Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικά ταψιά: Εύκολοι τρόποι καθαρισμού

13
Dec
2023

Ταψί με φαγητό σε επαγγελματική κουζίνα
Λερωμένο ταψί με φαγητό / unsplash.com

Τα επαγγελματικά ταψιά συχνά είναι δύσκολα στον καθαρισμό λόγω διάφορων παραγόντων. Ειδικά αν τα συγκρίνουμε με τα συνηθισμένα σκεύη που χρησιμοποιούμε στον επαγγελματικό χώρο εστίασης ή σπίτι. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Τα ταψιά που προορίζονται για επαγγελματική χρήση είναι κατασκευασμένα από υλικά πιο ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Είναι όμως πιθανό πως αυτά τα υλικά δυσκολεύουν τον καθαρισμό, όπως για παράδειγμα το μέταλλο. Στα μεταλλικά ταψιά κολλούν πιο εύκολα υπολείμματα τροφών τα οποία δεν είναι εύκολο να αφαιρεθούν.

Παράλληλα, τα επαγγελματικά ταψιά εκτίθενται περισσότερο σε διάφορα τρόφιμα, λιπαρά, και καμμένα υπολείμματα σε σχέση με τα οικιακά. Συνεπώς, ο καθαρισμός τους χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Τέλος, σε κάποια επαγγελματικά ταψιά, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αυλακώσεις, γωνίες, ή ραβδώσεις που δυσκολεύουν ιδιαίτερα τον καθαρισμό τους.

Για να διατηρήσετε την υγιεινή και την ανθεκτικότητα των εργαλείων στην κουζίνα σας, ακολουθήστε τους παρακάτω εύκολους τρόπους καθαρισμού για επαγγελματικά ταψιά.

Επιλέξτε την κατάλληλη μέθοδο καθαρισμού

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο για να καθαρίσετε τα επαγγελματικά ταψιά. Ανάλογα με το υλικό και τον τύπο του ταψιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες τεχνικές. Για παράδειγμα, η χρήση φυσικών καθαριστικών όπως ξύδι, μαγειρική σόδα, ή λεμόνι μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για την αφαίρεση λεκέδων ή του λίπους.

Εκτελέστε τη διαδικασία καθαρισμού σωστά

Σημαντικό στοιχείο για τον σωστό καθαρισμό επαγγελματικών ταψιών είναι η ορθή εκτέλεση της διαδικασίας. Πριν αρχίσετε, αφαιρέστε τα υπολείμματα τροφών με ένα μαλακό πανί ή χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κατάλληλο καθαριστικό και απλώστε το στην επιφάνεια του ταψιού με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφού δράσει, τρίψτε ελαφρά με ένα μαλακό σφουγγάρι, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε το ταψί με μια μαλακή πετσέτα κουζίνας.

Καθαρίστε και συντηρήστε τακτικά

Ο τακτικός καθαρισμός για τη συντήρηση των επαγγελματικών ταψιών είναι ουσιώδης για τη διατήρηση της υγιεινής αλλά και τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους. Πρέπει να καθαρίζετε συχνά μεταξύ των χρήσεων ώστε να αποτραπεί η δημιουργία λεκέδων που δεν αφαιρούνται ή η δημιουργία δυσάρεστων οσμών.

Μετά τον βασικό καθαρισμό, ακολουθήστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για να διατηρήσετε τα επαγγελματικά ταψιά σε άριστη κατάσταση για καιρό.

Αποφύγετε τη χρήση ακατάλληλων υλικών πάνω στα ταψιά

Ορισμένα υλικά και εργαλεία μπορεί να προκαλέσουν φθορές στα επαγγελματικά ταψιά. Η χρήση συρμάτινων σφουγγαριών ή ακατάλληλων καθαριστικών με σκληρές χημικές ουσίες μπορεί να καταστρέψουν το φινίρισμα ή την επιφάνεια των ταψιών. Επιλέξτε τα κατάλληλα εργαλεία και τα αντίστοιχα ήπια καθαριστικά που θα καθαρίσουν αποτελεσματικά αλλά δε θα προκαλέσουν ζημιές.

Αφαιρέστε άμεσα τους επίμονους λεκέδες

Αν παρατηρήσετε λεκέδες ή υπολείμματα που δεν αφαιρούνται εύκολα τότε πρέπει να τα αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό. Χρησιμοποιήστε ειδικά καθαριστικά για επαγγελματικά ταψιά ή μουλιάστε το ταψί σε ένα διάλυμα από ξύδι και ζεστό νερό.

Πλύνετε σε υψηλές θερμοκρασίες

Οι υψηλές θερμοκρασίες πλυσίματος στο επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων βοηθούν στην εξάλειψη των βακτηρίων αλλά και στην απομάκρυνση των λεκέδων που δεν αφαιρούνται εύκολα στο χέρι.

Με τη συνεχή φροντίδα και τον κατάλληλο καθαρισμό, τα επαγγελματικά ταψιά σας θα διατηρήσουν την απόδοσή τους και την αρχική τους εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας την υγιεινή και την ασφάλεια στην παρασκευή τροφών.

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!