Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Μυστικά για σωστό καθαρισμό ανοξείδωτων συσκευών

07
Dec
2023

Ανοξείδωτες συσκευές επαγγλεματικού χώρου
Ανοξείδωτες συσκευές επαγγελματικού χώρου / unsplash.com

Η ανθεκτικότητα και η λεία επιφάνεια που χαρίζει το ανοξείδωτο ατσάλι αποτελεί πρότυπο για τις σύγχρονες κουζίνες. Κηλίδες, λεκέδες, σκουριά, αλλοίωση από θερμότητα και αποτυπώματα μπορεί να κάνουν τις ανοξείδωτες συσκευές σας να φαίνονται βρώμικες. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να τις καθαρίσετε με τα κατάλληλα προϊόντα και τεχνικές.

Είτε πρόκειται για ανοξείδωτο ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, επιφάνειες κοπής και προετοιμασίας, εστίες μαγειρέματος, ή φούρνο μικροκυμάτων, ο οδηγός αυτός θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις συσκευές σας αστραφτερές.

Τι να χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό ανοξείδωτων συσκευών

Για τον σωστό καθαρισμό ανοξείδωτων συσκευών, υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να έχετε τέλεια αποτελέσματα. Τα οικιακά ή επαγγελματικά προϊόντα καθαρισμού αγοράζονται από σούπερ μάρκετ ή ειδικά καταστήματα με επαγγελματικά είδη, αναλόγως.

Φυσικά, πάντα πρέπει να συμβουλεύεστε πρώτα το εγχειρίδιο σωστής χρήσης και καθαρισμού του κατασκευαστή για να είστε βέβαιοι πως τα καθαριστικά που επιλέγετε είναι ασφαλή για τον καθαρισμό της συσκευής σας.

Καθαριστικά οικιακής χρήσης

Η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι δυο απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα για τον καθαρισμό ανοξείδωτων συσκευών. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από νερό και μαγειρική σόδα, να την απλώσετε στην επιφάνεια της συσκευής και έπειτα να την καθαρίσετε με βρεγμένο, καθαρό πανί.

Ακόμα και ένα μίγμα από σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό επιτρέπει τον άριστο καθαρισμό ανοξείδωτων συσκευών. Προσέξτε να καθαρίζετε πάντα ακολουθώντας την κατεύθυνση των γραμμών του ανοξείδωτου υλικού.

Επαγγελματικά καθαριστικά

Σε καταστήματα με είδη επαγγελματικού καθαρισμού θα βρείτε ειδικά καθαριστικά για ανοξείδωτες συσκευές. Αυτά καθαρίζουν με ασφάλεια, σε βάθος, και προσφέρουν και γυαλιστερό φινίρισμα. Συνήθως αρκεί να ψεκάσετε το καθαριστικό στην επιφάνεια που επιθυμείτε και έπειτα να σκουπίσετε με ένα μαλακό πανί (πάντα προς την κατεύθυνση των γραμμών του υλικού).

Πως να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες

Μερικές φορές οι επίμονοι λεκέδες γίνονται εφιάλτης στον καθαρισμό των ανοξείδωτων συσκευών. Για να απαλλαγείτε από αυτούς εφαρμόστε διάλυμα από ξύδι και νερό κατευθείαν πάνω στον λεκέ, αφήστε για 2-3 λεπτά να μουλιάσει, και έπειτα σκουπίστε με ένα πανί. Ίσως χρειαστεί ελαφρύ τρίψιμο.

Κάποια χρήσιμα tips είναι τα εξής:

  • Τα ειδικά καθαριστικά ανοξείδωτων υλικών βοηθούν στην αφαίρεση σκουριάς ή κίτρινων κηλίδων
     
  • Η μαγειρική σόδα και το νερό μπορούν να αποκαταστήσουν το ανοξείδωτο υλικό που έχει αλλοιωθεί από τη θερμότητα
     
  • Απομακρύνετε τις δαχτυλιές από τις ανοξείδωτες επιφάνειες χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί από μικροΐνες.

Τι πρέπει να αποφύγετε για τον καθαρισμό ανοξείδωτων συσκευών

Δε συνίσταται να χρησιμοποιείτε υγρό για καθαρισμό τζαμιών σε ανοξείδωτες επιφάνειες, αφού δεν προορίζεται γι αυτόν τον σκοπό. Λανθασμένα το παρατηρούμε σε αρκετές πρακτικές καθαρισμού, παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο καθαριστικό περιέχει αμμωνία η οποία μπορεί να προκαλέσει φθορές στο ανοξείδωτο υλικό.

Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν λευκαντικό, αμμωνία, ή κόκκους, υγρά γυαλίσματος, καθαριστικά για φούρνο, και σκληρά πανάκια ή τραχιά σφουγγάρια.

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!