Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Βασικός οδηγός εξοπλισμού για εστιατόρια και κουζίνες φαντάσματα

25
Feb
2024

Εσωτερικός χώρος επαγγελαμτικής κουζίνας με σεφ να κόβει εντός Εσωτερικός χώρος επαγγελαμτικής κουζίνας / unsplash.com

Επιθυμείτε να ανοίξετε ένα εστιατόριο ή μια κουζίνα φάντασμα και δεν είστε σίγουροι από που να ξεκινήσετε;

Ας εξερευνήσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό κουζίνας που θα πρέπει να έχετε στο εστιατόριό σας.

Οι βασικές κατηγορίες εξοπλισμού κουζίνας

Από τις μεγάλες εμπορικές κουζίνες έως τις κουζίνες φαντάσματα, υπάρχουν τέσσερις βασικές κατηγορίες εξοπλισμού που πρέπει να έχετε υπόψιν.

1. Προετοιμασία φαγητού

Οι σεφ σας μπορούν να μετατρέψουν τα απλά υλικά σε νόστιμα γεύματα μόνο αν διαθέτουν τον κατάλληλο χώρο προετοιμασίας. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τα σκεύη προετοιμασίας και την άνετη αποθήκευσή τους, αλλά και τους πάγκους και τις επιφάνειες στις οποίες γίνονται οι διάφορες παρασκευές.

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι ύψιστης σημασίας όταν επιλέγετε τον εξοπλισμό της κουζίνας. Ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να είναι ακριβός, αλλά η εξαιρετικά ανθεκτική και λεία επιφάνεια που δίνει στους πάγκους τους καθιστά εύκολους στο καθάρισμα και την απολύμανση. Οι επιφάνειες κοπής που αγγίζουν τα ωμά ή τα μαγειρεμένα τρόφιμα επίσης πρέπει να οριοθετηθούν με ακρίβεια. Για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων στην κουζίνα, ακόμα και τα πατάκια δαπέδου πρέπει να είναι αντιολισθητικά.

Ο καλά μελετημένος και οργανωμένος χώρος προετοιμασίας φαγητού βοηθά στην επιτάχυνση της παραγωγής αλλά και στη μείωση σπατάλης τροφίμων.

2. Αποθήκευση τροφίμων

Μόλις προετοιμαστεί το φαγητό, χρειάζεται ένα μέρος για αποθήκευση μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση. Τα μπολ mise en place είναι χρήσιμα για την τοποθέτηση των υλικών, ενώ τα αεροστεγή καπάκια εξασφαλίζουν φρεσκάδα στη γεύση. Είτε πρόκειται για ξηρή αποθήκευση (κάδοι για αλεύρι και ρύζι) είτε για ψυχρή αποθήκευση (ψυγείο ή κατάψυξη), αυτά τα σκεύη είναι απαραίτητα για να διατηρείτε τα τρόφιμα φρέσκα αλλά και ασφαλή για κατανάλωση.

3. Μαγείρεμα

Ο εξοπλισμός μαγειρέματος είναι ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα, αλλά επιτρέπει στην ομάδα σας να μετατρέψει τα απλά υλικά σε νόστιμα πιάτα. Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε ποικίλλει ανάλογα με το μενού, τον όγκο, τις ώρες λειτουργίας και τον διαθέσιμο χώρο στην κουζίνα.

  • Τηγάνια ψησίματος: Απαραίτητα σκεύη για την κουζίνα που προσφέρουν ευελιξία, είτε πρόκειται για σιγανό βράσιμο, τηγάνισμα, ή σοτάρισμα.
     
  • Φούρνοι θερμότητας: Συνήθως χρησιμοποιούνται για ψήσιμο ή μαγειρευτά φαγητά. Μια δημοφιλής επιλογή για όλες τις κουζίνες, αφού μαγειρεύουν τα τρόφιμα ακόμα και 25% πιο γρήγορα από τους τυπικούς φούρνους.
     
  • Charbroilers: Ιδανικός εξοπλισμός για grill τόσο στις πρωτεΐνες όσο και στα λαχανικά.
     
  • Φούρνοι combi: Καταπληκτικοί φούρνοι που επιτρέπουν μεγάλη ευελιξία στην παρασκευή φαγητού.
     
  • Φριτέζες: Ιδανική λύση για κάθε εστιατόριο αφού σε γρήγορο χρόνο τηγανίζει ορεκτικά, συνοδευτικά, και πλήρη γεύματα.
     
  • Σχάρες με επίπεδη επιφάνεια: Οι ψησταριές με μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια επιτρέπουν την προετοιμασία πιάτων πρωινού (τηγανίτες, μπέικον, αυγά), και όχι μόνο.

4. Συντήρηση και καθαρισμός

Τα εστιατόρια χρειάζονται πολλά σκεύη και πιάτα. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να τα πλένετε και να τα απολυμαίνετε γρήγορα και εύκολα. Τα πλυντήρια πιάτων υψηλής χωρητικότητας το καθιστούν δυνατό.

Μια ακόμη λεπτομέρεια που βοηθά στη σωστή συντήρηση του εξοπλισμού για εστιατόρια και κουζίνες φαντάσματα είναι η εγκατάσταση εξοπλισμού για την επεξεργασία νερού. Οι συσκευές φιλτραρίσματος βελτιστοποιούν την απόδοση των πλυντηρίων πιάτων αφού μειώνουν τις κηλίδες στα ποτήρια αλλά και αποτρέπουν τη συσσώρευση αλάτων στις συσκευές.

Δείτε Εξοπλισμό Κουζίνας Εστιατορίου

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!