Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικοί φούρνοι Convection: Οδηγός αγοράς

31
May
2021

Οι επαγγελματικοί φούρνοι Convection συχνά ονομάζονται και φούρνοι ανεμιστήρα, καθώς μαγειρεύουν με ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλο τον θάλαμο, ανεξάρτητα από το πού τοποθετείται το φαγητό μέσα σε αυτόν. Ο ανεμιστήρας διανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα σε όλο τον φούρνο, βοηθώντας όχι μόνο να μειωθούν οι χρόνοι προθέρμανσης, αλλά και οι συνολικοί χρόνοι μαγειρέματος κατά περίπου 25%.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τα βασικά πλεονεκτήματα αυτού του τύπου επαγγελματικών φούρνων καθώς και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε στην αγορά του.

Πλεονεκτήματα φούρνων Convection

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εξετάσετε την αγορά ενός φούρνου Convection:

  1. Ταχύτερο μαγείρεμα: Με χρόνο μαγειρέματος μειωμένο κατά 25%, τα έξοδα λειτουργίας είναι χαμηλότερα, όπως φυσικά και η αναμονή των πελατών.

  2. Ομοιόμορφη θερμότητα: Όσο η θερμοκρασία μέσα στον φούρνο ανεβαίνει, οι συμβατικοί φούρνοι τείνουν να είναι πιο θερμοί στην κορυφή. Αντίθετα, οι επαγγελματικοί φούρνοι Convection κυκλοφορούν τη θερμότητα, εξασφαλίζοντας μια σταθερή θερμοκρασία σε όλη την κοιλότητα του φούρνου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, όταν μαγειρεύετε προϊόντα, όπως πίτες, κρουασάν ή ψωμί, τα οποία οι συμβατικοί φούρνοι μπορεί να κάψουν στην κορυφή.

  3. Καλύτερη απόδοση: Καθώς τα φαγητά μαγειρεύονται ταχύτερα στον φούρνο Convection, οι χυμοί και τα υγρά τους διατηρούνται και το τρόφιμο δεν συρρικνώνεται.

  4. Ροδοκοκκίνισμα: Ο ζεστός αέρας στην επιφάνεια του φαγητού το βοηθάει να ροδοκοκκινίσει και να κάνει κρούστα, ώστε να είναι πιο νόστιμο.

 

Μέγεθος, ισχύς και χαρακτηριστικά

Φούρνος Αερόθερμος Convection με Υγρασία 4GN

Οι επαγγελματικοί φούρνοι Convection μπορεί να είναι αερίου ή ηλεκτρικοί, με τους δεύτερους να είναι πιο συνηθισμένοι.

Το μέγεθος του φούρνου είναι ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά του, ώστε να ταιριάζει στη διαρρύθμιση της κουζίνας, να εξυπηρετεί τους εργαζόμενους και να λειτουργεί με ασφάλεια χωρίς να εμποδίζει την κίνηση στον χώρο.

 

Άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  1. Χειροκίνητος ή προγραμματιζόμενος: Πολλοί σεφ είναι ικανοποιημένοι να ρυθμίζουν μόνοι τους τη θερμοκρασία και τον χρονοδιακόπτη, όμως, για μέγιστη ακρίβεια, ένας προγραμματιζόμενος φούρνος επιτρέπει στον σεφ να έχει τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας μαγειρέματος με αυτόματες ρυθμίσεις για τη θερμότητα και την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Αυτό είναι ιδανικό για χώρους με πολλές λειτουργίες, όπως εστιατόρια αλυσίδας ή αρτοποιεία.

  2. Κινητός ή μόνιμης σύνδεσης: Μερικοί μεγάλοι φούρνοι Convection απαιτούν μόνιμη σύνδεση με την τροφοδοσία του ρεύματος μέσω μιας τριφασικής ή διφασικής σύνδεσης. Ενώ αυτό εξασφαλίζει μια αξιόπιστη παροχή ισχύος για το μαγείρεμα, από την άλλη ο φούρνος δεν μετακινείται εύκολα και απαιτεί επαγγελματική εγκατάσταση. Οι μικρότεροι φούρνοι συνδέονται ευκολότερα και είναι φορητοί. 

  3. Αισθητήρας: Στους προγραμματιζόμενους φούρνους Convection παρέχεται αισθητήρας, ο οποίος εισάγεται στο κρέας, για να παρακολουθεί την εσωτερική θερμοκρασία του. Μόλις επιτευχθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία, ο φούρνος μπορεί να ρυθμιστεί, για να μειώσει αυτόματα τη θερμότητα ή να ειδοποιήσει τον σεφ για την ολοκλήρωση του μαγειρέματος.

 

Στο Kitchen Pro θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε επαγγελματικούς φούρνους Convection αλλά και άλλους τύπους φούρνων, όπως φούρνους ατμού, φούρνους πίτσας, φούρνους ζαχαροπλαστικής και φούρνους BBQ με πληθώρα χαρακτηριστικών και λειτουργιών. Δείτε τους όλους εδώ.

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!