Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματική φριτέζα: 9 Συμβουλές Καθαρισμού και Συντήρησης

07
Nov
2023

Άνδρας σεφ κρατάει καλάθι επαγγελαμτικής φριτέζας γεμάτο με πατάτες
Χρήση καθαρής επαγγελματικής φριτέζας / pexels.com

Μια επαγγελματική φριτέζα είναι σημαντικό μέρος του εξοπλισμού για πολλές επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης. Για παράδειγμα, αν λειτουργείτε εστιατόριο, ταβέρνα, ή fast food, γνωρίζετε πως η επαγγελματική φριτέζα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας σας.

Για να διατηρήσετε τη φριτέζα σας σε άριστη κατάσταση και να εξασφαλίσετε την υψηλή ποιότητα των τροφίμων, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως πραγματοποιείται ο σωστός καθαρισμός και η συντήρησή της.

1. Αφαιρέστε υπολείμματα τροφής μετά από κάθε χρήση

Έπειτα από κάθε χρήση, μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τα υπολείμματα τροφών από την επαγγελματική φριτέζα. Μια σπάτουλα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κομμάτια που μπορεί να έχουν παραμείνει στο σκεύος.

2. Αδειάστε το λάδι

Μόλις κρυώσει η φριτέζα, καθαρίστε το λάδι. Αφαιρέστε υπολείμματα τροφών και έπειτα αποθηκεύστε το λάδι σε ένα κατάλληλο δοχείο (και όχι στον κάδο της φριτέζας) ώστε να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

3. Καθαρίστε τους κάδους

Οι κάδοι σε μία επαγγελματική φριτέζα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και με σωστό τρόπο. Βυθίστε τα σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα. Έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε και τα καλάθια.

4. Καθαρίστε τα εσωτερικά τοιχώματα

Τα εσωτερικά τοιχώματα της φριτέζας πρέπει να καθαρίζονται τακτικά με ένα κατάλληλο καθαριστικό. Προτιμήστε μια μαλακή βούρτσα ή ένα σφουγγάρι για να απομακρύνετε λεκέδες και υπολείμματα.

5. Μην ξεχνάτε τον καθαρισμό του καπακιού και των πλαινών σημείων

Χρησιμοποιήστε ένα πανί, νερό και ήπιο απορρυπαντικό (ακόμα και υγρό πιάτων) για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το εξωτερικό μέρος της φριτέζας. Αποφύγετε τα σκληρά απορρυπαντικά και τα τραχιά σφουγγάρια καθώς μπορεί να προκαλέσουν φθορά στο υλικό κατασκευής μιας επαγγελματικής φριτέζας.

6. Ελέγξτε τον θερμοστάτη

Βεβαιωθείτε πως ο θερμοστάτης λειτουργεί σωστά και πως η θερμοκρασία της φριτέζας είναι η σωστή για τα τρόφιμα που μαγειρεύετε.

7. Ελέγξτε τα φίλτρα

Τα φίλτρα της φριτέζας πρέπει να ελέγχονται συχνά και να καθαρίζονται, ακόμα και να αντικαθίστανται αν είναι απαραίτητο. Καθαρίστε τα με ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό, ή ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την αντικατάσταση.

8. Εκπαιδεύστε το προσωπικό

Το πως χειρίζεται το προσωπικό σας μια επαγγελματική φριτέζα επηρεάζει τη σωστή της λειτουργία. Συνεπώς, πρέπει να εκπαιδεύετε το προσωπικό σας σχετικά με την ορθή χρήση και συντήρησή της. Χρησιμοποιώντας, καθαρίζοντας, και συντηρώντας σωστά τη φριτέζα, αποφεύγετε ατυχήματα και διατηρείτε την ασφάλεια.

9. Καθιερώστε μια ρουτίνα συντήρησης

Ακολουθώντας τακτικά τις παραπάνω συμβουλές, θα διατηρήσετε τη φριτέζα σας σε άψογη κατάσταση, και θα εξασφαλίσετε την ασφαλή παρασκευή ποιοτικών τροφίμων.

Η επαγγελματική φριτέζα εκτός από απαραίτητη για την επαγγελματική κουζίνα είναι μια επένδυση. Κατά συνέπεια, ο σωστός καθαρισμός και η συντήρησή της συμβάλλουν στη διάρκεια ζωής της φριτέζας, αλλά και στην ασφάλεια των τροφίμων και των εργαζομένων σας.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα εξασφαλίσετε την αρμονική λειτουργία της επιχείρησής σας διατηρώντας υψηλά πρότυπα υγιεινής στον χώρο.

Εικονίδιο με κόκκινη φλόγα για φριτέζες αερίου

Φριτέζες αερίου

Εικονίδιο για ηλεκτρικές φριτέζες

Φριτέζες ηλεκτρικές

 

Δείτε Επαγγελματικές Φριτέζες

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!