτερους για την επιχείρησή σας

30
Apr
2021

Σε ένα εστιατόριο, η επιλογή του κατάλληλου επαγγελματικού φούρνου είναι το κλειδί για τη βελτίωση της λειτουργικότητας της κουζίνας σας και φυσικά την παροχή των καλύτερων πιάτων στους πελάτες. Επιπλέον, οι επαγγελματικοί φούρνοι υψηλής ποιότητας βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου και δαπανών για μείωση των πόρων που σπαταλάτε.

Στην αγορά, υπάρχουν διαφόρων ειδών επαγγελματικοί φούρνοι, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι ακριβώς να προσέξετε. Προκειμένου να σας βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα, παρουσιάζουμε παρακάτω τα κυριότερα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, όταν αγοράζετε έναν φούρνο για την επιχείρησή σας.

 

Είδος φούρνου; Αερόθερμος ή Combi Steamer ατμού αέρα;

Πριν επιλέξετε, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις βασικές διαφορές μεταξύ των φούρνων της αγοράς. Οι επαγγελματικοί φούρνοι μαγειρικής, χωρίζονται σε 2 βασικές κατηγορίες:

Αερόθερμοι φούρνοι (Convection):

Ιδανική επιλογή, για καταστήματα που ειδικεύονται κυρίως σε μαγειρευτά φαγητά και σφολιατοειδή, οι φούρνοι αυτοί μπορούν να μαγειρέψουν με αέρα ή συνδυασμό αέρα και υγρασίας.

Αερόθέρμος φόυρνος Convection με Υγρασία Αερίου

 

Φούρνοι με συνδυασμό ψησίματος ατμού και αέρα (Combi steamers):

Οι φούρνοι αυτοί μπορούν να μαγειρέψουν με 3 τρόπους:

  1.  Με θερμό αέρα,
  2.  Με συνδυασμό θερμού αέρα και ατμού,
  3.  Μόνο με ατμό, λειτουργώντας ως ατμομάγειρες.

Έχουν δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κάθε είδους μαγείρεμα όπως: Ψήσιμο, όπως ένα grill, τηγάνισμα, όπως μία φριτέζα, βράσιμο και άτμισμα σαν ατμομάγειρας, παραδοσιακό ψήσιμο μαγειρευτών, διαφορετικά φαγητά σε κάθε ράφι συγχρόνως, κάπνισμα φαγητών, sous vide και πολλά άλλα, πολλοί δε από αυτούς πλένονται αυτόματα μόνοι τους!

Ιδανική επιλογή για κάθε είδους επιχείρηση μαζικής εστίασης από το μικρότερο café μέχρι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο που θέλει να ανεβάσει την ποιότητα του menu του και να κάνει τεράστια οικονομία σε εργατοώρες, πρώτες ύλες και ενέργεια.

Επαγγελματικοί φούρνοι εστιατορίου - γαστρονομίας ατμού αέρα (Combi Steamers)

 

Φούρνος ηλεκτρικού ή αερίου;

Αυτό έχει να κάνει τύπο της παροχής ενέργειας που προσφέρεται στον χώρο, καθώς και οι 2 τύποι φούρνων προσφέρουν το ίδιο ακριβώς μαγειρικό αποτέλεσμα. Καλό είναι, επίσης, να μελετήσετε ποιος τύπος σας συμφέρει οικονομικά ανάλογα με τις ώρες χρήσης του και το είδος παροχής που έχετε, π.χ. αν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου, δεξαμενή προπάνιου, ή απλά προτίθεστε να χρησιμοποιήστε φιάλες. Όλα αυτά καθορίζουν την επιλογή του φούρνου.

 

Χωρητικότητα και μέγεθος

Η χωρητικότητα ενός φούρνου έχει να κάνει με την παραγωγή που θέλετε να επιτύχετε. Στους φούρνους μαγειρικής μετρούμε την χωρητικότητα / παραγωγικότητά τους όχι με βάση τις εξωτερικές διαστάσεις, αλλά με την χωρητικότητα σε ταψιά. Τα ταψιά των επαγγελματικών φούρνων μαγειρικής έχουν τυποποιημένη διάσταση «gastronorm 1/1» (32,5x52,7 εκ), και ο αριθμός τέτοιων ταψιών που χωράει ένας φούρνος καθορίζει και το μέγεθός του. Ενδεικτικά, κάθε τέτοιο ταψί χωράει περίπου 15 μερίδες φαγητό.

Οι Επαγγελματικοί φούρνοι μπορεί να έχουν χωρητικότητα από 2 έως και 40 τέτοια ταψιά.

 

Λειτουργικότητα και ευκολία χρήσης

Το να προσφέρει ο φούρνος ένα ευρύ φάσμα επιλογών μαγειρέματος και λειτουργίας προφανώς αυξάνει την ευκολία χρήσης του. Φυσικά, σε ορισμένες επιχειρήσεις είναι απαραίτητο να υπάρχουν πολλών ειδών φούρνοι για κάθε διαφορετική εργασία, όμως στις περισσότερες ένας φούρνος με πολλές δυνατότητες είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.

Στην ευκολία χρήσης συμβάλει και η ποικιλία προγραμμάτων, τα οποία ρυθμίζονται χειροκίνητα, έτσι ώστε ο φούρνος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά ακόμα και όταν ο επικεφαλής της κουζίνας απουσιάζει.

 

Αξιοπιστία

Το να σταματήσει ξαφνικά να δουλεύει ο φούρνος μιας επιχείρησης εστίασης είναι κάτι πραγματικά καταστροφικό για τη λειτουργία και τη φήμη της, αφού πρακτικά δεν θα μπορεί να δουλεύει. Επιπλέον, οι συχνές και σοβαρές βλάβες σημαίνουν και υψηλές δαπάνες συντήρησης και επισκευής, κάτι που δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

Συνεπώς, το να επιλέξετε αξιόπιστο επαγγελματικό φούρνο, ο οποίος θα συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση και διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για πολλά χρόνια, θα παρουσιάζει ανθεκτικότητα και άριστη ποιότητα, σχετίζεται άμεσα με την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησής σας.

Με την κατάλληλη επιλογή, ο επαγγελματικός φούρνος θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα, την οικονομική και απρόσκοπτη λειτουργία και την υψηλή ποιότητα της κουζίνας της επιχείρησής σας.

Στο Kitchen Pro, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε επαγγελματικούς φούρνους διαφόρων τύπων από τα κορυφαία ευρωπαϊκά εργοστάσια, για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!