Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Πώς καθαρίζουμε μια επαγγελματική μηχανή εσπρέσσο;

23
Mar
2022

Επαγγελματική μηχανή Espresso - Εσπρέσσο
Επαγγελματική μηχανή Espresso / Unsplash.com

Ο καθαρισμός της μηχανής εσπρέσσο είναι άμεσα συνυφασμένος με την ποιότητα καφέ που σερβίρει η επιχείρησή σας, κάτι που συνδέεται άμεσα με την επιτυχία της και την προσέλκυση πελατών. Παράλληλα, έχει να κάνει και με την άριστη υγιεινή των ροφημάτων που σερβίρετε, αλλά και τη διάρκεια ζωής της μηχανής.

Με τον τακτικό καθαρισμό της επαγγελματικής εσπρεσομηχανής, όχι μόνο ο καφές θα απελευθερώνει όλα του τα αρώματα, αλλά ταυτόχρονα η μηχανή θα μπορεί να λειτουργεί καλύτερα και πιο αποδοτικά σε καθημερινό επίπεδο και σε βάθος χρόνου.

Ας δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

Καθημερινός καθαρισμός μηχανής εσπρέσσο

Θα πρέπει να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη ρουτίνα κάθε φορά που ολοκληρώνεται η μέρα και κλείνετε την επιχείρηση. Ενδεχομένως, αν η ροή πελατών είναι πολύ μεγάλη, να πρέπει να ακολουθείτε τα βήματα του καθαρισμού περισσότερες από μία φορές μέσα στην ημέρα.

Κεφαλή του group

Εδώ θα επικολληθούν πολλά έλαια από τον καφέ και σωματίδια κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε είναι απαραίτητο να την καθαρίζετε καλά. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε τα κλείστρα και ύστερα να βουρτσίσετε με την ειδική βούρτσα την κεφαλή, ώστε να φύγουν τα σωματίδια. Ύστερα, θα πρέπει, αφού τα τοποθετήσετε ξανά στη μηχανή, να ενεργοποιήσετε την παροχή νερού και να την κρατήσετε ανοιχτή για μερικά δευτερόλεπτα.

Κλείστρα (portafilters)

Αφού τα αφαιρέσετε, μπορείτε να τα πλύνετε με την ειδική σκόνη καθαρισμού σε ένα μπολ ή στον νεροχύτη με ζεστό νερό. Καλό είναι να τα αφήσετε να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά. Θα πρέπει, όμως, να προσέξετε να μην βυθιστούν οι πλαστικές λαβές τους για ώρα στο νερό, καθώς μπορεί να διαβρωθούν με την πάροδο του χρόνου. Ύστερα, ξεπλύνετε καλά.

Ακροφύσιο ατμού

Ο καθαρισμός του είναι πολύ σημαντικός, καθώς η συσσώρευση γάλακτος μπορεί να του προκαλέσει βλάβη αλλά και να επηρεάσει τη γεύση του καφέ. Αν έχει μείνει καμένο γάλα στο ακροφύσιο, καθαρίστε το με ένα βρεγμένο πανί, ενώ παράλληλα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον ατμό του για λίγα δευτερόλεπτα πριν το βυθίσετε στο γάλα, έτσι ώστε να μη μείνει κανένα υπόλειμμα νερού στο ακροφύσιο.

Εβδομαδιαίος καθαρισμός μηχανής εσπρέσσο

Επαγγελαμτική μηχανή εσπρέσσο - espresso σε χρήση
Μακροχρόνια λειτουργία μηχανής Espresso / Unsplash.com

Σε εβδομαδιαία βάση, καλό είναι να καθαρίζετε τα σημεία που κουμπώνουν στο κλείστρο και από τα οποία τρέχει ο καφές, καθώς δεν αρκεί μόνο ο καθαρισμός των κλείστρων. Απλά ξεβιδώστε τα και βυθίστε τα σε ζεστό νερό και καθαριστικό μηχανής εσπρέσσο για 10-15 λεπτά. Σκουπίστε τα καλά μετά τον καθαρισμό και βιδώστε τα ξανά στη θέση τους.

Επίσης, θα πρέπει να καθαρίζετε τον διασκορπιστή του νερού, ο οποίος αποτελείται από μία σίτα που μπορεί να μαζέψει άλατα. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη βίδα που τη συγκρατεί στο σώμα της μηχανής και ύστερα να την πλύνετε καλά με άφθονο νερό και την ειδική σκόνη. Ύστερα, αφήστε τη για ένα βράδυ να στεγνώσει, προτού την τοποθετήσετε ξανά στη μηχανή.

Extra tip: Αν θέλετε να αποφύγετε τον καθαρισμό της μηχανής με το ειδικό καθαριστικό, τότε μπορείτε να πλένετε τα μέρη της με λευκό ξύδι, το οποίο απομακρύνει τα υπολείμματα και τα άλατα και έχει επίσης εξαιρετική αντιμικροβιακή δράση.

 

Μηχανές Espresso στην KitchenPRO

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!