Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Γιατί οι αποσκληρυντές νερού είναι απαραίτητοι για τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων

31
Jul
2021

Η ευκολία και το επίπεδο υγιεινής που παρέχουν τα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων είναι αδιαμφισβήτητα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις εμπορικές κουζίνες. Ωστόσο, η αποδοτικότητα, η καλή λειτουργία και η μακροζωία του πλυντηρίου μπορεί να επηρεαστεί από τα άλατα που υπάρχουν στο νερό του δικτύου.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί με τον αποσκληρυντή νερού. Διαβάστε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αφαλάτωση στα επαγγελματικά πλυντήρια και την εξαιρετική της σημασία.

 

Πώς επηρεάζει το σκληρό νερό το πλυντήριο;

Επαγγελματικό Πλυντήριο Πιάτων και Ποτηριών Διπλών

Το σκληρό νερό είναι το νερό που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα, όπως μαγνήσιο και ασβέστιο. Τα άλατα ενδέχεται να δυσκολέψουν το νερό να καθαρίσει επαρκώς τα πιάτα, καθώς μειώνουν την αποτελεσματικότητα του πλυντηρίου, ενώ περιορίζουν και τη διάρκεια ζωής του.

Ο αποσκληρυντής ή αλλιώς αφαλατωτής, ο οποίος συνδέεται με το πλυντήριο, αφαιρεί τα άλατα από το νερό, προστατεύοντας τα εξαρτήματα του πλυντηρίου από τις αποθέσεις του. Έτσι, το νερό περνάει πρώτα από τον αποσκληρυντή, ο οποίος το καθαρίζει από τα άλατα, προτού αυτό καταλήξει στο εσωτερικό του πλυντηρίου για τις ανάγκες της πλύσης.

Ορισμένα επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων ή ποτηριών έχουν ενσωματωμένο αποσκληρυντή, ενώ σε άλλα η μονάδα πρέπει να προστεθεί επιπλέον στον εξοπλισμό κουζίνας. Εφόσον ο αποσκληρυντής είναι διαφορετική συσκευή από το πλυντήριο, μπορεί να είναι αυτόματος ή χειροκίνητος.

 

Χειροκίνητοι αποσκληρυντές

Aφαλατωτής 20 Λίτρων SILANOS Ιταλίας

Ο χειροκίνητος διαθέτει σφαιρίδια ρητίνης, τα οποία προσελκύουν το ασβέστιο και το μαγνήσιο, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν στο νερό να περάσει από τοn σωλήνα προς το πλυντήριο χωρίς αυτά τα άλατα. Με την πάροδο του χρόνου και τη χρήση, τα σφαιρίδια οδηγούνται σε κορεσμό από άλατα, οπότε απαιτούν διαδικασία αναγέννησης, η οποία περιλαμβάνει την πλήρωση με αλάτι, ώστε να αφαιρεθούν τα άλατα από τα σφαιρίδια. Έτσι, παρόλο που οι χειροκίνητοι αποσκληρυντές είναι φθηνότεροι στην αρχική αγορά, απαιτούν αρκετά χρήματα για την αντικατάσταση και γενικά χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο.

Επιπλέον, αν η διαδικασία της αναγέννησης δεν γίνει σωστά ή καθυστερήσει σημαντικά, τότε θα επέλθει συσσώρευση αλάτων στο πλυντήριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

 

Αυτόματος αποσκληρυντής

Οι αυτόματοι αποσκληρυντές δεν απαιτούν χειροκίνητη διαδικασία αναγέννησης, καθώς διαθέτουν προεγκατεστημένο λογισμικό, το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τον χειροκίνητο αποσκληρυντή, δηλαδή γεμίζει με αλάτι τα σφαιρίδια ρητίνης, ώστε να απαλλαγούν από τα άλατα και να συνεχίσουν απρόσκοπτα να απομακρύνουν τα άλατα από το νερό του πλυντηρίου.

Το πότε θα γίνει αυτόματα αυτή η διαδικασία έχει να κάνει με το μοντέλο του αποσκληρυντή. Σε ορισμένα, ορίζονται συγκεκριμένες ώρες πλύσης, μετά το πέρας των οποίων πρέπει να προστεθεί αλάτι, ενώ σε άλλα γίνεται παρακολούθηση της χρήσης του νερού, οπότε η διαδικασία αναγέννησης γίνεται μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται.

Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, εξοικονομούνται χρήματα κατά τη χρήση και τη συντήρηση του αποσκληρυντή του πλυντηρίου, οπότε επέρχεται γρήγορα απόσβεση στο αρχικό υψηλότερο κόστος αγοράς.

Αν θέλετε κι εσείς να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία, την ανθεκτικότητα και την οικονομική συντήρηση του επαγγελματικού πλυντηρίου σας χωρίς βλάβες, τότε δείτε τη μεγάλη ποικιλία σε αποσκληρυντές/αφαλατωτές από την Kitchen Pro.

 

Διαβάστε περισσότερα:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!