Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Πως να επιλέξετε φριτέζα για την κουζίνα σας

09
Mar
2024

Τηγανιτές πατάτες και μπουκιές σε εξωτερικό χώρο
Τηγανιτές μπουκιές με τη σωστή φριτέζα / unsplash.com

Στην αγορά θα βρείτε πολλές φριτέζες επαγγελματικού τύπου. Αυτές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης. Είτε πρόκειται για εστιατόρια, ταχυφαγεία, είτε ξενοδοχεία. Οι συσκευές αυτές θεωρούνται θεμέλιο του επαγγελματικού εξοπλισμού μιας τέτοιας επιχείρησης καθώς παρέχουν τη δυνατότητα τηγανίσματος μεγάλου όγκου τροφίμων.

Συμβουλές για να επιλέξετε τη σωστή φριτέζα

Ας δούμε μερικά βασικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στη σωστή επιλογή φριτέζας για την κουζίνα σας.

  • Η επιλογή μεταξύ ηλεκτρικής φριτέζας ή φριτέζας αερίου εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι ηλεκτρικές φριτέζες είναι ιδιαίτερα εύκολες στη χρήση, αλλά είναι λιγότερο οικονομικές όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη χρήση. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν υψηλό κόστος λειτουργίας. Από την άλλη, οι φριτέζες αερίου απαιτούν εγκατάσταση υγραερίου, αλλά είναι πιο οικονομικές στη χρήση ενέργειας.
     
  • Η επιλογή μεταξύ μονής ή διπλής φριτέζας εξαρτάται από τον όγκο της εργασίας της επιχείρησης. Μια διπλή φριτέζα μπορεί να είναι προτιμότερη για επιχειρήσεις με μεγάλη ζήτηση ή για όσες τηγανίζουν πολλά και διαφορετικά είδη φαγητών. Επίσης, η διπλή φριτέζα εξασφαλίζει συνέχεια στην παραγωγή ακόμα και σε περίπτωση βλάβης.
     
  • Η χωρητικότητα του κάδου επηρεάζει το κόστος λειτουργίας και την απόδοση της φριτέζας. Επιλέγοντας εξαρχής τη σωστή χωρητικότητα, γίνεται καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και υλικών.
     
  • Η ισχύς της φριτέζας πρέπει να είναι ανάλογη με τη χωρητικότητα του κάδου. Ένας ανάλογος συνδυασμός εξασφαλίζει αποτελεσματικό τηγάνισμα χωρίς υπερβολική κατανάλωση ενέργειας.
     
  • Οι διαφορετικές τιμές που συναντώνται σε φριτέζες με ίδια χαρακτηριστικά οφείλονται σε παράγοντες όπως τα υλικά κατασκευής, το κόστος παραγωγής και την τοποθεσία κατασκευής του προϊόντος. Επίσης, οι διαφορετικοί τρόποι διανομής επηρεάζουν την τελική τιμή πώλησης.

Τέλος, η επιλογή μιας φριτέζας πρέπει να βασίζεται πάνω στις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε επιχείρησης, λαμβάνοντας υπόψιν τους παραπάνω παράγοντες.

Χρήσιμα παραδείγματα για την επιλογή της κατάλληλης φριτέζας

  • Εστιατόριο με μεγάλη ζήτηση: Ένα εστιατόριο που έχει πολλή κίνηση και πολλούς πελάτες μπορεί να επωφεληθεί από μια διπλή φριτέζα, η οποία επιτρέπει παράλληλο τηγάνισμα διαφορετικών φαγητών. Η μεγάλη ισχύς που διαθέτει εξασφαλίζει και γρήγορους χρόνους τηγανίσματος.
     
  • Μικρό καφέ ή εστιατόριο: Για μια μικρή επιχείρηση με περιορισμένο χώρο και μικρότερη ζήτηση, μια μονή φριτέζα, μικρής χωρητικότητας και ισχύος μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για οικονομία χώρου και ενέργειας.
     
  • Ξενοδοχείο: Για ξενοδοχεία που προσφέρουν πρωινό μπουφέ και έχουν μεγάλη ζήτηση στις τηγανητές επιλογές, μια διπλή φριτέζα μεγάλης χωρητικότητας μπορεί να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τις ανάγκες τους.
     
  • Καφετέρια με επιλογές φαγητού: Για μία καφετέρια που εξυπηρετεί τους πελάτες και με φαγητό ή brunch, μια μονή φριτέζα με μεσαία χωρητικότητα και μέτρια ισχύ είναι αρκετή για τις καθημερινές ανάγκες.
     
  • Ταβέρνα: Οι περισσότερες ταβέρνες διαθέτουν φαγητά που χρειάζονται τηγάνισμα. Όπως για παράδειγμα οι ταβέρνες με ελληνική κουζίνα που προσφέρουν πατάτες τηγανητές, κολοκυθάκια, τηγανητούς ψαρομεζέδες, κ.α. Σε αυτή την περίπτωση μια διπλή φριτέζα αερίου είναι η καλύτερη επιλογή για την ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες.

Διαλέξτε Επαγγελματική Φριτέζα

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!