Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Τρόποι χρήσης και καθαρισμού επαγγελματικής μαγειρικής πλάκας

23
Mar
2024

Εσωτερικό της επαγγελματικής κουζίνας του Peninsula Restaurant
Πλήρως εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα του Penisula Restaurant / KitchenPRO

Τα επαγγελματικές μαγειρικές πλάκες (ή πλατό) (ηλεκτρικά ή αερίου) είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τα καταστήματα εστίασης. Πρόκειται άλλωστε για ένα κομμάτι επαγγελματικού εξοπλισμού που δε γίνεται να λείπει από κάθε κουζίνα, μικρή ή μεγάλη. Για παράδειγμα, ένα πλατό είναι απαραίτητο ακόμα και σε αναψυκτήρια που σερβίρουν σάντουιτς ώστε να ζεσταίνονται τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως ομελέτες, μπιφτέκια, κ.α.

Μεγαλύτερες μαγειρικές πλάκες βρίσκονται σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις εστίασης όπως τα εστιατόρια ή τα ξενοδοχεία. Αυτά εξυπηρετούν τον μεγάλο όγκο παραγωγής φαγητού που απαιτείται σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Γιατί πρέπει να καθαρίζονται οι μαγειρικές πλάκες;

Όλος ο εξοπλισμός σε μια κουζίνα, όπως και οι μαγειρικές πλάκες, χρειάζονται σωστή φροντίδα και συντήρηση. Αυτό γιατί είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η σωστή τους λειτουργία και η σταθερά υψηλή απόδοση τους.

Σε περίπτωση που παραλείψουμε τον καθαρισμό της επαγγελματικής μαγειρικής πλάκας έστω μια φορά, κινδυνεύουμε να αποκτήσουμε μια κακή συνήθεια. Αν λοιπόν τακτικά δε γίνεται ο καθαρισμός της πλάκας, τότε θα δούμε πως θα δημιουργηθούν στρώσεις από λάδια και λίπη. Αυτές οι στρώσεις δε θα επιτρέπουν στην επιφάνεια να θερμαίνεται σωστά, και κατά συνέπεια, δε θα υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο ψήσιμο των τροφίμων.

Πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός

Όσοι ήδη διαθέτουν μια γκριλιέρα και γνωρίζουν πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός της, θα καταλάβουν σύντομα πως ο σωστός καθαρισμός επαγγελματικής μαγειρικής πλάκας είναι παρόμοιος.

Οι περισσότερες επαγγελματικές πλάκες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι είτε ανοξείδωτες είτε με πλάκα χρωμίου. Και οι δύο τύποι έχουν παρόμοια διαδικασία καθαρισμού.

Καθαρισμός ανοξείδωτης μαγειρικής πλάκας

Με μια συρμάτινη βούρτσα τρίψτε και καθαρίστε την ανοξείδωτη επιφάνεια. Καθώς τρίβετε τα ξεραμένα φαγητά και λάδια της επιφάνειας μπορείτε να τα απορρίπτετε στο συρτάρι των πλατό που είναι τοποθετημένο στον εξοπλισμό γι αυτό το λόγο. Αφού ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία μπορείτε να αδειάσετε το συρτάρι στα σκουπίδια.

Αν υπάρχει υπερβολική ποσότητα υπολειμμάτων και δε φεύγει εύκολα με τη χρήση βούρτσας, τότε ανάψτε το πλατό και αφήστε την πλάκα να θερμανθεί λίγο. Έπειτα δοκιμάστε να απομακρύνετε ξανά τα υπολείμματα τροφών με τη βούρτσα. Η υψηλή θερμοκρασία θα τα μαλακώσει και η διαδικασία θα γίνει πιο εύκολη.

Στο τέλος κάθε ημέρας πρέπει να φροντίζετε να αδειάζετε το συρτάρι των αποβλήτων και των λαδιών αλλά και να καθαρίζετε όλη την εξωτερική επιφάνεια του εξοπλισμού με ένα πανάκι. Επιπλέον, για να μην σκουριάζει η επιφάνεια, μετά τον καθαρισμό απλώστε λίγο μαγειρικό λάδι στην πλάκα. Ένα λάδι σε μορφή σπρέι (όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στις κρεπιέρες) είναι η πιο εύκολη επιλογή.

Καθαρισμός πλατό με επιφάνεια χρωμίου

Για τις επαγγελματικές μαγειρικές πλάκες με επιφάνεια χρωμίου ακολουθείται μια διαφορετική διαδικασία. Το χρώμιο είναι πιο ευαίσθητο σχετικά με το ανοξείδωτο πλατό και ο καθαρισμός απαιτεί περισσότερη φροντίδα. Ακόμα και πιο ελεγχόμενες κινήσεις για να μην γρατζουνιστεί.

Στο τέλος κάθε ημέρας (ή στο τέλος κάθε χρήσης), χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα χωρίς κοφτερές γωνίες, αφαιρέστε το φαγητό που έχει μείνει ασκώντας κάποια πίεση. Έπειτα, με ένα πανί καθαρίστε τελείως την επιφάνεια της μαγειρικής πλάκας.

Για να καθαρίσετε τις υπόλοιπες επιφάνειες, ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω.

Τέλος, με ειδικά καθαριστικά, καθαρίστε το υπόλοιπο μηχάνημα και αδειάστε το συρτάρι των λαδιών και των αποβλήτων.

Δείτε Επαγγελματικές Μαγειρικές Πλάκες

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!