Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Συντηρητές κρασιών: Πώς να επιλέξετε τον ιδανικό για την επιχείρησή σας

03
May
2024

Ψυγεία και συντηρητές κρασιών στο Penisula Restaurant Βουλιαγμένης
Ψυγεία κρασιών στο Penisula Athens Restaurant στη Βουλιαγμένη / KitchenPRO

Αν είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου ή μπαρ, τότε γνωρίζετε πολύ καλά πως η επένδυση σε έναν καλό συντηρητή κρασιού είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε τη σωστή ποιότητα της κάβας σας. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα αναλύσουμε τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός συντηρητή κρασιού, εστιάζοντας στα διαφορετικά είδη που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Τύποι συντηρητών κρασιού

Κατά την επιλογή ενός συντηρητή κρασιού, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τους διαφορετικούς τύπους που είναι διαθέσιμοι για να ταιριάζουν στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Στην αγορά σήμερα, κυκλοφορεί ένας μεγάλος αριθμός συντηρητών, ο καθένας από τους οποίους είναι σχεδιασμένος για διαφορετικούς σκοπούς. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

  • Συντηρητές κρασιού μίας ζώνης: Αυτό το είδος συντηρητών διατηρεί μία συγκεκριμένη θερμοκρασία και είναι κατάλληλος για την αποθήκευση ενός είδους κρασιού, το οποίο χρειάζεται να παραμένει σε σταθερή θερμοκρασία.
     
  • Συντηρητές κρασιού δύο ζωνών: Οι συγκεκριμένοι συντηρητές έχουν δύο διαφορετικά τμήματα, με ανεξάρτητες μεταξύ τους θερμοκρασίες. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύετε ταυτόχρονα διαφορετικά είδη κρασιού, όπως κόκκινο και λευκό, στις ιδανικές τους θερμοκρασίες.
     
  • Εντοιχισμένοι συντηρητές κρασιού: Οι εντοιχισμένοι συντηρητές κρασιού έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζουν άψογα στο ντουλάπι ή κάτω από πάγκους, παρέχοντας μια κομψή και στιλάτη εμφάνιση στην κουζίνα ή στο μπαρ σας.
     
  • Θερμοηλεκτρικοί συντηρητές κρασιού: Οι συγκεκριμένοι συντηρητές χρησιμοποιούν ένα θερμοηλεκτρικό σύστημα ψύξης, το οποίο λειτουργεί αθόρυβα και χωρίς κραδασμούς. Συχνά προτιμώνται για μακροχρόνια αποθήκευση κρασιού καθώς παρέχουν ένα σταθερό περιβάλλον.

Εάν δεν είστε ακόμη σίγουροι για τον τύπο συντηρητή/ψυγείου κρασιού που χρειάζεστε, θα χαρούμε να σας εξηπηρετήσουμε.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό συντηρητή κρασιού

Η επιλογή του σωστού συντηρητή για ένα εστιατόριο ή μπαρ είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητας της κάβας σας. Παρακάτω, ακολουθεί ένας συνοπτικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή:

  1. Χωρητικότητα: Ανάλογα με την κατανάλωση κρασιού της επιχείρησής σας, προσδιορίσετε την κατάλληλη χωρητικότητα που θα θέλατε να έχει ο συντηρητής. Λάβετε πάντα υπόψη τόσο τις τρέχουσες ανάγκες όσο και την πιθανή ανάπτυξη του αποθέματος κρασιού σας.
     
  2. Έλεγχος θερμοκρασίας: Επιλέξτε έναν συντηρητή κρασιού που σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε και να αλλάξετε τη θερμοκρασία του, ειδικά εάν σερβίρετε ποικιλίες κρασιών που απαιτούν διαφορετικές θερμοκρασίες αποθήκευσης. Οι συντηρητές κρασιού δύο ζωνών είναι ιδανικοί για τη συγκεκριμένη ανάγκη.
     
  3. Είδος: Διαλέξτε ανάμεσα σε ενσωματωμένους, ανεξάρτητους ή συντηρητές που τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο, ανάλογα με τη διάταξη του χώρου σας. Ειδικά οι τελευταίοι, μαζί με τους ενσωματωμένους συντηρητές είναι εξαιρετικοί για τη σωστή αξιοποίηση των τετραγωνικών που διαθέτετε.
     
  4. Επίπεδα θορύβου: Σε ένα εστιατόριο ή μπαρ, το περιβάλλον είναι σημαντικό. Για αυτό, επιλέξτε έναν συντηρητή κρασιού με χαμηλό επίπεδο θορύβου για να αποφύγετε διαταραχές στην ατμόσφαιρα.
     
  5. Ανθεκτικότητα: Επενδύστε σε έναν ανθεκτικό συντηρητή κρασιού, με έμπιστο σύστημα ψύξης, ο οποίος θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της επιχείρησής σας.
     
  6. Κόστος ενέργειας: Προτιμήστε συντηρητές κρασιού ενεργειακής απόδοσης, έτσι ώστε να μειώσετε τα λειτουργικά κόστη σας, αλλά και το αποτύπωμά σας στο περιβάλλον.
     
  7. Μάρκα: Εμπιστευτείτε γνωστές και έμπιστες εταιρείες, οι οποίες δημιουργούν συντηρητές κρασιού υψηλής ποιότητας, καθώς έτσι θα είστε πιο σίγουροι για την αποτελεσματικότητα και την ανθεκτικότητά τους.

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό πως διατηρώντας τα κρασιά σας σωστά αποθηκευμένα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι παλαιώνουν με χάρη και διατηρούν τα γευστικά τους προφίλ. Ελπίζουμε αυτός ο συνοπτικός οδηγός να σας βοήθησε να μάθετε περισσότερα για τους συντηρητές κρασιού και ελπίζουμε να διαλέξετε τον ιδανικό για την επιχείρησή σας!

Δείτε Ψυγεία Κρασιών

 

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!