Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Εύκολοι τρόποι καθαρισμού επαγγελματικού φούρνου

26
Nov
2023

Σκορδόψομα σε φούρνο
Χρήση καθαρού φούρνου / Unsplash.com

Ο επαγγελματικός φούρνος είναι απαραίτητο εργαλείο στους χώρους εστίασης. Ανεξάρτητα από τον τύπο του, είτε πρόκειται για ξυλόφουρνο, είτε για φούρνο αερίου, είτε ηλεκτρικό φούρνο, ο καθαρισμός του είναι καίριας σημασίας. Και αυτό γιατί συμβάλλει στη διατήρηση της υγιεινής και της ποιότητας των προϊόντων που παρασκευάζονται σε αυτόν.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε εύκολους τρόπους για τον καθαρισμό επαγγελματικού φούρνου.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζεται σωστά ένας επαγγελματικός φούρνος;

Ο σωστός καθαρισμός είναι κρίσιμος για διάφορους λόγους.

Αρχικά, ο καθαρισμός εξασφαλίζει τη διατήρηση της υγιεινής στην κουζίνα. Οι επαγγελματικοί φούρνοι χρησιμοποιούνται για το ψήσιμο τροφίμων που προορίζονται για κατανάλωση από τους πελάτες. Αν ο φούρνος δεν καθαρίζεται σωστά, τα υπολείμματα τροφών και τα βακτηρίδια μπορούν να ευδοκιμήσουν, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο διάδοσης ασθενειών.

Παράλληλα, ο καθαρός φούρνος συμβάλλει στη διατήρηση της ποιότητας των τροφών. Τα υπολείμματα και άλλες ακαθαρσίες μπορούν να διαπεράσουν τα φαγητά κατά τη διάρκεια του ψησίματος και να αλλοιώσουν τη γεύση και την υφή τους αν ο φούρνος δεν είναι καθαρός.

Επιπλέον, ο σωστός καθαρισμός αποτρέπει τυχόν πυρκαγιές. Ο επαγγελματικός φούρνος θερμαίνεται σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Αν υπάρχουν κατάλοιπα λιπαρών ουσιών ή άλλως αντικειμένων στο εσωτερικό του φούρνου, είναι πολύ πιθανό πως θα προκληθεί πυρκαγιά.

Πώς καθαρίζω σωστά έναν επαγγελματικό φούρνο;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διατηρήσετε έναν επαγγελματικό φούρνο καθαρό και λειτουργικό:

  • Ασφαλής αποσύνδεση: Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, βεβαιωθείτε πως ο φούρνος είναι αποσυνδεδεμένος από την πηγή ηλεκτρικού ρεύματος ή αερίου. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για την ασφάλειά σας.
     
  • Αφαίρεση ραφιών και αξεσουάρ: Βγάλτε τα ράφια, τις σχάρες, τα ταψιά και όσα ακόμα αξεσουάρ έχετε στον φούρνο. Καθαρίστε κάθε ένα ξεχωριστά, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
     
  • Απομάκρυνση καταλοίπων: Αν υπάρχουν μεγάλα σημεία βρωμιάς και καταλοίπων, αφαιρέστε τα με το κατάλληλο πλαστικό εργαλείο. Φροντίστε να κάνετε μαλακές κινήσεις και να είστε προσεκτικοί ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά στον φούρνο.
     
  • Χρήση φυσικών καθαριστικών: Χρησιμοποιήστε φυσικά καθαριστικά προϊόντα που δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Για παράδειγμα, ένα απλό μείγμα από νερό και ξίδι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τον καθαρισμό των τοιχωμάτων και των πυρόλιθων του φούρνου. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε μαλακό πανί και όχι τραχιές επιφάνειες που έχουν τα κοινά σφουγγάρια του εμπορίου.
     
  • Καθαρισμός γυαλιού: Το γυαλί στο παράθυρο του φούρνου πρέπει να παραμένει καθαρό ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε αβίαστα την εξέλιξη του ψησίματος. Σκεφτείτε πως δεν είναι σωστό να ανοίγετε τον φούρνο για να βλέπετε πως ψήνονται τα τρόφιμα. Γι αυτό χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό απορρυπαντικό για τζάμια και ένα μαλακό πανί ή χαρτί κουζίνας.
     
  • Αποφυγή χημικών: Αποφύγετε τη χρήση σκληρών, χημικών καθαριστικών. Αυτά μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία. Προτιμήστε φυσικές λύσεις καθαρισμού, όπως αναφέραμε προηγουμένως.
     
  • Προληπτικά μέσα: Για να διατηρήσετε τον επαγγελματικό σας φούρνο καθαρό, προσπαθήστε να αποφύγετε την υπερβολική διαρροή τροφίμων κατά το ψήσιμο. Χρησιμοποιείστε αντικολλητικές επιφάνειες στα σκεύη και στον πάτο του φούρνου που διευκολύνουν τον καθαρισμό.

Ο καθαρισμός του επαγγελματικού φούρνου δε χρειάζεται να σας τρομάζει. Δεν είναι δύσκολος ενώ ταυτόχρονα είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της υγιεινής και της ασφάλειας στην κουζίνα σας.

Ακολουθώντας τους παραπάνω εύκολους τρόπους καθαρισμού ενός επαγγελματικού φούρνου, μπορείτε να τον διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση και να διασφαλίσετε την ποιότητα των προϊόντων που παρασκευάζετε.

Δείτε Επαγγελματικούς Φούρνους Εστίασης

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!