Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

4 τρόποι μείωσης των λογαριασμών σε έναν χώρο εστίασης

26
Apr
2024

Εσωτερική όψη του Penisula Restaurant στη Βουλιαγμένη
Εσωτερική όψη του Penisula Athens Restaurant στη Βουλιαγμένη / KitchenPRO

Σύμφωνα με μία έρευνα από την υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος των Η.Π.Α, τα εστιατόρια χρησιμοποιούν περίπου 5 με 7 φορές περισσότερη ενέργεια ανά τετραγωνικό μέτρο, σε σύγκριση με άλλα εμπορικά κτήρια. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι μία πραγματικότητα την οποία οι επιχειρήσεις εστίασης πρέπει απλά να δεχτούν.

Η αλήθεια είναι πως την τελευταία δεκαετία, πολλοί χώροι εστίασης ανά τον κόσμο έχουν καταφέρει να υιοθετήσουν τακτικές με τις οποίες μείωσαν δραστικά την κατανάλωση ενέργειάς τους και επομένως και τους λογαριασμούς τους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά μερικούς από τους τρόπους για να μειώσετε τους λογαριασμούς της επιχείρισης εστίασης σας.

1. Μειώστε τις περιόδους αδράνειας των συσκευών

Εάν αφήνετε τον εξοπλισμό της επιχείρησής σας σε λειτουργία, ενώ δεν εκτελεί κάποια χρήσιμη εργασία, αυτό σας κοστίζει χρήματα. Εφαρμόστε ένα σχέδιο εκκίνησης/τερματισμού των συσκευών σας για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο τον εξοπλισμό που χρειάζεστε, όταν τον χρειάζεστε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Dave Zabrowski, Αντιπρόεδρο της Frontier Energy, η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων fast food Arby’s, κατάφερε και μείωσε την κατανάλωση νερού και ενέργειας κατά 20%, ακολουθώντας τη συγκεκριμένη τακτική.

2. Συντηρείστε τα ψυγεία

Τα ψυγεία συνήθως είναι υπεύθυνα για περίπου το 6% του κόστους ενέργειας των εστιατορίων. Παρόλα αυτά, η τακτική συντήρησή τους προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για περαιτέρω οικονομία. Πώς μπορείτε να το επιτύχετε; Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Καθαρίστε τα πηνία ψύξης του ψυγείου τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο.
     
  • Μην τοποθετείτε συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα κοντά στα ψυγεία.
     
  • Σιγουρευτείτε πως τα ψυγεία κλείνουν καλά.

Δείτε: Επαγγελματικά Ψυγεία: 10 Συμβουλές Καθαρισμού και Συντήρησης

3. Χρησιμοποιείστε φώτα LED

Τα φώτα LED θεωρούνται ανώτερα τόσο από τις λάμπες πυρακτώσεως, όσο και φθορισμού και αλογόνου. Τα φώτα LED έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους την τελευταία δεκαετία, καθώς η αντικατάσταση ενός λαμπτήρα 60W με έναν λαμπτήρα LED 9W ή 4W μπορεί να οδηγήσει σε δραστική μείωση της ενέργειας.

Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες διαρκούν περισσότερο και έχουν γίνει πιο οικονομικοί τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας έτσι μία ιδανική λύση στη μάχη ενάντια στην κατανάλωση ενέργειας στους χώρους εστίασης.

4. Επενδύστε σε ενεργειακά αποδοτικό εξοπλισμό

Ένας ενεργειακά αποδοτικός εξοπλισμός κουζίνας μπορεί να παράγει εξαιρετικά νόστιμο φαγητό, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια και χρήματα στους χώρους εστίασης. Ας πάρουμε για παράδειγμα μερικές από τις πιο διαδεδομένες συσκευές μέσα σε μία κουζίνα όπως η φριτέζα, η ψησταριά και ο ατμομάγειρας. Αν επενδύσετε σε ενεργειακά αποδοτικές συσκευές τότε μπορείτε να περιμένετε τα παρακάτω αποτελέσματα:

  • Οι ενεργειακά αποδοτικές φριτέζες βελτιώνουν τη μεταφορά θερμότητας, μειώνουν το κάψιμο και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του λαδιού.
     
  • Οι ενεργειακά αποδοτικές ψησταριές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λογαριασμού αερίου.
     
  • Οι ενεργειακά αποδοτικοί ατμομάγειρες παρέχουν εξοικονόμηση νερού.

Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς πως τα έξοδα λογαριασμών των χώρων εστίασης μπορούν να εξανεμίσουν ένα σημαντικό ποσό των κερδών τους κάθε μήνα. Ωστόσο, η διαχείριση των εξόδων είναι δυνατή και μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τα κέρδη σας.

Πάντα να θυμάστε: Η παρακολούθηση των δαπανών, η τακτική συντήρηση του εξοπλισμού σας, αλλά και το να παρακολουθείτε τις όποιες ευκαιρίες εξοικονόμησης κόστους, αποτελούν σημαντικά όπλα στη φαρέτρα κατά της ενεργειακής κρίσης.

Ας μιλήσουμε για ενεργειακή απόδοση του εξοπλισμού σας

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!