Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

4 συμβουλές για καθαρή σχολική κουζίνα

07
Jan
2024

Σερβίρισμα φαγητού σε σχολείο
Παροχή φαγητού σε σχολική καφετέρια / unsplash.com

Είναι γεγονός πως ο επαγγελματικός εξοπλισμός σε μια σχολική κουζίνα χρησιμοποιείται πολύ, άρα και λερώνεται αρκετά. Αν έχετε επιλέξει επαγγελματικό και ανθεκτικό εξοπλισμό σχολικής κουζίνας, όπως ειδικά τηγάνια, φούρνους, ατμομάγειρες, εστίες, κ.α., σίγουρα η τύχη είναι με το μέρος σας.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τον εξοπλισμό σχολικής κουζίνας σε καλή κατάσταση. Σωστή φροντίδα και σχολαστικό καθάρισμα. Γι αυτό ετοιμάσαμε αυτόν τον οδηγό με χρήσιμες συμβουλές για να έχετε πάντα μια καθαρή σχολική κουζίνα.

1. Προσέξτε τη συχνότητα καθαρισμού

Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες για τη συντήρηση του μαγειρικού σας εξοπλισμού είναι ο συχνός, σχολαστικός καθαρισμός. Η υιοθέτηση μιας προληπτικής καθημερινής ρουτίνας καθαριότητας αποτρέπει τη συσσώρευση υπολειμμάτων τροφών και λιπών με την πάροδο του χρόνου. Αυτό όχι μόνο διευκολύνει τον βαθύ καθαρισμό, αλλά και διευκολύνει τη βέλτιστη απόδοση του εξοπλισμού σας. Παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο δυνητικά δαπανηρών αναγκών συντήρησης στο μέλλον.

2. Απολυμάνετε τακτικά

Η υγειονομική ασφάλεια της χρήσης του εξοπλισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να γίνεται σωστή απολύμανση των επιφανειών που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα. Οι δύσκολοι λεκέδες που έχουν παραμείνει στον εξοπλισμό σας πολύ καιρό απομακρύνονται δύσκολα ακόμα και με χρήση χημικών απολυμαντικών! Οι σχολικές κουζίνες πρέπει να τηρούν τις ίδιες οδηγίες υγιεινής όπως όλα τα εστιατόρια και τα καταστήματα μαγειρικής. Η τήρηση του καθαρισμού ρουτίνας σε κάθε βάρδια διασφαλίζει τη χρήση του εξοπλισμού χωρίς υγειονομικό ρίσκο.

3. Καθαρίστε ήπια

Ο καθαρισμός του επαγγελματικού εξοπλισμού μαγειρικής σε μια σχολική κουζίνα είναι μια απλή διαδικασία. Αρκεί να γίνεται τακτικά! Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθαρίσετε τις επιφάνειες με νερό και ήπιο σαπούνι χωρίς χλώριο. Μπορείτε να ψεκάσετε ένα διάλυμα από νερό και σαπούνι, και αφού μαλακώσουν τα υπολείμματα τροφών να τα απομακρύνετε με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι. Ποτέ μην τρίβετε έντονα τις επιφάνειες καθώς μπορεί να τις χαράξετε.

Φυσικά, αποφύγετε τη χρήση γυαλιστικών, συρμάτινα σφουγγάρια, ή ξύστρες που καταστρέφουν τις επιφάνειες ανεπανόρθωτα.

4. Εκπαιδεύστε το προσωπικό

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε σαφείς προσδοκίες για τον καθαρισμό του επαγγελματικού σας εξοπλισμού μαγειρικής. Βεβαιωθείτε πως όλα τα μέλη της κουζίνας γνωρίζουν πως πρέπει να γίνεται ο σωστός καθαρισμός του εξοπλισμού, πότε, και φυσικά να τηρείται το πρόγραμμα και ο κατάλληλος τρόπος. Επιπλέον, ενημερώστε το προσωπικό πως πρέπει να καθαρίζουν τον εξοπλισμό και τον χώρο όποτε αυτός λερώνεται (ακόμα και κατά τη διάρκεια παρασκευής φαγητού) με απλό νερό και πανί.

Για να το πετύχετε αυτό, εκπαιδεύστε το προσωπικό σας και χρησιμοποιήστε έναν πίνακα που θα καταγράφονται οι ενέργειες καθαρισμού σε κάθε βάρδια.

Να θυμάστε πως ο τακτικός καθαρισμός του εξοπλισμού μαγειρέματος μιας σχολικής κουζίνας όχι μόνο υποστηρίζει την αποτελεσματική λειτουργία μαγειρέματος, αλλά και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού σας.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές ώστε να διατηρήσετε τον εξοπλισμό σας στη βέλτιστη κατάσταση για πολλά ακόμα χρόνια.

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!