Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

5 μυστικά για catering σε εξωτερικό χώρο

28
Dec
2023

Catering σε εξωτερικό χώρο με ήλιο
Catering σε εξωτερικό χώρο / piqsels.com

Στη χώρα μας, όσο ο καιρός το επιτρέπει, είναι συχνό φαινόμενο να σχεδιάζονται εκδηλώσεις σε εξωτερικό χώρο. Ακόμα και μια γλυκιά χειμωνιάτικη ημέρα, η ηλιόλουστη, θερμή χώρα μας επιτρέπει κάτι τέτοιο. Φυσικά, το καλοκαίρι οι εκδηλώσεις σε εξωτερικό χώρο κλέβουν την παράσταση!

Παρόλα αυτά, το να διεξαχθεί μια εκδήλωση στην ύπαιθρο έχει και προκλήσεις. Κουνούπια, πρόσβαση σε νερό, άστατος καιρός, είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, ειδικά αν έχετε και catering.

Ας δούμε μερικές συμβουλές για catering σε εξωτερικό χώρο ώστε να είστε άριστα προετοιμασμένοι για την επόμενη εκδήλωσή σας.

1. Οικειοποιηθείτε με το χώρο

Για να σχεδιάσετε επιτυχώς το setup του catering στον ανοιχτό χώρο και να δείτε τι πόρους έχετε διαθέσιμους, πρέπει να επισκεφθείτε το χώρο και να τον μελετήσετε καλά. Η χωροταξία του χώρου θα καθορίσει και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καλεσμένων.

Για παράδειγμα, αν το catering σε εξωτερικό χώρο διαθέτει van με κοκτέιλ ή finger food, πρέπει να είναι παρκαρισμένο σε ένα σημείο που θα έχουν εύκολη πρόσβαση και καλή ορατότητα οι καλεσμένοι. Επιπλέον, ερευνήστε το πως θα γίνουν οι ηλεκτρικές συνδέσεις, αν υπάρχει παροχή πόσιμου νερού, και άλλες λεπτομέρειες συνδεσιμότητας.

2. Βεβαιωθείτε πως είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση άστατου καιρού

Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια του catering σε εξωτερικό χώρο είναι ο καιρός. Μπορεί αμέσως να σας χαλάσει τα σχέδια. Αν φυσικά δεν είστε προετοιμασμένοι γι αυτό. Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα να μην ακυρώσετε την εκδήλωσή σας όταν ο καιρός δεν σας κάνει το χατίρι. Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές που προστατεύουν την εκδήλωσή σας σε περίπτωση βροχής. Για παράδειγμα, μια τέντα παρέχει καταφύγιο τόσο στους καλεσμένους όσο και στον εξοπλισμό σας.

Για την ίδια περίπτωση είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε αν τα καλώδια ή οι γεννήτριες που χρησιμοποιείτε για τον εξοπλισμό σας είναι κατάλληλα για χρήση σε εξωτερικό χώρο ή αν μπορούν να προστατευθούν από τη βροχή με κάποιο ειδικό κάλυμμα.

3. Επιλέξτε εξοπλισμό συμβατό με τον χώρο της εκδήλωσης

Η προετοιμασία φαγητού σε εξωτερικό χώρο είναι μεγάλη πρόκληση για όσους δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες συνθήκες. Αφού λείπουν οι ανέσεις μιας κουζίνας, η χρήση του εξοπλισμού για το catering σε εξωτερικό χώρο θα καθορίσει το πόσο ομαλά θα εξελιχθεί η εκδήλωση. Τι πρέπει να προσέξετε:

Πηγές ενέργειας και συνδέσεις

Είναι σημαντικό να έχετε παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στον εξωτερικό χώρο για να είστε βέβαιοι πως τα ψυγεία τροφίμων και άλλες συσκευές θα λειτουργήσουν άριστα. Ακόμα και αν υπάρχει παροχή ρεύματος στο χώρο, καλό είναι να έχετε μαζί σας μια γεννήτρια ή επιπλέον καλώδια. Προσέξτε η γεννήτρια πρέπει να έχει τάση συμβατή με τον εξοπλισμό σας.

Υγραέριο ή φυσικό αέριο

Επιλέξτε μεταξύ υγραερίου ή φυσικού αερίου ως πηγή θερμότητας για το μαγείρεμα. Το υγραέριο είναι πιο αποδοτικό ενεργειακά, οπότε δε θα χρειαστεί να φέρετε πολλά, βαριά δοχεία μαζί σας. Αντίθετα, το φυσικό αέριο είναι πιο οικονομικό αλλά όχι τόσο αποδοτικό.

Φορητός εξοπλισμός μαγειρικής

Επενδύστε σε φορητό εξοπλισμό μαγειρικής για catering σε εξωτερικό χώρο, αφού είναι εύκολος στη μεταφορά και τη χρήση. Επιλέξτε φορητές συσκευές μαγειρικής όπως φορητές σχάρες ή κουζίνες που λειτουργούν με αέριο ή υγραέριο. Οι συσκευές αυτές προσφέρουν άπειρες δυνατότητες στο μαγείρεμα χωρίς να χρειάζεστε σταθερό εξοπλισμό.

Σε κάθε εξωτερική εκδήλωση, ο σωστός εξοπλισμός και η καλή προετοιμασία είναι τα κλειδιά για το επιτυχημένο catering. Η συνεχής προσαρμογή και επιλογή εξοπλισμού είναι η βάση ώστε να μπορέσετε να προσφέρετε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Με τις παραπάνω συμβουλές θα καταφέρετε να δημιουργήσετε μια αξέχαστη εμπειρία εξωτερικού catering σε κάθε σας εκδήλωση, ακόμα και στο πιο απαιτητικό περιβάλλον.

Δείτε Εξοπλισμό Catering

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!