Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Πώς να καθαρίσετε μια γρανιτομηχανή βήμα βήμα

09
May
2022

Οι γρανιτομηχανές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς επαγγελματικός εξοπλισμός καφετέριας, μπαρ καφετέριες ή παιδότοπου. Και αυτό επειδή έχουν πολλές λειτουργίες, καθώς εκτός από γρανίτα τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να παρασκευάσουν και άλλα γλυκίσματα και ροφήματα, όπως sorbet, καφέ και κοκτέιλ, λειτουργώντας παράλληλα και ως διανεμητές κρύων ροφημάτων.

Έτσι, είναι αναμενόμενο αυτές οι επαγγελματικές μηχανές ροφημάτων να λειτουργούν συνεχώς και να είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας επιχείρησης που θέλει να προσφέρει το κάτι διαφορετικό στους πελάτες της. Αυτή, όμως, η συνεχής λειτουργία της γρανιτομηχανής έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση υγρασίας, σκόνης και υπολειμμάτων που πρέπει να αφαιρούνται τακτικά, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη υγιεινή της συσκευής και των ροφημάτων που παράγει. Παράλληλα, ο καθαρισμός κάθε συσκευής συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της.

Πώς γίνεται, όμως, ο σωστός καθαρισμός μιας γρανιτομηχανής; Τι πρέπει να προσέξετε σε αυτή τη διαδικασία και πώς θα την ολοκληρώσετε γρήγορα και με ασφάλεια;

Ας δούμε παρακάτω τη διαδικασία βήμα βήμα.

Βήματα καθαρισμού μιας γρανιτομηχανής

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε για πρώτη φορά τη γρανιτομηχανή σας, σας προτείνουμε να διαβάσετε με προσοχή το εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής. Σε αυτό ενδέχεται να υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες καθαρισμού που καλό είναι να γνωρίζετε.

Διαφορετικά, τα γενικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από την πρίζα και κλείστε την παροχή νερού.
  2. Αφαιρέστε τον κάδο του πάγου και αδειάστε τον από τυχόν υπολείμματα. Στη συνέχεια, πλύντε τον με άφθονο χλιαρό νερό και ήπιο απορρυπαντικό πιάτων. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές συνιστούν στις οδηγίες συγκεκριμένο διάλυμα καθαρισμού.
  3. Αφαιρέστε το καπάκι αποστράγγισης, αφήνοντας τα υπολείμματα νερού να στραγγίσουν εντελώς πριν το επανατοποθετήσετε στη συσκευή.
  4. Αφαιρέστε το φίλτρο νερού, το οποίο σίγουρα θα έχει μαζέψει άλατα και άλλα κατάλοιπα. Το φίλτρο νερού πρέπει να αντικαθίσταται κάθε έξι μήνες και να πλένεται μία φορά την εβδομάδα με χλιαρό νερό και λίγο ξύδι που αφαιρεί τα άλατα. Πριν το επανατοποθετήσετε, θα πρέπει φυσικά να το έχετε ξεπλύνει με άφθονο νερό, για να φύγει η μυρωδιά, και να το έχετε αφήσει να στεγνώσει επαρκώς.
  5. Σκουπίστε τις εσωτερικές πλευρές της γρανιτομηχανής με ένα καθαρό βαμβακερό πανί, το οποίο έχετε βουτήξει σε ελαφρά ζεστό νερό. Έτσι, θα αφαιρέσετε τη σκόνη από τις εξωτερικές επιφάνειες αλλά και τυχόν υπολείμματα πάγου, τα οποία χάρη στο ζεστό νερό θα απομακρυνθούν εντελώς.
  6. Πριν θέσετε κανονικά σε λειτουργία τη γρανιτομηχανή, καλό είναι να εκτελέσετε έναν πλήρη κύκλο καθαρισμού μόνο με νερό. Ύστερα, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ξανά κανονικά.

 

Ο ολοκληρωμένος αυτός καθαρισμός πρέπει να γίνεται τακτικά (τουλάχιστον δύο φορές το μήνα). Στην KitchenPRO θα βρείτε σύγχρονα μοντέλα γρανιτομηχανής που καθαρίζονται εύκολα και διαθέτουν ενσωματωμένη αυτόματη λειτουργία απόψυξης για αποφυγή της συσσώρευσης πάγου.

Δείτε όλες τις γρανιτομηχανές στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!