Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Επαγγελματικοί φούρνοι: Όλα τα είδη που θα συναντήσεις σε μια επαγγελματική κουζίνα

02
Jun
2023

Με το πέρασμα των χρόνων, η ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας διεισδύει όπως είναιφυσικό και στους χώρους των επαγγελματικών κουζινών. Οι επιμέρους καινοτομίες συμβάλλουν στη μετεξέλιξη των ηλεκτρικών συσκευών ώστε αυτές να είναι περισσότερο λειτουργικές και αποδοτικές. Ήδη μέχρι σήμερα η πληθώρα των διαφορετικών φούρνων που υπάρχουν, τόσο στις οικιακές όσο και στις επαγγελματικές κουζίνες, φανερώνει την αλλαγή στο μαγειρικό γίγνεσθαι μια για πάντα.

Το να προσπαθήσει κανείς να καταγράψει όλα τα είδη φούρνων που χρησιμοποιούνται τόσο στην οικιακή όσο και στην επαγγελματική κουζίνα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Σκοπιμότερο θα ήταν μάλλον να εντοπίσουμε τα κριτήρια κατηγοριοποίησης τους όπως ο τρόπος χρήσης ή τύπος ενέργειας που χρησιμοποιούν.

Οι διαφορές που εντοπίζονται στους επαγγελματικούς φούρνους

Είναι σχεδόν αυτονόητο πως οι επαγγελματικοί φούρνοι παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές από τους οικιακούς αφού κυρίως η χρήση τους είναι διαφορετική. Βασική προϋπόθεση για έναν φούρνο επαγγελματικής κουζίνας αποτελεί η υψηλή αντοχή γι’ αυτό και τα υλικά κατασκευής του παρουσιάζονται περισσότερο ενισχυμένα και ανθεκτικά από αυτά των οικιακών συσκευών.

Επιπλέον, οι επαγγελματικοί φούρνοι διακρίνονται για την ταχύτητα αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό πάντα με το άριστο αποτέλεσμα. Σημαντικό γνώρισμα αποτελεί επίσης η χωρητικότητα τους, αφού συγκριτικά με τους οικιακούς, οι επαγγελματικοί φούρνοι έχουν τη δυνατότητα παράλληλου ψησίματος του ίδιου ή διαφορετικών προϊόντων.

Είδη επαγγελματικών φούρνων που συναντά κανείς σε μια επαγγελματική κουζίνα

Εκτός από τα βασικά και γνωστά είδη επαγγελματικών φούρνων όπως οι φούρνοι πίτσας ή οι κυκλοθερμικοί φούρνοι combi steamer ( φούρνοι ατμού αέρα) που θα συναντήσει κανείς στην αγορά, σε μία επαγγελματική κουζίνα η λίστα εμπλουτίζεται με πιο ιδιαίτερες προτάσεις απευθυνόμενες σε πιο σχετικό με το επάγγελμα της μαγειρικής κοινό.

Φούρνος με κάρβουνα

Παράδειγμα αποτελεί η εμφάνιση του roaster ή αλλιώς φούρνος με κάρβουνα, με τη χρήση του να διαδίδεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν συνδυασμό επαγγελματικής ανοιχτής σχάρας και ενός φούρνου. Σύμφωνα με έρευνες είναι 35% γρηγορότερος από μια παραδοσιακή ανοιχτή ψησταριά γι’ αυτό και χρησιμοποιείται από εξειδικευμένους σεφ ανά τον κόσμο αυξάνοντας την παραγωγικότητα μιας επαγγελματικής κουζίνας. Το roaster συνδυάζει ταχύτητα, καλύτερη ποιότητα, οικονομία ενέργειας αλλά και ασφάλεια γι’ αυτό και αποτελεί τα τελευταία χρόνια δημοφιλή επιλογή τόσο στις επαγγελματικές όσο και στις οικιακές κουζίνες.

Φούρνος σαλαμάνδρα

Ακόμη ένα ιδιαίτερο παράδειγμα επαγγελματικού φούρνου αποτελεί ο φούρνος σαλαμάνδρα. Πρόκειται για έναν μικρό ηλεκτρικό φούρνο με αντιστάσεις που βοηθά κυρίως στο φρυγάνισμα του ψωμιού. Η σαλαμάνδρα αποτελεί βασικό μηχάνημα στο χώρο της ζεστής κουζίνας και χρησιμοποιείται για το γκρατινάρισμα των φαγητών. Βασικό της πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι αναπτύσσει θερμοκρασία σε μικρό χρονικό διάστημα. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια κ.α.

Φούρνος καπνιστήριο

Μια πιο πρόσφατη ανακάλυψη είναι και αυτή του φούρνου – καπνιστηρίου. Το είδος αυτού του φούρνου χρησιμοποιείται κυρίως όπως δηλώνει και το όνομά του από τους επαγγελματίες για το κάπνισμα διάφορων κρεάτων ή ψαριών και σπανιότερα λαχανικών.Ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αφύγρανση αλλά και το μαγείρεμα των τροφών γενικότερα. Σε αυτό το είδους του επαγγελματικού φούρνου, το σύστημα κυκλοφορίας του αέρα είναι αυτό το οποίο εξασφαλίζει στα τρόφιμα τη σωστή σύσταση, υφή, γεύση αλλά και εμφάνιση.

Περιστροφικοί φούρνοι αρτοζαχαροπλαστικής

Είναι φούρνοι που χρησιμοποιούνται κατά βάση για αρτοποιία και ζαχαροπλαστική με η χωρίς ατμό. Τα προϊόντα φορτώνονται σε ειδικό καρότσι το οποίο περιστρέφεται εντός του φούρνου, χαρίζοντας ομοιόμορφο ψήσιμο.

 

Βρείτε στην KitchenPro.gr τα παντα για τους επαγγελματικούς φούρνους εστιατορίου, αρτοποιείου, ζαχαροπλαστείου, πιτσαρίας, ξενοδοχείου. Ο επαγγελματικός φούρνος αποτελεί την καρδιά της επαγγελματικής κουζίνας

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!