Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Τρόποι βελτίωσης λειτουργίας μιας καφετέριας

24
Jan
2024

Καφέδες επάνω σε τραπέζι καφετέριας
Καφές με παρέα σε καφετέρια / pexels.com

Η αναζήτηση του καλού καφέ δεν σταματαέι στις καφετέριες. Από μπαρ μέχρι μπιστρό, οι πελάτες ψάχνουν το καλύτερο όταν αφορά τον καφέ τους. Σερβίροντας φρέσκο καφέ, καλής ποιότητας, αυξάνετε τον χρόνο παραμονής των πελατών σας και τους παρακινείτε να κάνουν κατανάλωση επιπλέον αγαθών (σνακ, φαγητό, ή γλυκό). Εφόσον λοιπόν επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για την καφετέριά σας, ανακαλύψτε πως θα βελτιώσετε τον τρόπο λειτουργίας του καταστήματός σας.

Προτιμήστε φρεσκοαλεσμένο καφέ

Ο μπαγιάτικος καφές δυσαρεστεί πολύ τους πελάτες. Γι αυτό μπορείτε να αλέθετε μόνοι σας κόκκους καφέ σε μηχανή ώστε να αποφύγετε κάτι τέτοιο.

Οι ολόκληροι κόκκοι καφέ διατηρούν τη φρεσκάδα τους για περισσότερο καιρό από τον έτοιμο, αλεσμένο καφέ. Η πηγή της γεύσης βρίσκεται άλλωστε στα φυσικά έλαια που περιέχουν οι κόκκοι του καφέ. Μόλις αλεστούν οι κόκκοι, αυτά τα έλαια εξατμίζονται σταδιακά, και μαζί με αυτά και όλη η γεύση του καφέ.

Επενδύστε σε μια καλή μηχανή άλεσης καφέ, με διαφορετικές κοπές. Αλέστε πολύ ψιλά για δυνατό εσπρέσο, ή επιλέξτε μια πιο χοντρή κοπή για γαλλικό καφέ. Φυσικά, βεβαιωθείτε πως και οι κόκκοι καφέ που προμηθεύεστε έχουν το κατάλληλο μέγεθος για να μην βγαίνει υπερβολικά έντονο το αλεσμένο χαρμάνι.

Αποθηκεύστε σωστά τους κόκκους καφέ

Βάλτε τους κόκκους καφέ σε ένα σκούρο, αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος. Αποφύγετε να αποθηκεύετε τον αλεσμένο καφέ στο ψυγείο ή την κατάψυξη γιατί μαζεύεται υγρασία στο δοχείο η οποία αλλοιώνει τη γεύση του καφέ.

Προσοχή! Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους κόκκους καφέ στην κατάψυξη μόνο εάν βρίσκονται σε αεροστεγή σακούλα. Όμως, μόλις τους βγάλετε από την κατάψυξη πρέπει να αλεστούν και να καταναλωθούν εντός δύο εβδομάδων.

Πως να φτιάξετε τέλειο καφέ

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε τον καλύτερο καφέ, ξεκινώντας με την καλύτερη δυνατή ποιότητα πρώτης ύλης, όπως προαναφέραμε.

Καθαρίστε τον εξοπλισμό σας: Ο βρώμικος εξοπλισμός μπορεί να καταστρέψει το τελικό αποτέλεσμα του καφέ, όσο καλής ποιότητας και αν είναι το χαρμάνι που έχετε επιλέξει. Από τη μηχανή άλεσης, μέχρι και τη μηχανή καφέ, βεβαιωθείτε πως το προσωπικό καθαρίζει σχολαστικά τον εξοπλισμό καθημερινά.

Προσέξτε τις θερμοκρασίες: Η σωστή θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείτε για τον καφέ έχει τεράστια σημασία. Οι 93 βαθμοί Κελσίου είναι η καλύτερη θερμοκρασία. Η θερμοκρασία κάτω από 92 βαθμούς θα κάνει τον καφέ σας επίπεδο και αδιάφορο. Αν πάλι η θερμοκρασία είναι πάνω από 94 βαθμούς, ο καφές σας θα πικρίσει πολύ.

Πειραματιστείτε με την αναλογία νερού-καφέ: Οι παραγωγοί καφέ συνήθως προτείνουν μια αναλογία 1 μέρος καφέ σε 18 μέρη νερό. Χρησιμοποιήστε ειδικές ζυγαριές για να ζυγίσετε τους κόκκους καφέ, αντί να μετράτε σύμφωνα με τον όγκο. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη αναλογία καφέ και νερού, με αποτέλεσμα τέλειο καφέ κάθε φορά.

Δείτε Επαγγελματικό Εξοπλισμό Καφετέριας

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!