Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

5 εύκολοι τρόποι καθαρισμού επαγωγικής εστίας

23
Sep
2023

Μαγείρεμα με τηγάνι επάνω σε επαγωγική εστία
Μαγείρεμα επάνω σε καθαρή επαγωγική εστία / pexels.com

Η επαγωγική εστία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις μοντέρνες κουζίνες και έχει κατακτήσει μια θέση σε αυτές χάρη στην αποτελεσματική μαγειρική, την ενεργειακή απόδοση, και την εύκολη συντήρηση που προσφέρει.

Ωστόσο, για να διατηρήσετε την επιφάνειά της σε άριστη κατάσταση ώστε να διασφαλιστεί η μακροζωία της, ο σωστός καθαρισμός είναι απαραίτητος.

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν εύκολους τρόπους για τον άψογο καθαρισμό της επαγωγικής εστίας σας.

1. Αφαιρέστε άμεσα λεκέδες και υπολείμματα

Η καλύτερη και σημαντικότερη συνήθεια που πρέπει να αποκτήσετε, είναι να αφαιρείτε όσο το συντομότερο δυνατό τους λεκέδες και τα υπολείμματα από την επιφάνεια της εστίας μετά από κάθε χρήση. Μην τα αφήνετε να εξατμιστούν ή να σκορπιστούν, καθώς υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθούν δυσκολίες στον καθαρισμό της εστίας αργότερα.

2. Προτιμήστε ειδικά προϊόντα καθαρισμού επαγωγικής εστίας

Στο εμπόριο θα βρείτε ειδικά καθαριστικά που είναι σχεδιασμένα για πιο εύκολο και αποτελεσματικό καθαρισμό επαγωγικής εστίας. Η χρήση τους είναι ιδιαίτερα απλή—απλώς εφαρμόστε το προϊόν στην επιφάνεια, αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά, και καθαρίστε τον λεκέ με μια μαλακή πετσέτα ή σφουγγάρι.

3. Χρησιμοποιήστε ξύστρα για επαγωγικές εστίες

Μία ξύστρα για επαγωγικές εστίες μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για την αφαίρεση πολύ δύσκολων υπολειμμάτων. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πως η επιφάνεια της εστίας είναι κρύα πριν από τη χρήση. Έπειτα, χρησιμοποιήστε την ξύστρα με προσοχή για να αφαιρέσετε απαλά τα υπολείμματα.

4. Επιλέξτε φυσικά καθαριστικά

Πολλοί προτιμούν φυσικές λύσεις για τον καθαρισμό των επαγωγικών εστιών. Αν και εσείς θέλετε να δοκιμάσετε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο καθαρισμού υπάρχει λύση. Χρησιμοποιήστε ένα μίγμα ξυδιού και νερού για να καθαρίσετε την εστία. Αυτό το φυσικό καθαριστικό είναι ιδανικό για την αποτελεσματική αφαίρεση λεκέδων και υπολειμμάτων.

5. Τοποθετήστε προστατευτικό φύλλο

Τα ειδικά προστατευτικά φύλλα για επαγωγικές εστίες αποτρέπουν τη συσσώρευση υπολειμμάτων στην επιφάνεια της επαγωγικής εστίας. Αυτά τοποθετούνται εύκολα πάνω στην επιφάνεια και προστατεύουν την εστία από πιτσιλιές και λεκέδες. Φυσικά, αυτά είναι ιδανικά για συντήρηση της εστίας. Συνίσταται η αφαίρεσή τους, ο βαθύς καθαρισμός της επαγωγικής εστίας, και η επανατοποθέτησή τους.

Διατηρώντας την κουζίνα σας καθαρή και λαμπερή

Για μια αστραφτερή κουζίνα, είναι απαραίτητος ο καθαρισμός της επαγωγικής εστίας. Όχι μόνο έχετε ένα οπτικά άριστο αποτέλεσμα, αλλά βελτιώνετε και τη λειτουργικότητά της. Ακολουθήστε αυτούς τους εύκολους τρόπους καθαρισμού, και παρατείνετε το χρόνο ζωής και λειτουργικότητας της κουζίνας σας.

Δείτε Επαγγελματικές Επαγωγικές / Κεραμικές Εστίες

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!