Ανακαινίζετε ή Κατασκευάζετε επαγγελματική κουζίνα; Αναλαμβάνουμε τo σχεδιασμό επαγγελματικής κουζίνας και τη μελέτη εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Δείτε περισσότερα >

 

Φούρνος αρτοποιείας: Πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο για την επιχείρηση σας

07
Aug
2023

Αρτοποιείο γεμάτο με ψωμιά και υπάλληλο μπροστά
Αρτοποιείο με ράφια γεμάτα άρτο / unsplash.com

Ένα από τα βασικότερα μηχανήματα στον εξοπλισμό οποιασδήποτε επιχείρησης στο χώρο της εστίασης αποτελεί ο επαγγελματικός φούρνος. Ένας τέτοιος φούρνος σε αντίθεση με τον οικιακό, πετυχαίνει την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα τα φαγητά να ψήνονται ομοιόμορφα.

Το είδος του επαγγελματικού φούρνου που θα επιλέξετε εξαρτάται αποκλειστικά από το είδος του φαγητού που επιθυμείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας. Συγκεκριμένα, οι φούρνοι αρτοποιείας διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από εκείνους τους φούρνους γενικής χρήσης, αφού εξειδικεύονται στο ψήσιμο ψωμιού και διάφορων αρτοσκευασμάτων. Ακόμη όμως και σε αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία, οι φούρνοι αρτοποιίας διακρίνονται σε διαφορετικά είδη εξυπηρετώντας τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Κυκλοθερμικός Αερόθερμος Φούρνος

Είναι γεγονός πως όταν μιλάμε για φούρνους αρτοποιίας, ο κυκλοθερμικός φούρνος είναι το μοντέλο που συναντάμε συχνότερα. Ο κυκλοθερμικός ή αλλιώς αερόθερμος φούρνος έχει τη δυνατότητα να ψήνει ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα, ταψιά ή σχάρες. Με αυτόν τον τρόπο είναι παραγωγικότερος από τους άλλους φούρνους, εξοικονομώντας χώρο και χρόνο. Εξαιτίας της λειτουργίας του με αέριο, η θερμότητα διαχέεται στο εσωτερικό του ομοιόμορφα προσφέροντας σε όλα τα προϊόντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό το μοντέλο φούρνου αρτοποιίας χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να ψήσουμε μαζικά.

Περιστροφικός Φούρνος

Ένα από τα καλύτερα είδη φούρνου αρτοποιίας που μπορεί κανείς να συναντήσει στην αγορά είναι ο περιστροφικός φούρνος. Το χαρακτηριστικό στρογγυλό σχήμα της καμπίνας του ευνοεί την καλή κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικού του φούρνου πετυχαίνοντας το καλύτερο μαγείρεμα των προϊόντων. Στον περιστροφικό κλίβανο το φούρνισμα και το ξεφούρνισμα γίνεται συνήθως με εξερχόμενο καρότσι πολύ απλά και γρήγορα. Στην αγορά μπορεί να τους βρει κανείς σε διαφορετικά μεγέθη, ικανά να ταιριάζουν και να προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε αρτοποιείου. Υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής ατμού στον θάλαμο ψησίματος, ενώ οι περιστροφικοί φούρνοι θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα, αέριο, πετρέλαιο ή ακόμα και πέλλετ.

Στατικός Φούρνος ή Ταμπανωτός Φούρνος

Ο στατικός φούρνος είναι ένας φούρνος αρτοποιίας που χαρακτηρίζεται κυρίως από τη μεγάλη του χωρητικότητα και την ικανότητα του να μαγειρεύει μεγάλο αριθμό προϊόντων ταυτόχρονα. Αυτό το είδος φούρνου επιλέγεται κυρίως από αρτοποιεία που έχουν μειωμένο χώρο. Το δάπεδο του είναι κατασκευασμένο από πυρίμαχο υλικό και διαθέτει διαφορετικά ύψη σε διαφορετικές αποστάσεις. Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα των στατικών φούρνων αρτοποιείας είναι η δυνατότητα να κατασκευαστούν και να προσαρμοστούν ωστέ να ταιριάζουν απόλυτα στις διαστάσεις της κάθε επιχείρησης. Στον στατικό ή ταμπανωτό φούρνο μπορούμε εκτός ψωμιού να ψήσουμε άριστα και μαγειρευτά φαγητά, ακόμα και πίτσα.

Παραδοσιακός Ξυλόφουρνος

Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος αποτελεί το παλαιότερο και διαχρονικότατο είδος φούρνου αρτοποιίας. Είναι κυρίως κατασκευασμένος από πυρότουβλα με άργιλο για τη διατήρηση σταθερής εσωτερικής θερμοκρασίας. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του αποτελεί το γεγονός πως λειτουργεί με μικρή κατανάλωση ξύλου, αναπτύσσει μεγάλες θερμοκρασίες και τις διατηρεί εξαιτίας της μόνωσης που διαθέτει. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό που κάνει το ψήσιμο του φαγητού σε αυτό το είδος φούρνου μοναδικό και ξεχωριστό. Αν η επιχείρηση διαθέτει χώρο, ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος εκτός όλων των άλλων θα αποτελέσει πόλο έλξης, αυξάνοντας την πελατεία του καταστήματος. Πολλοί σημερινοί ξυλόφουρνοι λειτουργούν συνδυαστικά με αέριο.

Ο φούρνος αποτελεί το βασικότερο και αναπόσπαστο κομμάτι στη λειτουργία ενός αρτοποιείου. Γι’ αυτό αν πρόκειται να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση, χρήσιμο θα ήταν να κάνετε την έρευνα σας και να καταλήξετε στο φούρνο αρτοποιείας που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες σας με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία και την καλύτερη ποιότητα.

Επιλέξτε το δικό σας φούρνο αρτοποιείας

Διαβάστε επίσης:

 

warranty
Οι μεγαλύτεροι οίκοι του εξωτερικού είναι εδώ!

support
Άμεση τεχνική υποστήριξη

Low price
Από τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς!

Εγγραφή

KitchenPRO © 2015-2024. All rights reserved.

Designed & Developed with care by TotalWeb | Digital Marketing by kovald

+

Special Offer!