Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Δώστε ζωή σε επαγγελματικές συσκευές μαγειρικής με ατμό

30
Mar
2024

Εσωτερική όψη φούρνου Combi της Garbin Ovens
Φούρνος combi της Garbin Ιταλίας σε χρήση / garbinovens.com

Οι συσκευές μαγειρικής με ατμό όπως οι φούρνοι combi steamers, είναι από τα πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά εργαλεία μιας επαγγελματικής κουζίνας. Επιτρέπουν την προετοιμασία γευμάτων μέσω διάφορων τεχνικών, εξοικονομούν χρόνο και προσφέρουν πιάτα που ευχαριστούν τους πελάτες κάθε φορά.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες προκλήσεις. Ο ατμός μπορεί να προκαλέσει φθορές στον εξοπλισμό σας. Το αποτέλεσμα; Δαπανηρές επισκευές, ακόμα και ολική αντικατάσταση 8του εξοπλισμού αν η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Το νερό που χρησιμοποιείται για να παραχθεί ο ατμός που χρησιμοποιούν αυτές οι συσκευές είναι ο πραγματικός ένοχος!

Πράγματι, οι πιο κοινές επισκευές σε επαγγελματικές συσκευές μαγειρικής με ατμό οφείλονται στη βλάβη από κακή ποιότητα νερού, ανεπαρκές φιλτράρισμα, ακόμα και από έλλειψη προληπτικής συντήρησης από τους χειριστές.

Σκληρότητα νερού

Η σκληρότητα του νερού ή τα άλατα είναι από τα πιο κοινά προβλήματα, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε δημόσια ή ιδιωτική ύδρευση. Τα άλατα είναι το λευκό υπόλειμμα που εντοπίζεται στον πάτο των δοχείων, των τηγανιών, και στο εσωτερικό των επαγγελματικών συσκευών μαγειρικής με ατμό.

Αυτό το υπόλειμμα αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο και μαγνήσιο που μένει έπειτα από την εξάτμιση του νερού. Υπάρχει σχεδόν πάντα στο πόσιμο νερό και δεν είναι επικίνδυνο αν καταναλωθεί.

Παρόλα αυτά, οι επαγγελματικές συσκευές μαγειρικής με ατμό κινδυνεύουν λόγω του ανεπαρκώς επεξεργασμένου νερού. Τα άλατα αυτά μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον εξοπλισμό σας, αφού δημιουργούν ενώσεις που μοιάζουν με πέτρες. Αυτά τα μεγάλα κομμάτια από άλατα επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση.

Τι μπορείτε να κάνετε

Για να εξασφαλίσετε την καλή λειτουργία και το χρόνο ζωής των συσκευών μαγειρικής με ατμό, δείτε παρακάτω τι πρέπει να σκεφτείτε.

  • Ελέγξτε τη σκληρότητα του νερού: Το νερό μπορεί να ελεγχθεί με διάφορες μεθόδους. Για παράδειγμα, με τη χρήση ταινιών δοκιμής σκληρότητας, οι οποίες περιέχουν χημικά που αντιδρούν με τα ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου στο νερό. Ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών που μετρούν την ηλεκτρική αγωγιμότητα του νερού, η οποία σχετίζεται με τη σκληρότητα.
     
  • Εγκαταστήστε φίλτρα νερού για επαγγελματικές κουζίνες: Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις για φιλτράρισμα νερού σε επαγγελματικές κουζίνες. Αυτές οι λύσεις βοηθούν στην πρόληψη της ζημιάς από τη σκληρότητα του νερού και τα άλατα. Υπάρχει μεγάλη γκάμα από φίλτρα νερού στο εμπόριο, και μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς ανάλογα με τα επίπεδα σκληρότητας νερού και το budget σας.
     
  • Φροντίστε για τον σωστό καθαρισμό και συντήρηση της συσκευής: Έπειτα από κάθε χρήση, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το φαγητό με ένα υγρό πανί και ήπιο απορρυπαντικό. Ανάλογα με τον τύπο της συσκευής, πρέπει να καθαρίζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή τα αποσπώμενα μέρη, όπως το δοχείο νερού ή οι βαλβίδες. Τέλος, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε τον επαγγελματικό έλεγχο και συντήρηση της συσκευής από τεχνικό.

Δείτε Επαγγελματικούς Αποσκληρυντές Νερού

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!