Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικοί φούρνοι ατμού αέρα: Τι είναι & ποια τα πλεονεκτήματά τους για μαγείρεμα ακριβείας

11
Aug
2021

Όσο οι απαιτήσεις στο μαγείρεμα μεγαλώνουν, τόσο περισσότερο η τεχνολογία μας δίνει λύσεις που βελτιώνουν αυτή τη διαδικασία. Για αποτελέσματα υψηλής γαστρονομίας, οι επαγγελματικοί φούρνοι ατμού αέρα (combi steamers) έχουν φέρει μια εντελώς άλλη λογική στο ψήσιμο, μια μέθοδο που στοχεύει στην απόλυτη ακρίβεια αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.

Ιδανικοί για επιχειρήσεις εστίασης αλλά και για νοικοκυριά που θέλουν να πετύχουν το κάτι παραπάνω στη μαγειρική τους, οι φούρνοι ατμού αέρα έχουν μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε.

 

Τι είναι οι επαγγελματικοί φούρνοι combi steamers;

Αυτόματος Φούρνος Ατμού Αέρα (Combi Steamer)

Πρόκειται για φούρνους, οι οποίοι δεν ψήνουν απλώς τα τρόφιμα με την κυκλοφορία θερμού αέρα και τη θέρμανση που προκύπτει από ένα θερμαντικό στοιχείο. Έχουν ταυτόχρονα και τη λειτουργία της έγχυσης ατμού, κάτι που εξασφαλίζει την ιδανική υγρασία στο εσωτερικό των τροφίμων.

Η έγχυση ατμού γίνεται είτε με boiler είτε με ακροφύσια στο εσωτερικό του φούρνου. Έτσι, με βάση τον προγραμματισμό του χρήστη, ο ατμός εγχύεται τακτικά, έτσι ώστε το φαγητό που ψήνεται να μην χάσει την υγρασία του. Οι επαγγελματικοί φούρνοι combi steamers βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών και αυτοματισμών, όπως την αυτόματη ανίχνευση της υγρασίας και της θερμοκρασίας και την έγχυση ατμού σε απόλυτη ακρίβεια ανάλογα με την κατάσταση του φαγητού.

 

Πλεονεκτήματα φούρνων combi steamers

"Αυτόματος Ηλεκτρικός Φούρνος Ατμού Αέρα (Combi Steamer)

Υψηλή ταχύτητα μαγειρέματος: Ένας φούρνος combi steamer μειώνει τον χρόνο του ψησίματος κατά περίπου 20% σε σχέση με τον συμβατικό φούρνο. Αυτό όχι μόνο είναι πολύ επιβοηθητικό σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, αλλά συμβάλλει και στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού η συσκευή παραμένει λιγότερο χρόνο σε λειτουργία.

Άριστη ποιότητα μαγειρέματος: Το βασικότερο πλεονέκτημα του combi steamer είναι ότι παρέχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα στο ψήσιμο. Και αυτό επειδή συνδυάζει τη δύναμη του θερμού αέρα με τον ατμό. Έτσι, κρατάει σταθερή την υγρασία στα τρόφιμα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, για να παραμείνουν αυτά ζουμερά και αφράτα. Είναι η ιδανική λύση για το ψήσιμο κρέατος, το οποίο τείνει να στεγνώνει και να ξεραίνεται με το συμβατικό ψήσιμο.

Περιορισμός της απώλειας βάρους: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όταν ψήνουμε κρέας είναι ότι αυτό χάνει την υγρασία του. Κάτι τέτοιο έχει αντίκτυπο όχι μόνο στη γεύση και την υφή του αλλά και στο βάρος του. Τόσο το κόκκινο κρέας όσο και το κοτόπουλο μπορεί να χάσουν έως και 40% του βάρους τους με το συμβατικό ψήσιμο. Με τους φούρνους combi steamers, όμως, αυτό δεν συμβαίνει. Έτσι, η επιχείρηση όχι μόνο παραδίδει στον πελάτη ένα καλύτερο προϊόν, αλλά ταυτόχρονα εξοικονομεί πόρους, καθώς δεν έχει φύρα στις πρώτες ύλες.

Αυτοκαθαρισμός: Το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημα των φούρνων combi steamers είναι ότι καθαρίζονται μόνοι τους. Σε μια επιχείρηση εστίασης ο καθαρισμός του φούρνου όχι μόνο παίρνει σημαντικό χρόνο, αλλά συγχρόνως σημαίνει πολλά έξοδα σε νερό και απορρυπαντικό. Αυτό αποφεύγεται με τους φούρνους ατμού αέρα, οι οποίοι διαθέτουν ειδική λειτουργία αυτοκαθαρισμού.

Δείτε όλους τους φούρνους combi steamers αερίου και ηλεκτρικούς σε μια μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών εδώ.

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!